Home / Blog / Wel of geen flessenwarmer?

Wel of geen flessenwarmer?

door Lisette
Flessenwarmer wel of niet

Flessenwarmer wel of nietEen flessenwarmer staat niet op ieders uitzetlijstje. Een flessenwarmer is namelijk voor sommige ouders geen noodzakelijke aanschaf. Je kunt voeding immers ook op andere manieren verwarmen. Toch is een flessenwarmer wel erg handig, veilig en geruststellend. En precies dat gemak kun je de eerste maanden met je baby zeker gebruiken. Belangrijk is dat jullie achter de keuze staan van wel of geen flessenwarmer. Om je bij deze keuze te helpen hebben wij wat voordelen en eigenschappen van de flessenwarmer op een rijtje gezet.

Flessenwarmer is veilig

Heel belangrijk is dat de voeding (of dit nou moedermelk of kunstvoeding is) op de juiste temperatuur door de baby gedronken wordt. Met een flessenwarmer in huis of onderweg heeft jullie baby altijd dezelfde constante temperatuur voeding. Geen verwarring bij de oppas, oma en opa’s met hoeveelheden warm water en oververhitting door magnetrons. Daarnaast wordt warm leidingwater bij bepaalde boilers en oude leidingen afgeraden in verband met metalen. Ga dus voor safe!

Behoud van voedingsstoffen

Voedingsstoffen in de melk kunnen verloren gaan door een te snelle en verkeerde verwarming. Denk aan de magnetron of te heet water. Het verwarmingselement in flessenwarmers zorgt voor gelijkmatige opwarming van vloeistoffen. Moedermelk en flesvoeding warm je gemakkelijk op met de flessenwarmer met behoud van voedingsstoffen en vitamines.

Warmt ook hapjes op en steriliseert

Een flessenwarmer warmt niet alleen melk op, ook babyhapjes (ook kant-en-klare babypotjes) kunnen op de juiste temperatuur opgewarmd worden. Zo kun je nog een heel jaar plezier van de flessenwarmer hebben. Je hebt ook flessenwarmers in combinatie met sterilisators. Zo heb je 2 handige producten in 1.

Flexibel met een flessenwarmer

Is je baby nog aan het slapen of heeft hij of zij toch nog geen trek? Veel flessenwarmers hebben een automatische warmhoudfunctie. Zo kun je met een gerust gevoel de melk nog even laten staan en heb je het zo gepakt als de baby wakker wordt. Een aantal flessenwarmers kunnen ook onderweg gebruikt worden. Denk aan lange autoritten bijvoorbeeld.

Ben je overtuigd van de noodzaak van een flessenwarmer? Dan is het goed om te kijken welke functies jij het belangrijkste vindt aan de flessenwarmer. Denk aan een flessenwarmer die ook makkelijk meegenomen kan worden in de auto. Of een flessenwarmer die langer de melk warm kan houden.

Flessenwarmer duurt lang?

Een bezwaar dat je vaak hoort is dat een flessenwarmer te lang duurt. Gelukkig zijn er door de jaren heen heel wat flessenwarmers ontwikkeld die snel zijn. Binnen 3 minuten is de melk warm. Bekijk hier alle snelle flessenwarmers.

Bekijk onze webshop waar jezelf kunt selecteren op je wensen. Per flessenwarmer hebben wij de beste aanbieders geselecteerd. Scheelt een hoop zoekwerk.

Geef een reactie

Andere bekeken ook