fbpx

Waar moet je op letten bij het kiezen van een wipstoel?

Met een wipstoeltje heb je eventjes je handen vrij en toch kan je de baby goed in het oog houden. Waar moet je op letten als je er een uitkiest?

Waar let je op als je een goede baby wipstoel wilt aanschaffen?

We beoordelen de wipstoelen op 3 punten

 1. veiligheid
 2. beweging
 3. prijs

De Consumentenbond heeft overigens geen test uitgevoerd tot nu op beste baby wipstoeltjes. Er bestaat dus geen ‘beste koop’ of best geteste baby wipstoel.

Hoe zit het met de veiligheid van een wipstoel?

Je kunt er vanuit gaan dat alle wipstoeltjes die je bij Nederlandse (web)winkels vind in principe veilig zijn voor gebruik.
Let er op dat een wipstoeltje geen veilige slaapplek is voor je kleintje. Het gaat er dus vooral om dat jij de wipstoel veilig gebruikt.

Veilig gebruik van een wipstoel

 • Gebruik een wipstoeltje alleen op vloerniveau. Zet ‘m alleen op de eettafel als je je kindje te eten geeft.
 • Laat je baby langer dan 1 uur per dag in een wipstoel zitten, een wipstoel is geen vervanging van de box.
 • Gebruik altijd het tuigje of de gordels om je kleintje vast te zetten.
 • Verstellen van het het wipstoeltje doe je zonder je kindje erin.
 • Zet het wipstoeltje niet dicht bij een warmtebron als een open haard of verwarming. Ook aan een verwarming kan je kindje brandwonden oplopen.
 • Zet het wipstoeltje niet te dicht bij raambekleding (gordijnen enz. Hier zit vaak een koord aan, wat erg gevaarlijk kan zijn.
 • Laat je baby niet alleen achter in een wipstoeltje.

Hoe wipt de wipstoel?

Baby’s zijn dol op wiegen! Je baby leert snel hoe het wipstoeltje gaat wiegen door zijn eigen bewegingen. Zo ontwikkelt de baby zijn motoriek en evenwichtsgevoel op een volledig natuurlijke manier. De meeste stoeltjes hebben geen batterijen nodig, je kleintje doet het werk.

Maar er zijn ook elektrische wipstoeltjes, ook wel babyschommel of babyrocker genoemd. Je baby hoeft dan dus zelf niet te bewegen om te schommelen, te trillen en/of te wippen. Een elektrische schommelstoel zorgt voor extra gemak en rust. Het kalmeert jullie kindje en kan lekker eventjes spelen en bewegen in de schommelstoel.

Hoeveel kost een wipstoel?

Een wipstoeltje kan je al vinden vanaf €40, maar je hebt ook hele mooi en leuke van wel €300. Benieuwd wat de beste wipstoepjes zijn? Lees het complete artikel over de beste wipstoeltjes.

(Commenting: OFF)

Heb je een voedingskussen nodig?

Een voedingskussen helpt bij het comfortabel geven van borst- en flesvoeding, maar zeker tijdens de zwangerschap kan een voedingskussen heel fijn zijn. Pas maar op dat papa er niet met het kussen vandoor gaat!

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen of zwangerschapskussen wordt gemaakt in de vorm van een hoefijzer of is langwerpig en is gevuld met een zacht materiaal. Je gebruikt het kussen tijdens de zwangerschap ontspannen te kunnen liggen, tijdens het voeden en je kunt ‘m ook na de bevalling nog lang gebruiken.

Heb je een voedingskussen nodig?

Natuurlijk kan je ook zonder, maar dit wel een product wat niet duur is en waar je heel veel plezier van kan hebben. Dankzij de vorm kun je je lichaam tot rust laten komen in je zwangerschapsperiode. Ook voor het voeden is het ideaal. Zowel voor borst- als flesvoeding. Met het geven van borstvoeding heb je ondersteuning, zodat je nek en schouders niet verkrampen. Als jullie allebei ontspannen zijn, gaat het voeden een stuk makkelijker!

Waarvoor gebruik je een voedingskussen?

Een voedingskussen kun je voor verschillende toepassingen gebruiken:

 1. Voor ondersteuning aan je bekken, buik, rug en benen. Hiervoor neem je ‘m mee in bed en leg je een gedeelte tussen je enkels, knieën, of je legt ‘m achter je rug zodat je lekker kunt ontspannen.
 2. Voor het geven van borstvoeding. hierbij is het belangrijk dat je het kussen goed strak tegen je aan legt op de juiste hoogte zodat je baby met z’n mondje goed bij je tepel kan om te drinken. Dus niet te hoog en niet te laag, het is even uitproberen wat voor jou het beste werkt.
 3. De kussen biedt ook ondersteuning bij eventueel kolven.
 4. Maar ook voor het geven van flesvoeding is een voedingskussen heel fijn als ondersteuning.
 5. Als je baby gaat zitten kun je het voedingskussen gebruiken om je kindje een steuntje in de rug te geven.

