Wat is een goede tuitbeker?

Er start een nieuwe fase aan wanneer je baby zelf gaat leren drinken. Dit is meestal rond 4-6 maanden. Naast melk gaat je baby nu ook langzaam wennen aan andere drankjes als water en lauwe (vruchten) thee. Een goede tuitbeker is een fijne tussenstap van fles naar beker. Je kindje kan namelijk makkelijk zelfstandig drinken. De anti-lek van de tuitbeker voorkomt ook een hoop geknoei en is daarom handig. Uit onderzoek is gebleken dat het belangrijk is over te schakelen van tuitbeker naar een gewone drinkbeker rond de leeftijd van +/- 8 maanden.

De eerste slokjes uit de tuitbeker zullen niet zo snel gaan. De baby moet namelijk wennen aan zijn nieuwe manier van drinken. Schrik niet als de baby zich verslikt of water terugspuugt. Dit hoort er allemaal bij. Je kindje kan namelijk nog niet heel goed slikken en proeft voor het eerst een nieuwe smaak. Dit gaat vanzelf over.

Er zijn zoveel soorten tuitbekers verkrijgbaar dat het kiezen ervan steeds lastiger wordt. Wat is een goede tuitbeker? Om je hierbij te helpen hebben wij wat voorwaarden beschreven waar goede tuitbeker aan moet voldoen en benoemen we een aantal goede tuibekers.

Voorwaarden goede tuitbeker

Antilek tuitbeker

De tuitbeker heeft als doel dat de baby drinkt zonder te knoeien. De beker moet daarom zo min mogelijk lekken (lees:niet lekken) als deze schuin gehouden wordt.

Goeie handvatten

Met de oefenhandvatten kan de baby zelf de beker vasthouden en zelfstandig drinken. Deze handvatten moeten gevormd zijn voor kleine handjes en een stevige grip bieden.

Zachte drinktuit

Het materiaal van de tuit moet prettig en zacht aanvoelen in het mondje van de baby. Kies daarom voor een tuitbeker die zacht en glad aanvoelt. Hier kan de baby lekker op kauwen zonder zich pijn te doen. Je hebt overigens ook harde tuitbekers om doorbijten voorkomen. Deze zijn niet geschikt voor de eerste slokjes.

Makkelijk te reinigen

De tuitbeker dient makkelijk uit elkaar te halen zijn. Bijna alle tuitbekers bestaat uit 2 delen. Doe de tuitbeker iedere dag in de was(machine) om schimmel te voorkomen.

BPA-vrije tuitbeker

Tegenwoordig kun je er wel van uitgaan dat babyproducten vrij zijn van Bisfenol A (BPA). Check toch even goed of de tuitbeker BPA-vrij is. BPA is namelijk schadelijk.

Voorbeelden van goede tuitbekers

We bespreken hieronder goede tuitbekers. Laat je niet verleiden tot hippe tuitbekers, hoe leuk ze soms ook zijn. Deze tuitbekers zijn vaak te groot of te hard voor het babymondje en onhandig omdat de tuitbeker lekt. Je kunt deze bekers wel gebruiken als je baby al wat meer gewend is aan een tuitbeker.

Philips Avent tuitbeker

Philips Avent TuitbekerDeze goede tuitbeker is speciaal ontwikkeld voor de overgang naar een normale beker, de bekers hebben afneembare handvatten. De tuitbeker is lekvrij. De tuitbeker heeft zachte oefenhandvatten voor kleine handjes. De tuit is gebogen waardoor je baby niet zijn of haar hoofdje hoeft te kantelen. Alle onderdelen kunnen de vaatwasser in. Incl dop voor onderweg.

Adviesprijs: € 9,99

 

Te koop bij o.a.Wehkamp en Bol.com

Dr. Brown’S Trainingsbeker 

goede tuitbekerIs je baby al bekend met Dr. Brown? Laat hem of haar dan kennis maken met de trainingsbeker. Deze fijne drinkbeker is handig om kindjes goed en eenvoudig uit een beker te leren drinken. Het ventiel zorgt voor een goede doorstroming. Handig is dat de drinkbeker niet lekt. De beker is geschikt vanaf 6+ maanden. Wanneer je kindje tandjes krijgt of vanaf 9 maanden kan je overstappen op een drinkbeker met een harde tuit.

