Home / Blog / Hoge wipstoel, gezelligheid aan tafel

Hoge wipstoel, gezelligheid aan tafel

door Lisette
beste hoge wipstoelen

Als je kiest voor een hoge wipstoel dan kies je voor gemak en gezelligheid. Je kindje kan al vanaf de geboorte gezellig aan tafel geschoven worden of naast je op de bank. Het geven van hapjes wordt zo een stuk makkelijker zonder belasting van je rug. Ideaal ook voor oma’s en opa’s of mensen met een zwakke rug en die moeite hebben met bukken. Ook wordt een hoge wipstoelen veel op een kinderdagverblijf gebruikt. Een aantal hoge wipstoelen gaan voor een langere periode mee omdat je deze stoelen kunt ombouwen tot een kinderstoel. Zo heb je langer plezier van de wipstoel.

Een alternatief voor een hoge wipstoel is een (meegroei) kinderstoel met Newborn set

Waar je wel op moet letten bij een hoge wipstoel is dat deze vaak wat groter zijn dan lage wipstoeltjes en meer ruimte in beslag nemen.

Welke hoge wipstoelen zijn er te verkrijgen en zijn deze ook goed? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste hoge wipstoelen met hierbij de voor-en nadelen. Benieuwd naar onze overall wipstoelen top 10? Bekijk dan dit artikel.

Hoge wipstoelen top 5:

1. Hauck Sit ‘n Relax wip- en kinderstoel

Max. aanbevolen gewicht kind 15 kg (+/- 2,5 jaar)
Soort: klassieke wip- en eetstoel 

hoge wipstoelDe Hauck Sit`n Relax is een kinderstoel en wipstoel in één. Beide opzetstukken zijn heel gemakkelijk om te wisselen. Het opzetstuk voor het wipstoeltje wordt met een afneembaar mobiel geleverd. Op deze manier hoef je geen aparte wipstoel aan te schaffen. Deze wipstoel heeft met maar liefs 65 reviews een gemiddelde beoordeling van 4.8/5! Lees ze hier. 

Het frame is verstelbaar in 7 verschillende hoogtes (40 -66 cm zithoogte) en kan zo aangepast worden aan de hoogte van de tafel of bank. Door de twee wieltjes (met rem) kun je de stoel gemakkelijk verplaatsen. Onder aan het frame is een grote mand met ruimte voor speelgoed of accessoires.

Je kind zit lekker in de brede kinderstoel met hoge rugleuning. Deze rugleuning kan ook in 3 verschillende posities versteld worden – fijn als je kind na het eten even een dutje wil doen! De voetensteun en de 5-puntsgordel zorgen ervoor dat je kindje veilig kan zitten.

De Sit`n Relax kan plat ingeklapt en plaatsbesparend opgeborgen worden. Als er een keer iets geknoeid wordt, kan de hoes tot 30 graden in de wasmachine gewassen worden. Let op: Het opzetstuk voor de wipstoel heeft geen wipfunctie!

Voordelen: + 7 verschillende hoogtes + wieltjes + inclusief speelboog + inclusief eetblad + opbergmand wip- en kinderstoel in één + bekleding kan in de wasmachine op 30 graden + prima prijs/kwaliteit

Nadelen: wipstoel wipt niet bekleding is iets moeilijk te verwijderen

Hauck 3 in 1 kinderstoel

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€169,90)
amazon.nl (€179,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:09 am

2. Beaba Up & Down hoge wipstoel

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort: hoge klassieke wipstoel 

beaba wipstoelHet Up & Down hoge wipstoeltje van Béaba is in 4 hoogtes verstelbaar. Aan tafel, naast de bank, je baby doet mee met de rest van het gezin. Nooit meer bukken, de baby is op jouw hoogte. Ook ideaal voor het geven van de eerste hapjes! Met één hand verstelbare rugleuning (3 standen). Zeer comfortabele hoes met microbolletjes, gewatteerde randen en hoofdkussentje. De hoes kun je er ook af halen om te wassen. Deze hoge wipstoel wordt inclusief stoelverkleiner geleverd. Het wipstoeltje kan eenvoudig omhoog/omlaag gedrukt worden. De stoel is uit te breiden met een speelboog en zonnekap.