Meer weten over het voedingskussen en hoe je de beste keuze maakt voor jou, lees dan het complete artikel over voedingskussens. 

(Commenting: OFF)

Wat is een sterilisator?

Een sterilisator mag niet ontbreken op je babyuitzet lijstje. Of je nu borstvoeding of flesvoeding gaat geven, de sterilisator is heel handig. Maar wat doet een sterilisator eigenlijk?

Waarvoor gebruik je een sterilisator?

De naam zegt het al, een sterilisator steriliseert voorwerpen. Dat wil zeggen; het doodt ziekteverwekkers zoals bacteriën. Dit gebeurt meestal door verhitting, met stoom of UV licht. Met behulp van een sterilisator kunnen tot 99.99% van alle bacteriën op het oppervlak van een flesje, kolf-onderdelen of speentjes veilig verwijderd worden.

Waarom heb je een sterilisator nodig?

De mens heeft lange tijd geleefd zonder sterilisator te gebruiken en het steriliseren van flesjes en spenen kan ook door ze 2 minuten in een pannetje kokend water te doen. Let hierbij wel op; het kokend water tast de flesjes en onderdelen aan en slaan hierdoor vaak uit.
Als je een sterilisator koopt doe je dat vooral voor het gemak en de zekerheid dat je kolf-onderdelen etc echt vrij zijn van schimmels en ziekmakers.

Een sterilisator is niet bedoeld om flesjes schoon te maken. Voordat de flesjes in de sterilisator gaan was je deze met een sopje om de melkresten te verwijderen.

Omdat je de aanschaf van een sterilisator overweegt, is het goed om de basisprincipes van voedselveiligheid ook even door te nemen. Er zijn verschillende soorten sterilisators verkrijgbaar, lees hier het complete artikel over sterilisators.

Basisprincipes van voedselveiligheid

De voedselveiligheidsmaatregelen zijn gebaseerd op drie basisprincipes:
1) beheersing van de temperatuur
2) netheid (hygiëne)
3) controle van de houdbaarheid.

Beheersing van de temperatuur

De temperatuur beïnvloedt de voedselveiligheid. Hoe kouder producten worden bewaard, hoe minder kans ziekteverwekkers hebben om zich te vermenigvuldigen. Bij hoge temperaturen worden veel ziekteverwekkers juist gedood. Zo mag de temperatuur in een koelkast niet hoger zijn dan 7 °C en moet rauw vlees tot minstens 75 °C worden verhit.

Hygiëne

Via vuile handen en vuile materialen (zoals flesjes, de koelkast of andere etenswaren) kan voedsel besmet raken met ziekteverwekkers. Daarom is een persoonlijke hygiëne (handen wassen) belangrijk net als de schoonmaak van materialen en werkruimten.

Houdbaarheid

Al het voedsel kan bederven. Daarom is het controleren en garanderen van de houdbaarheid van producten een belangrijk aspect van voedselveiligheid.

(Commenting: OFF)
flessenwarmer snel

Hoe snel verwarmt een flessenwarmer?

Als je kindje huilt omdat het honger heeft duurt alles te lang. Een veel gehoord bezwaar tegen de aanschaf van een flessenwarmer is dat het opwarmen te lang duurt.

Hoe snel verwarmt een flessenwarmer?

De nieuwste flessenwarmers verwarmen de flesvoeding in 2 tot 3 minuten. Uiteraard is dit afhankelijk van de hoeveelheid voeding en zal het iets langer duren als je een bevroren portie eerst moet ontdooien om daarna op te warmen.

Er zijn ook nog steeds genoeg flessenwarmers verkrijgbaar die er 5 minuten of langer over zullen doen. Vind jij de snelheid belangrijk, kijk hier dan goed naar als je keuze gaat maken.

In onze shop kan je de flessenwarmers vergelijken en hebben we de beste aanbieders voor je geselecteerd. Ben je er nog niet helemaal uit waar je allemaal op moet letten bij de aanschaf van een flessenwarmer? Lees dan het complete artikel over flessenwarmers of bekijk dan hier onze top 10 flessenwarmers.

(Commenting: OFF)