Home / Blog / Flessenwarmer voor onderweg

Flessenwarmer voor onderweg

door Lisette
flessenwarmer voor onderweg

Een flessenwarmer voor onderweg is een heel handig hulpmiddel om voeding op te warmen als je voor langere tijd weg bent van huis met de baby. Dit kan bijvoorbeeld een uitstapje zijn naar de dierentuin of een lange rit naar een vakantiebestemming.

Er zijn verschillende soorten flessenwarmers voor onderweg. Dit kan zijn een: 

1: Een flessenwarmer voor in de auto en thuis.
2: Draagbare flessenwarmer 
3: Een warmtekussen voor in de auto

Hieronder bespreken wij de soorten flessenwarmers voor onderweg met hierbij de beste beoordeelden flessenwarmers van dit moment. 

1. Welke flessenwarmer voor auto en thuis?

Een flessenwarmer is niet alleen handig voor onderweg, ook thuis kun je veilig voeding opwarmen. De combinatie van beide maakt het handig als je langere ritten met de auto maakt of voor als je ook van bijvoorbeeld kamperen houdt. Thuis werkt de flessenverwarmer gewoon op netstroom en onderweg via de 12 volt stekker die aangesloten dient te worden in de auto. 

Voordeel van deze gecombineerde flessenwarmer is dat het opwarmen van flesjes en potjes sneller gaat dan een warmtekussen. De temperatuur meer precies is en ook nog voor andere doeleinde te gebruiken is (steriliseren). Nadeel is dat de flessenwarmer ondanks dat deze al vrij compact is, toch ‘een ding’ is om mee te nemen.  We bespreken hieronder de 2 beste flessenwarmers voor thuis en onderweg:

1. Alecto BW 512 CAR flessenwarmer auto en thuis 

flessenwarmer auto Wil je graag ook flesjes en potjes kunnen opwarmen in de auto? Dan is de Alecto BW 512 een goede keuze flessenwarmer. Voor het snel opwarmen van een flesje of potje in de auto gebruik je de bijgeleverde 12V auto adapter. Deze flessenwarmer is ook gewoon thuis te gebruiken. Door de gelijkmatige verwarming blijven vitaminen en voedingstoffen behouden. Ook voorkom je dat het ene hapje lauw is en het andere heet. De flessenwarmer kan nooit droogkoken, dankzij de beveiliging. Is het flesje klaar, maar heeft de kleine eerst een schone luier nodig? Met de warmhoudfunctie blijft de melk/voeding op temperatuur. Het flessenwarmer is ruim genoeg voor flessen en potjes in allerlei formaten. De flessenwarmer verwarmd 150 ml melk van 10 naar 35°C in ongeveer 6 minuten. Het ruime reservoir biedt plek aan alle gangbare flessen en potjes. 

Deze flessenwarmer is ook te verkrijgen in een uitvoering waarmee je ook nog flesjes kan steriliseren. Dit is de Alecto BW + Deksel. Bekijk deze flessenwarmer bij Bol.com

Voordelen: + Ook in de auto te gebruiken + Super eenvoudig in gebruik  + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + goedkoop

Nadelen:

Geen ontdooistand  Geen sterilisator (wel mogelijk met de plus versie)  zelf de temperatuur inschatten


2. Babymoov NutriSmart flessenwarmer auto 

flessenwarmer auto Met de Babymoov NutriSmart babyvoeding & flessenverwarmer kun je op een makkelijke en snelle manier de voeding en melk opwarmen. De verwarmer is praktisch en handig en heeft automatische verwarmingstijden. Je kan de verwarmer thuis en onderweg gebruiken door middel van de aansluiting en adapter.

De voorgeprogrammeerde standen zorgen voor de goede temperatuur. Geef de hoeveelheid voeding en temperatuur aan (kamertemperatuur, koelkast of bevroren) en de NutriSmart stelt de verwarmingstijd vanzelf in. Dankzij de warmhoud-functie kan deze flessenwarmer de voeding gedurende 1 uur warm houden. 

Dankzij de stoomfunctie gaat het opwarmen extra snel. De NutriSmart flessenwarmer heeft daarnaast een ‘au bain marie’ functie, waarmee de voeding geleidelijk wordt verwarmd om alle goede eigenschappen van de moedermelk te behouden. 

Geschikt voor flessen van geschikt voor alle zuigflessen, potjes en zakjes moedermelk (max. diameter 8 cm).

