Hoe kunnen we helpen?
In dit artikel
< Alle onderwerpen

Heb je een voedingskussen nodig?

Een voedingskussen helpt bij het comfortabel geven van borst- en flesvoeding, maar zeker tijdens de zwangerschap kan een voedingskussen heel fijn zijn. Pas maar op dat papa er niet met het kussen vandoor gaat!

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen of zwangerschapskussen wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer of is langwerpig en is gevuld met een zacht materiaal. Je gebruikt het kussen tijdens de zwangerschap ontspannen te kunnen liggen, tijdens het voeden en je kunt ‘m ook na de bevalling nog lang gebruiken.

Heb je een voedingskussen nodig?

Natuurlijk kan je ook zonder, maar dit wel een product wat niet duur is en waar je heel veel plezier van kan hebben. Dankzij de vorm kun je je lichaam tot rust laten komen in je zwangerschapsperiode. Ook voor het voeden is het ideaal. Zowel voor borst- als flesvoeding. Met het geven van borstvoeding heb je ondersteuning, zodat je nek en schouders niet verkrampen. Als jullie allebei ontspannen zijn, gaat het voeden een stuk makkelijker!

Waarvoor gebruik je een voedingskussen?

Een voedingskussen kun je voor verschillende toepassingen gebruiken:

  1. Voor ondersteuning aan je bekken, buik, rug en benen. Hiervoor neem je ‘m mee in bed en leg je een gedeelte tussen je enkels, knieën, of je legt ‘m achter je rug zodat je lekker kunt ontspannen.
  2. Voor het geven van borstvoeding. hierbij is het belangrijk dat je het kussen goed strak tegen je aan legt op de juiste hoogte zodat je baby met z’n mondje goed bij je tepel kan om te drinken. Dus niet te hoog en niet te laag, het is even uitproberen wat voor jou het beste werkt.
  3. De kussen biedt ook ondersteuning bij eventueel kolven.
  4. Maar ook voor het geven van flesvoeding is een voedingskussen heel fijn als ondersteuning.
  5. Als je baby gaat zitten kun je het voedingskussen gebruiken om je kindje een steuntje in de rug te geven.

Meer weten over het voedingskussen en hoe je de beste keuze maakt voor jou, lees dan het complete artikel over voedingskussens.