Het up en down wipstoeltje is makkelijk te laten schommelen (met 1 been), maar ook makkelijk vast te zetten. Daarnaast zit je baby zit altijd comfortabel en veilig in het 5-punts gordeltje.

Lees de uitgebreide review van de Beaba op MissThing.nl. 

Voordelen: + 4 hoogtes + bekleding kan in de wasmachine + inclusief verkleiner + duurzaam

Nadelen: prijzig (maar duurzaam) geen speelboog meegeleverd

3. Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer Luxe

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden), hoge positie tot 18 kilo (12 maanden)
Soort: hoge wipstoel i.c.m. bouncer en rustgevende modus 

hoge wipstoel Tiny Love Dit multifunctionele hoge schommelstoeltje heeft drie standen: hoge positie, bouncer en rustgevende modus. Door het handige mechanisme verander je makkelijk de positie van het stoeltje. De hoge positie laat jouw kleintje onderdeel zijn van het gezin vanaf dag één. De bouncer-modus met de kalmerende trilfunctie laat jouw kleintje ontspannen op bankhoogte. De rustgevende modus laat jouw baby heerlijk liggen en genieten van kalmerende of vrolijke muziek.

De Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer Luxe is voorzien van twee handige wielen aan de achterzijde, 25 minuten non-stop muziek (keuze uit 8 rustgevende en 8 vrolijke melodietjes), verstelbare en afneembare speelboog met twee leuke speeltjes en een 5-punts gordel voor extra veiligheid. Je vouwt het stoeltje makkelijk op en hierdoor makkelijk mee te nemen op reis.

Voordelen: + 3 verschillende standen (hoog, bouncer en de rustgevend modus)  + wieltjes + inclusief speelboog + inclusief muziek + inclusief verkleiner

Nadelen:  kwaliteit van de verkleiner slecht na wassen – soms wat onhandig in gebruik

4. Stokke Steps hoge Wipstoel

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort:  klassieke wipstoel 

Stokke Steps hoge wipstoelDe Stokke Steps Wipstoel is een comfortabel wipstoeltje met een afneembare wasbare hoes. De Stokke Steps Wipstoel is ergonomisch gevormd en ondersteunt je kindje precies op de plekken waar dat nodig is. Je kunt de wipstoel zelfstandig gebruiken maar ook in combinatie met de Stokke Steps Kinderstoel. Zo kan je pasgeboren baby op tafelhoogte zitten en mist de jongste van het gezin geen enkel familiemoment zoals het avondeten. Super gezellig dus! Omdat je kindje op tafelhoogte zit kan je gemakkelijk contact maken met je kindje.

Voordelen: + tafelhoogte i.c.m. Stokke Kinderstoel + bekleding kan in de wasmachine + inclusief verkleiner + inclusief speelgoedhanger

Nadeel: prijzig 1 stand in hoogte wipt niet  

5. Hauck Alpha Newborn bouncer 2 in 1 Wipstoeltje

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort: klassieke wipstoel 

Hoge wipstoel Hauck Een andere hoge wipstoel van Hauck is de De Alpha Bouncer 2-in-1. Deze wipstoel past op de houten hoge kinderstoelen van Hauck. Als pasgeborene is je baby al direct onderdeel van het gezinsleven aan tafel. Het wipstoeltje plaats je eenvoudig op de kinderstoel zodat je baby op tafelhoogte zit. Let op: Als de wipstoel op de kinderstoel is geplaatst, kan deze niet wippen.

Wanneer je kleintje wilt spelen, of zichzelf in slaap wilt wippen dan plaats je het wipstoeltje op het wipper-frame. De wipstoel is dan weer laag. Het wipperframe is dus niet in combinatie met de stoel te gebruiken. 

De bekleding kan in de wasmachine.

Voordelen: + tafelhoogte i.c.m. Hauck kinderstoel + bekleding kan in de wasmachine + inclusief verkleiner + goede prijs/kwaliteit 

Nadeel:   1 stand in hoogte wipt niet op de stoel geen speelboog 

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€169,90)
amazon.nl (€179,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:09 am

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€85,41)
amazon.nl (€99,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:09 am

Geef een reactie

Andere bekeken ook