Voordelen: + Snel warm + ook voor in de auto  + geschikt voor verschillende merk flesjes/potjes  au bain Marie functie warmhoudfunctie + ontdooistand

Nadelen:   Prijzig 

2. Draagbare flessenwarmers

Flessenwarmers die niet op stroom werken zijn erg handig voor bijvoorbeeld een dagje dierentuin of voor andere langere bezoekjes waar geen stormvoorzieningen zijn. Er zijn een aantal hele handige flessenwarmers die we aan iedereen kunnen aanraden. Scheelt een hoop onrust en je hebt altijd een manier om voeding warm te krijgen. Deze flessenwarmers zijn trouwens ook gewoon in de auto te gebruiken, maar dan zonder stroom.

Avent Flessenwarmer SCF256

Avent Flessenwarmer voor onderwegDe Avent SCF256 Flessenwarmer voor onderweg is speciaal ontwikkeld voor onderweg. Zo kun je waar je ook bent, de melk opwarmen voor de baby. Het gekookte water in de thermosfles blijft wel 6 uur heet. Je giet het hete water in de bijgeleverde opwarmbeker en binnen 2,5 minuut is de melk warm. Ideaal voor uitstapjes en vakanties. Je hebt namelijk geen stroom nodig en de flessenwarmer is meerdere keren te gebruiken. Nadeel is dat deze flessenwarmer vrij zwaar en groot is om mee te nemen. Past niet in iedere luiertas. Wordt goed beoordeeld!

Tommee Tippee heeft een zelfde flessenwarmer ontwikkeld en wordt ook goed beoordeeld. Klik hier voor de Tommee Tippee flessenwarmer voor onderweg. 

Philips Avent SCF256/00 Flessenwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:38 pm

MyBambini’s Bottle Warmer Pro

beste flessenwarmerBen je geregeld onderweg of op stap? Dan is deze mobiele flessenwarmer met accu iets voor jullie. Een product dat je steeds meer voorbij ziet komen. Deze flessenwarmer bereidt de voeding van je baby doormiddel van warmte retentie in minder dan 5 – 10 minuten.  Je kunt kiezen uit 1 van de 3  temperaturen:  37°, 40°, 45°.
Daarna kun je de voeding wel tot 5 uur warmhouder. De melk blijft op de gekozen temperatuur tot de warmer wordt verwijderd.

Voor een aantal merken is een adapter tussen de flessenwarmer en fles vereist. Check dus even goed welke flessenmerken wel en geen adapter nodig hebben.

Deze flessenwarmer werkt zonder stroom, maar moet wel opgeladen worden. Met een volle accu kun je ongeveer 5 flessen opwarmen. Accu’s verliezen na gebruik hun sterkte (denk ook aan een babyfoon of mobiel). Je hebt ook nog andere merken zoals de draagbare flessenwarmer. 

Voordelen: + geen stroom nodig,  + licht van gewicht + ideaal als je op stap bent, past in iedere luiertas.

Nadelen: – adapter nodig bij een aantal merk flesjes  accu moet opgeladen worden na gebruik niet heel snel prijzig 

Te koop bij bol.com voor 89,99.  

MyBambini’s Bottle Warmer Pro™ – Draagbare Baby Flessenwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,99)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:40 pm

Vulpes draagbare flessenwarmers

Vulpes draagbare flessenwarmerEen andere draagbare flessenwarmer is de Vulpes Baby flessenwarmer. Werkt hetzelfde als de hierboven beschreven MyBambini. Deze draagbare flessenwarmer warmt een flesje binnen 3 minuten op. Fijn aan deze flessenverwarmer is dat er 5 adapters meegeleverd worden. Zo past bijna iedere babyfles op de flessenwarmer. 

Met 4 verschillende temperaturen (37°C, 40°C, 45°C, 50°C) kun jij de perfecte temperatuur instellen voor de flesvoeding van jouw kindje, met behoud van alle voedingsstoffen. 

De flessenwarmer is volledig voedselveilig en vrij van BPA. De flessenwarmer is niet alleen vrij van BPA maar heeft ook een super slim anti-lek design, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je melk zult verliezen of morsen.

Verkrijgbaar in 2 uitvoeringen:

De Vulpes Flessenwarmer is verkrijgbaar in een Pro uitvoering en in een Pro Max uitvoering. Het verschil zit in de accu. De Pro gaat ongeveer 9 keer mee en de Pro Max gaat 14 keer mee. De Max Pro is daarom ook iets duurder. 

