Home / Blog / Stoelverhoger eetkamerstoel, de beste zitjes op een rij

Stoelverhoger eetkamerstoel, de beste zitjes op een rij

door Lisette
beste stoelverhoger aan eettafel

STOELVERHOGER EETKAMERSTOEL

Er zijn een aantal redenen waarom je op een gegeven moment kiest voor een stoelverhoger op de eetkamerstoel. Zo kan het zijn dat jullie eigenwijze dreumes of peuter zelf heeft besloten ook aan tafel te willen zitten. Geef hem of haar eens ongelijk? Het is namelijk leerzaam en gezellig om aan tafel te zitten.

Was je op zoek naar een Stoelverhoger voor in de auto? Lees dan verder op bestekeuze-autostoel.nl

Daarnaast kun je ook zelf kiezen voor een stoelverhoger eetkamerstoel omdat het ruimte bespaart in huis. Vooral bij de komst van een broertje of zusje is een stoelverhoger een uitkomst omdat je niet met meerdere kinderstoelen om de tafel hoeft te zitten. Je kunt bijvoorbeeld de oudste doorschuiven naar de stoelverhoger. Een stoelverhoger kan ook handig zijn als jullie op vakantie gaan en niet over een kinderstoel beschikken.

Er zijn verschillende soorten stoelverhogers verkrijgbaar dat het kiezen enige tijd vergt. Wat is een goede stoelverhoger voor op jullie eetkamerstoel? Waar moet je opletten bij een stoelverhoger voor een dreumes of peuter? Om je hierbij te helpen hebben wij een aantal voorwaarden beschreven waar een goede stoelverhoger aan moet voldoen en benoemen we een aantal goede stoelverhogers (scroll door of klik hier om deze lijst alvast te bekijken).

Wanneer mag je kind in een stoelverhoger eetkamerstoel?

Wanneer je baby zelfstandig kan zitten, kun je kiezen voor een stoelverhoger. Hierbij is het belangrijk dat je kindje geen ondersteuning meer nodig heeft en zelf vanuit een liggende positie in zithouding komt. Dit kan meestal tussen de 6 en 9 maanden. De stoelverhoger moet bij deze leeftijd nog wel over een rugleuning beschikken. Een rechte leuning geeft de meeste steun aan je baby’s ruggetje. Je gebruikt de stoel doorgaans tot je kindje een jaar of 3 is.

Veilig en stabiel

Naast dat de stoelverhoger goed vast moet zitten met banden aan de stoel, moet ook jullie kindje goed vast zitten. Een goede stoelverhoger heeft minimaal een 3-puntsveiligheidsgordel. Voor hele kleinere kinderen (6 maanden) of actieve kinderen is een 5-puntsveiligheidsgordel aan te raden. Ze blijven zo beter op hun plek zitten en het voorkomt schuiven.

Met of zonder rugleuning?

Een stoelverhoger met rugleuning is vooral erg geschikt voor kleinere kinderen vanaf 6 maanden. Deze hebben namelijk nog steun nodig bij het zitten. Bedenk wel dat een stoelverhoger met rugleuning minder eenvoudig op te bergen zijn of mee te nemen zijn. Ook groeien kinderen snel uit een stoelverhoger met rugleuning.

Comfortabel aan tafel

Een maaltijd eten duurt voor een kind best wel lang. Een slecht ondersteunende stoelverhoger kan heel vermoeiend zijn. Kijk dus naar zaken als steun aan de rug en voeten (los bungelende beentjes zijn heel vermoeiend). Ook is het fijn als de stoel niet al ter hard is en de veiligheidsbandjes niet snijden. Ga dus voor comfortabel.

Past de stoelverhoger aan jullie eettafel?

Een goede vraag! Bij iedereen in huis zijn de keukentafel en stoelen anders. Sommige mensen hebben een lage keukentafel met lage stoelen, anderen hebben juist een hoge tafel met hogere stoelen. Hoe de stoelen zijn afgestemd op de keukentafel, dat is een kritiek puntje. Let er bij een stoelverhoger peuter dan ook goed op of je kind nog wel met de beentjes onder de tafel kan. En dit is vaak lastig in te schatten. Meten is weten! Ga anders voor een stoel die in hoogte verstelbaar is.

Makkelijk schoon te maken

Een voorwaarden van een goede stoelverhoger aan tafel is dat deze eenvoudig te reinigen is. De meeste kindjes in deze oefenfase maken er namelijk een lekkere kliederboel van. Er zijn zelfs stoelverhogers die in de vaatwasser kunnen!

De beste stoelverhoger eetkamerstoel?

Dat blijft natuurlijk een beetje persoonlijk gezien de leeftijd van jullie kind, het budget en de wensen. We zijn een aantal babywinkels langs gestruind en ervaringen van klanten gelezen. Deze top is samengesteld op basis van gebruikerservaring en de prijs/kwaliteit verhouding. Bekijk het overzicht hieronder:

1. Bumbo Multi Seat stoelverhoger eetkamerstoel

De populaire en goed beoordeelde Bumbo Multi Seat is een kinderstoel, eetstoel en stoelverhoger in één. Je start vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten (6-9 maanden) en kan de stoel gebruiken tot hij/zij ongeveer 3 jaar oud is. Het eet- en speeltafeltje is afneembaar. Wanneer het niet in gebruik is kun je het achter de rugleuning vastklikken. Deze stoelverhoger aan tafel is in hoogte verstelbaar, voorzien van een driepuntig gordel en een uitneembare verkleiner. De stoelverhoger is verkrijgbaar in verschillende kleuren. 

