Home / Blog / Medela Swing Maxi Flex, de nieuwe dubbele kolf

Medela Swing Maxi Flex, de nieuwe dubbele kolf

door Lisette
Medela Swing Maxi Flex

Deze maand heeft Medela een nieuwe dubbele borstkolf op de markt gebracht; de Medela Swing Maxi Flex. De Medela Swing Maxi Flex is een dubbele elektrische borstkolf waarmee je eenvoudig en comfortabel je moedermelk kunt afkolven met behulp van de flextechnologie. Deze manier van kolven levert 11% meer melk op en zorgt voor 4% betere lediging van je borsten. Deze kolf is perfect voor moeders die in de helft van de tijd een extra flesje willen afkolven!

De voorganger van deze borstkolf is de Medela Swing Maxi.

Wat zijn de kenmerken van de Medela Swing Maxi Flex?

Draagbaar en ook met batterijen te gebruiken: Deze draagbare dubbele elektrische kolf kun je thuis gebruiken of wanneer je op pad bent, dankzij de adapter en de mogelijkheid om batterijen te gebruiken.

2-fase afkolftechnologie
Zoals alle Medela kolven heeft ook de Medela Swing Maxi de speciale 2-fase afkolftechnologie. Eerst wordt de melkstroom gestimuleerd met een snel kolfritme. Daarna wordt overgegaan op een langzamer en dieper zuigritme om zo snel mogelijk zo veel mogelijk melk te krijgen. Dit is handmatig te doen door op de knop te drukken wanneer jij zelf naar de volgende fase wilt gaan.

Nieuwe flextechnologie

De dubbelzijdige kolf beschikt over de nieuwe Flextechnologie. Het nieuwe Flex borstschild van deze kolf heeft een wijdere openingshoek (105°), een zachte rand en kan 360° gedraaid worden. Dit zorgt voor een betere pasvorm en bevordert de melkstroom. En met de nieuwe PersonalFit Flex connector kun je kolven in een houding die voor jou het meest comfortabel is. Wat betekend dat voor jou en de je kindje?

Deze manier van kolven levert 11% meer melk op en zorgt voor 4% betere lediging van je borsten. Deze kolf is perfect voor moeders die in de helft van de tijd een extra flesje willen afkolven!

Borstschild met betere pasvorm

Medela Swing Maxi FlexHet borstschild van de nieuwe Medela Flex borstkolven heeft een wijdere openingshoek van 105°, wat voor een betere pasvorm zorgt. Dit helpt om te voorkomen dat de melkkanalen samengedrukt worden en daardoor wordt de melkstroom bevorderd. Daarnaast heeft het schild een ovale vorm dat 360° gedraaid kan worden. Zo kun je het borstschild plaatsen in de positie die het beste aansluit op jouw borst. Bovendien heeft het nieuwe borstschild een zachte, flexibele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel.

Nieuwe connector

Ook beschikken de Medela Flex kolven over een nieuwe connector. Deze bestaat uit minder en grotere onderdelen, waardoor het makkelijker is om deze te onderhouden en schoon te maken. Bovendien heeft de connector een ingebouwde overloopbeveiliging. Dankzij deze overloopbeveiliging kan de melk, bij juist gebruik van de kolf, niet teruglopen in de kolf en kun je kolven in een houding die voor jou het prettigst is. 

Medela Swing Maxi Flex review?

Gezien deze kolf nog niet heel lang verkrijgbaar is zijn er nog niet heel veel reviews van de Medela Swing Maxi. Bij Bol.com zijn al een aantal reviews van de Medela Swing geschreven. Lees ze hier. Met de Medela Swing Maxi Flex koop je een degelijk en goed doordacht product. Heb jij recent een Medela Swing Maxi Flex gekocht? Help andere moeders door een review achter te laten.

Keuze stress? Bekijk hier de top 5 dubbele borstkolf.

Vergelijk de prijs van de Medela Swing Maxi Flex

[dfrcs name=”Medela Swing Maxi Flex borstkolf”]

Geef een reactie

Andere bekeken ook