Home / Blog / Nieuw: Medela Freestyle Flex borstkolf met App, pauze-functie en USB

Nieuw: Medela Freestyle Flex borstkolf met App, pauze-functie en USB

door Lisette
Medela Freestyle Flex

Medela heeft afgelopen maanden de Medela ‘flex’ borstkolven uitgebracht waaronder ook de Medela Freestyle Flex Dubbele Elektrische Borstkolf.

Deze nieuwe kolf beschikt over nieuwe fijne extra’s als een pauze-functie, USB aansluiting en App. De borstkolf is compact én licht en mede dankzij de oplaadbare accu en USB-adapter kun je opladen en kolven waar en wanneer je wilt.  De nieuwe Medela Freestyle Flex maakt gebruik van de flextechnologie. Deze manier van kolven levert 11% meer melk op en zorgt voor 4% betere lediging van je borsten. Deze kolf is perfect voor moeders die in de helft van de tijd een extra flesje willen afkolven!

De voorloper van deze dubbele borstkolf is de populaire Medela Freestyle.

Wat zijn de kenmerken van de Medela Freestyle Flex borstkolf?

Medela AppAutomatisch jouw kolfsessies in de MyMedela App

Uniek aan de Medela Freestyle Flex is de bluetooth verbinding met de MyMedela app. In deze app kun je heel makkelijk je kolfprogramma en resultaten inzien. Wel moet je zelf nog even toevoegen hoeveel productie er is per borst en of het een goede of slechte sessie was.

Pauze-functie 

Ook uniek aan de borstkolf is de pauze-functie waarmee je verder kunt gaan met kolven zonder een nieuwe sessie te moeten beginnen.

USB-oplader op Medela Freestyle Flex borstkolf 

De kolf heeft een aansluiting voor een USB oplader zodat je overal kunt kolven zonder stroom. Dus bijvoorbeeld ook in de auto. Vandaar ook de naam; Freestyle. De USB-oplader wordt meegeleverd.

2-fase afkolftechnologie
Zoals alle Medela kolven heeft ook de Medela Freestyle Flex de speciale 2-fase afkolftechnologie. Eerst wordt de melkstroom gestimuleerd met een snel kolfritme. Daarna wordt overgegaan op een langzamer en dieper zuigritme om zo snel mogelijk zo veel mogelijk melk te krijgen. Dit is handmatig te doen door op de knop te drukken wanneer jij zelf naar de volgende fase wilt gaan.

Nieuwe flextechnologie

De dubbelzijdige kolf beschikt over de nieuwe Flextechnologie. Het nieuwe Flex borstschild van deze kolf heeft een wijdere openingshoek (105°), een zachte rand en kan 360° gedraaid worden. Dit zorgt voor een betere pasvorm en bevordert de melkstroom. En met de nieuwe PersonalFit Flex connector kun je kolven in een houding die voor jou het meest comfortabel is. Wat betekend dat voor jou en de je kindje?

Deze manier van kolven levert 11% meer melk op en zorgt voor 4% betere lediging van je borsten. Deze kolf is perfect voor moeders die in de helft van de tijd een extra flesje willen afkolven!

Borstschild met betere pasvorm

Medela Swing Maxi Flex

Het borstschild van de nieuwe Medela Flex borstkolven heeft een wijdere openingshoek van 105°, wat voor een betere pasvorm zorgt. Dit helpt om te voorkomen dat de melkkanalen samengedrukt worden en daardoor wordt de melkstroom bevorderd. Daarnaast heeft het schild een ovale vorm dat 360° gedraaid kan worden. Zo kun je het borstschild plaatsen in de positie die het beste aansluit op jouw borst. Bovendien heeft het nieuwe borstschild een zachte, flexibele rand voor een natuurlijk en comfortabel gevoel.

Nieuwe connector

Ook beschikken de Medela Flex kolven over een nieuwe connector. Deze bestaat uit minder en grotere onderdelen, waardoor het makkelijker is om deze te onderhouden en schoon te maken. Bovendien heeft de connector een ingebouwde overloopbeveiliging. Dankzij deze overloopbeveiliging kan de melk, bij juist gebruik van de kolf, niet teruglopen in de kolf en kun je kolven in een houding die voor jou het prettigst is. 

Medela Freestyle Flex review?

Gezien deze kolf nog niet heel lang verkrijgbaar is zijn er nog niet heel veel reviews van de Medela Freestyle Flex. Bij Bol.com is een review van de Medela Freestyle Flex geschreven. Lees ze hier. Met de Medela Freestyle Flex koop je een degelijk en goed doordacht product. Heb jij recent een Medela Freestyle Flex gekocht? Help andere moeders door een review achter te laten!

Deze borstkolf wordt inclusief extra maat borstschild, koeltas incl. flesjes, adapter met USB aansluiting en draagtas geleverd.

[dfrcs name=”Medela Freestyle Flex” filters=”finalprice_min=150″]

Keuze stress? Bekijk hier de top 5 dubbele borstkolf.

 

Geef een reactie

Andere bekeken ook