 

Bumbo Multi Seat Zitverhoger

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€53,99)
pinkorblue.nl (€54,25)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:10 am

2. Bebeconfort Essential Booster stoelverhoger

stoelverhoger eetkamerstoel

Met de kunststof stoelverhoger Bebeconfort Essentieel kan je kindje overal aan tafel aanschuiven. Vanaf 3 maanden (wacht liever tot 6 maanden) tot een leeftijd van ongeveer 3 jaar heb je veel plezier van de Essential Booster van Safety 1st. Wat maakt deze stoelverhoger voor aan tafel zo populair? Het stoeltje is licht in gewicht en heeft een compact formaat, waardoor je de Bebeconfort eenvoudig mee op reis neemt. Met twee montageriempjes bevestig je de stoelverhoger gemakkelijk aan een stoel en door de 3-punts gordel zit je kind veilig vast tijdens het voeden. De rubbertjes aan de onderkant zorgen ervoor dat de stoelverhoger niet wegschuift. Door het zachte kunststof materiaal zit de booster comfortabel en is tevens gemakkelijk te reinigen.3. 

Bedenk wel dat de stoel niet in hoogte verstelbaar is. De stoel is wel heel betaalbaar. Te koop o.a. bij Bol.com.

Bebeconfort Essential Zitverhoger

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€17,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:10 am

3. Baninni Yami Stoelverhoger Boosterseat

stoelverhoger

De Baninni Yami Stoelverhoger past veilig op elke stoel door handige 5-puntsgordels voor om de zitting en de rugleuning. De stoelverhoger is voorzien van een verstelbaar en afneembaar eetblad en is makkelijk schoon te maken. De stoel is in hoogte verstelbaar en ook de rugleuning kan in 2 posities. Het blad eetblad is vaatwasmachine bestendig. De stoelverhoger is geschikt vanaf 6 maanden tot 36 maanden (max. 15 kg).

Fijne aan deze stoel is dat deze makkelijk opbouwbaar is en hierdoor compact om op te bergen. De stoel is voorzien van een handvat om makkelijk te dragen. Weinig op deze stoel aan te merken! De stoel bestaat nog niet zo lang, maar ontvangt al heel veel positieve reviews!

Prijs: +/- 37,99. Te koop bij Bol.com  en Blokker.  

Baninni Stoelverhoger Yami Zwart

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:10 am

4. Kekk Stoelverhoger

Kek stoelverhogerDe Kekk stoelverhoger met eetblad is ideaal voor op reis doordat je deze in kunt klappen. De stoelverhoger is gemakkelijk vast te zetten aan een normale stoel door middel van het harnas. Op deze manier heeft u altijd een handig eetstoeltje bij voor je kind.

De stoelverhoger is verstelbaar in twee hoogtes en is ook makkelijk te gebruiken als los stoeltje zonder dat deze op de stoel staat. De stoel klap je eenvoudig in waardoor deze makkelijk mee te nemen is of op te bergen is.

Kekk Stoelverhoger met eetblad

Verkrijgbaar bij:

babyentiener.nl (€45,95)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:10 am

5. Topmark Go-Up – Stoelverhoger aan eettafel

Stoelverhoger eettafel

Deze Go Up stoelverhoger is licht, handzaam en makkelijk mee te nemen. Deze stoelverhoger past veilig op elke stoel door handige gordels voor om de zitting en de rugleuning. De stoel heeft een 5 punt veiligheidsgordels met schouder- en bodyprotectors. Zeer comfortabel dus. Het koord onder de stoel is 150cm lang. Dit koord is verstelbaar en kan in elke gewenste lengte worden gezet. De stoelverhoger is makkelijk schoon te maken. Ontvangt goede beoordelingen van gebruikers.

De stoel is niet in hoogte verstelbaar en kan na intensief gebruik iets inzakken. 

Topmark Up Stoelverhoger – Zwart

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€29,95)
babyentiener.nl (€29,95)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:10 am

6. Ingenuity Baby Base 2-in-1™ Stoelverhoger

beste stoelverhoger aan eettafel

Met twee gebruiksmogelijkheden is de Baby Base 2-in-1 ontworpen. Je kunt de stoel gebruiken op de vloer of op een stoel aan de eettafel. De stoel heeft een 3-puntsgordel en een eigen blad. Dit blad kan eenvoudig onder het stoeltje opgeslagen worden zodat je deze niet kwijt raakt. Daarnaast is het blad vaatwasser bestendig.

Het inzetstuk van schuim biedt extra demping voor je baby en kan verwijderd worden zodat het stoeltje comfortabel blijft terwijl je baby steeds groter wordt. Met een veiligheidsriem bevestig je het stoeltje eenvoudig aan een stoel voor volwassenen. Te gebruiken vanaf het moment dat je kindje rechtop kan zitten tot 4 jaar of 22 kg. Is tevens licht van gewicht. De stoelverhoger is niet in hoogte verstelbaar.

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€53,99)
pinkorblue.nl (€54,25)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:10 am

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€17,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:10 am

Verkrijgbaar bij:

babyentiener.nl (€45,95)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:10 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€29,95)
babyentiener.nl (€29,95)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:10 am

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl (€47,71)
prenatal.nl (€59,00)
blokker.nl (€72,58)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:10 am

Geef een reactie

Andere bekeken ook