Voordelen: + geen stroom nodig + licht van gewicht + ideaal als je op stap bent, past in iedere luiertas + snel 

Nadelen: accu moet opgeladen worden na gebruik prijzig

The On-the-go Flesverwarmer van Prince Lionheart

flessenwarmer voor onderwegDeze flessenwarmer voor onderweg is favoriet bij veel ouders. Het is namelijk een hele simpele manier om een babyfles of potje te verwarmen zonder batterijen of netstroom. Hoe werkt het? De verwarmingszak beschikt over kristallen die warmte afgeven zodra je op de knop drukt. Er gebeurt dus niets als je niet op de knop drukt. Dan blijft de zak gewoon koud. Zodra je de knop hebt ingedrukt en je de warmtekussen om de fles hebt gewikkeld kun je deze in de bijgeleverde verwarmingszak doen. De fles is na ongeveer 20 minuten warm. Langer laten zitten is niet erg, kans op oververhitting is vrij klein. De verwarmingszak wordt opgeladen door hem in kokend water te leggen tot alle kristallen weer zijn opgelost. Absoluut niet giftig! De On-the-go flesverwarmer is 27,99 en verkrijgbaar bij Bol.com

Prince Lionheart On-the-go Flesverwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€22,40)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:38 pm

Yoomi flessenwarmer

Yoomi flessenwarmerWellicht heb je deze fles al een paar keer voorbij zien komen. Ze worden in veel babywinkels verkocht. Het is een aparte manier om melk te verwarmen. Hoe werkt de Yoomi flessenwarmer voor onderweg? Bij de fles wordt een verwarmingselement geleverd. Dit bolletje warm je op in de magnetron waarna je het bolletje mee kunt nemen samen met de gevulde Yoomi fles. Zodra de baby honger begint te krijgen plaats je het verwarmingselement in de fles en druk je op de rode knop. De vloeistof komt langs het warmte-element en daardoor warmt het op zodra het de mond van je kind bereikt. Hoe langer je baby over z’n flesje doet, hoe warmer de melk wordt. De voeding start met 30 graden, en is na 15 minuten 40 graden.

Yoomi flessenwamer is onder ander te verkrijgen bij Bol.com.

3. Warmtekussen voor de auto   

De warmtekussen voor de auto wordt geleverd met een 12 volt autostekker. Deze stekker is voor iedere auto te gebruiken. Je stopt de stekker in de sigarettenaansteker. De flessenverwarmer bestaat uit een doek waar verwarmingselementen in zitten. Deze doek wikkel je om de fles heen zodat de fles langzaam opgewarmd wordt. Voordeel van deze methode is je geen gedoe met water hebt, goedkoop en makkelijk mee te nemen is.

Nadeel van deze methode is dat het vaak toch heel wat langer duurt eer de fles of het potje warm is. Niet alle verwarmers beschikken over een timer of indicator. Je moet dus een beetje aanvoelen wanneer de melk op temperatuur is. Tip: Gebruik geen ijskoud water en schakel de flessenwarmer tijdig in, dat kan gerust onder het rijden. Wil je liever toch dat de melk sneller verwarmt wordt in de auto? Ga dan voor een echte flessenwarmer die hierboven beschreven staan. Zo voorkom je teleurstellingen. 

We bespreken hieronder de beste warmtekussen voor in de auto:

De Hauck Feed Me flessenwarmer voor in de auto

flessenwarmer auto

Deze flessenwarmer voor onderweg in de auto past om iedere fles. De flessenwarmer warmt redelijk snel op. Zo wordt in de omschrijving aangegeven dat de voeding 50% sneller verwarmt dan een andere auto flessenwarmer. Toch lezen we uit de reviews dat het minimaal 20 minuten duurt. Dit is ook weer afhankelijk wat de begintemperatuur en de hoeveelheid natuurlijk. De flessenwarmer is aan te sluiten op iedere 12 volts aansluiting. De Hauck Feed Me past in iedere bekerhouder in de auto door het smalle formaat of kan bevestigd worden aan het dashboard. Prijs ligt ten opzichte van de andere auto flessenwarmers laag.

Adviesprijs is 14,99. Te koop bij Bol.com

Hauck Feed Me Fles- en babyvoedingsverwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:37 pm

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€26,24)
babyentiener.nl (€34,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:43 pm

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€55,17)
pinkorblue.nl (€64,27)
blokker.nl (€67,69)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:38 pm

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€14,77)
bol.com (€15,51)
blokker.nl (€44,46)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:37 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€61,70)
vulpesgoods.com (€69,95)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:08 am

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€75,95)
vulpesgoods.com (€79,95)
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:08 am

Geef een reactie

Andere bekeken ook