Hoe kunnen we helpen?
In dit artikel
< Alle onderwerpen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wipstoel?

Met een wipstoeltje heb je eventjes je handen vrij en toch kan je de baby goed in het oog houden. Waar moet je op letten als je er een uitkiest?

Waar let je op als je een goede baby wipstoel wilt aanschaffen?

We beoordelen de wipstoelen op 3 punten

  1. veiligheid
  2. beweging
  3. prijs

De Consumentenbond heeft overigens geen test uitgevoerd tot nu op beste baby wipstoeltjes. Er bestaat dus geen ‘beste koop’ of best geteste baby wipstoel.

Hoe zit het met de veiligheid van een wipstoel?

Je kunt er vanuit gaan dat alle wipstoeltjes die je bij Nederlandse (web)winkels vind in principe veilig zijn voor gebruik.
Let er op dat een wipstoeltje geen veilige slaapplek is voor je kleintje. Het gaat er dus vooral om dat jij de wipstoel veilig gebruikt.

Veilig gebruik van een wipstoel

  • Gebruik een wipstoeltje alleen op vloerniveau. Zet ‘m alleen op de eettafel als je je kindje te eten geeft.
  • Laat je baby langer dan 1 uur per dag in een wipstoel zitten, een wipstoel is geen vervanging van de box.
  • Gebruik altijd het tuigje of de gordels om je kleintje vast te zetten.
  • Verstellen van het het wipstoeltje doe je zonder je kindje erin.
  • Zet het wipstoeltje niet dicht bij een warmtebron als een open haard of verwarming. Ook aan een verwarming kan je kindje brandwonden oplopen.
  • Zet het wipstoeltje niet te dicht bij raambekleding (gordijnen enz. Hier zit vaak een koord aan, wat erg gevaarlijk kan zijn.
  • Laat je baby niet alleen achter in een wipstoeltje.

Hoe wipt de wipstoel?

Baby’s zijn dol op wiegen! Je baby leert snel hoe het wipstoeltje gaat wiegen door zijn eigen bewegingen. Zo ontwikkelt de baby zijn motoriek en evenwichtsgevoel op een volledig natuurlijke manier. De meeste stoeltjes hebben geen batterijen nodig, je kleintje doet het werk.

Maar er zijn ook elektrische wipstoeltjes, ook wel babyschommel of babyrocker genoemd. Je baby hoeft dan dus zelf niet te bewegen om te schommelen, te trillen en/of te wippen. Een elektrische schommelstoel zorgt voor extra gemak en rust. Het kalmeert jullie kindje en kan lekker eventjes spelen en bewegen in de schommelstoel.

Hoeveel kost een wipstoel?

Een wipstoeltje kan je al vinden vanaf €40, maar je hebt ook hele mooi en leuke van wel €300. Benieuwd wat de beste wipstoepjes zijn? Lees het complete artikel over de beste wipstoeltjes.