Prijs € 9,99

Te koop bij o.a. WehkampDrogistplein, Bol, en Mamaloesbabysjop.

Kiddyboo tuitbeker

Kiddyboo tuitbekerDe Kiddyboo tuitbekers zijn hele populaire antilek bekers. Ze zijn in 2016 uitgeroepen tot babyproduct van het jaar. Wat maakt deze goede tuitbekers zo populair? Allereerst: ze lekken niet. De Kiddyboo tuitbekers hebben een waterdicht anti-lek systeem waardoor knoeien een uitdaging wordt. Daarnaast hebben ze hele leuke vormen die je kindje heel leuk vindt. De tuitbeker heeft praktische handgreepjes, een schroefdeksel en onderaan ook een antisliprand. Je hebt keuze uit een eendje of pinguïn.

Prijs per stuk: € 10,-. Per set (4 stuks): 30,-

Te koop bij o.a. Bol.com en Babypark,

Difrax antilekbeker met een zachte tuit

goede tuitbeker difrax Met de Difrax antilek tuitbekers hoef je niet bang te zijn voor een knoeipartij wanneer je kindje voor de zoveelste keer zijn beker op de kop houdt. De binnenkant van de bekers hebben een speciale uitlopende kegelvorm. Hierdoor stroomt het drankje naar de tuit wanneer je de beker horizontaal houdt. Zo hoeft je kindje zijn of haar nek minder ver naar achter te buigen en kan hierdoor rechtop drinken, wat beter is voor de nek. Ook krijgt je kindje hierdoor minder lucht binnen.

Handig: De antilek tuitbekers hebben een speciaal geïntegreerd twee standen antileksysteem: ‘slow’ (langzaam) en ‘fast’ (snel of voor dikke drankjes). Zo pas je zelf de drinksnelheid aan.

Prijs: € 8,49

Te koop bij o.a. Difrax, Bol.com en Prenatal.

Wil je je baby nog even uit de fles laten drinken? Difrax heeft hele makkelijke handgrepen voor de fles. Zo kan je baby toch zelf drinken.

Sophie de Giraf tuitbeker

Sofie de giraffe tuitbekerSophie de Giraf tuitbeker is zo leuk!  Het is grappig om door het water naar Sophie te kijken! Ondersteboven… rechtop, de beker lekt nooit! De Deksel met veiligheidssysteem kan open en dicht. Daarbij is deze beker volledig anti-lek. Het anti-lek systeem met klep zorgt ervoor dat uw kind kan drinken zonder druppen. Het wegklapbare deksel met veiligheidssysteem zorgt voor een perfecte hygiëne. De beker heeft twee oren, zodat hij goed vastgepakt kan worden.

Prijs: € 13,99

Te koop bij o.a. Wehkamp, Drogistplein

Béaba Evoluclip Ellipse 3 in 1 (helaas niet meer verkrijgbaar)

goede tuitbekerDe 3-in-1 Ellipse leerbeker van Béaba groeit met je kindje mee. De Beaba Ellipse bestaat uit een beker met speen voor de eerste fase, een schenktuit om geleidelijk van de fles op de beker over te stappen en een beker voor grotere kinderen. De leerbeker is voorzien van een slipvrije basis, wat de kans op knoeien inperkt. Door de speciale handvatten kan je baby deze beker makkelijk vastpakken.

De Beaba tuitbeker is niet overal meer verkrijgbaar helaas.

Prijs: € 12,99

Te koop bij o.a Bol en IkenIk.

In deze fase gaat je baby ook wennen een vast voedsel. Wil je advies over een goede lepel voor de eerste hapjes? Lees dan hier snel verder. 

Bekeken(2555)