Flessenwarmer voor moedermelk

Als je borstvoeding geeft dan kun je ervoor kiezen om te gaan kolven. Het gekolfde moedermelk kun je bewaren. Zo bouw je een voorraad op voor momenten dat je zelf niet (live) kunt voeden. Moedermelk kun je op je verschillende manieren bewaren. Als je de gekolfde moedermelk binnen 10 uur gebruikt, dan kan de melk buiten de koelkast bewaard worden. Melk in de koelkast blijft 8 dagen goed en in de vriezer 4 maanden. In bijna alle gevallen dient de moedermelk verwarmd te worden voordat het door de baby gedronken wordt. Het verwarmen kan met een flessenwarmer voor moedermelk of door middel van au bain marie.

Opwarmen van moedermelk

Op het moment dat de gekolfde moedermelk gegeven gaat worden aan de baby, dient de melk op de juiste temperatuur verwarmd worden. De magnetron is hiervoor niet het geschikte middel. Door de snelle verhitting gaan belangrijke voedingsstoffen verloren. Daarnaast verhit een magnetron niet gelijkmatig waardoor ‘hotspots’ ontstaan waaraan de baby zich kan verbranden.

Au bain marie

Verwarm je incidenteel moedermelk, dan is ‘au bain marie’ een prima alternatief. Bedenk dan wel dat ingevroren moedermelk 12 uur nodig heeft op te ontdooien. Ontdooien van borstvoeding doe je het best in de koelkast. Mocht je vergeten zijn de melk op tijd uit de vriezer te halen, dan kun je het onder koud stromend water ontdooien, draai de temperatuur heel langzaam naar iets lauw (niet te snel en niet te warm!).

Zet de fles in warm water in een pannetje of schaal. Het water mag niet koken en ook niet te heet zijn. De bedoeling van au bain-marie opwarmen is dat het flesje moedermelk in 10 tot 15 minuten de juiste temperatuur heeft.

Flessenwarmer voor moedermelk

Ga je vaker borstvoeding opwarmen (of de oppas) dan is een flessenwarmer voor moedermelk een handig hulpmiddel. Je hoeft je geen zorgen te maken over de juiste temperatuur en te snelle verhitting. Een aantal flessenwarmers beschikken over extra functionaliteiten als een ontdooi- of warmhoudfunctie die erg handig kunnen zijn. We bespreken hieronder de verschillende merken flessenwarmers die het opwarmen van moedermelk eenvoudig maken en waar verschillende merk bewaarbakjes in kunnen.

Alecto BW 500 flessenwarmer

beste flessenwarmer Een eenvoudige flessenwarmer is de Alecto BW-500. Kenmerkende van deze flessenwarmer is dat (moeder)melk en babyvoeding snel en gelijkmatig wordt verwarmd. Door de gelijkmatige verwarming blijven vitaminen en voedingstoffen behouden. Ook voorkom je dat het ene hapje lauw is en het andere heet. De flessenwarmer kan nooit droogkoken, dankzij de beveiliging. Is het flesje klaar, maar heeft de kleine eerst een schone luier nodig? Met de warmhoudfunctie blijft de melk/voeding op temperatuur. Het flessenwarmer is ruim genoeg voor flessen en potjes in allerlei formaten. De flessenwarmer verwarmd 150 ml melk van 10 naar 35°C in ongeveer 6 minuten. Let op: heeft geen ontdooistand. 

Voordelen:
+ Super eenvoudig in gebruik + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + goedkoop

Nadelen:
Geen ontdooistand  Geen sterilisator zelf de temperatuur inschatten 

Avent Flessenwarmer voor moedermelk SCF356

Avent Flessenwarmer voor moedermelk SCF356De Avent Flesverwarmer SCF356 heeft als groot pluspunt dat het de voedingstoffen in de moedermelk behoudt. De melk wordt namelijk tijdens het opwarmen rondgedraaid, zodat de melk geleidelijk wordt verwarmd en er geen hitte plekken ontstaan. Binnen 9-10 minuten is de melk warm. Een ander voordeel is dat de flessenwarmer een warmhoudfunctie heeft en hierdoor de melk 20 minuten warm kan houden. Na deze 20 minuten schakelt de flessenwarmer automatisch uit. Erg handig als de baby nog even slaapt. De voortgangsindicator laat zien hoever de flessenwarmer is met opwarmen. Heb je ingevroren moedermelk? Dan kun je deze middels de ontdooistand opwarmen.

Philips heeft ook een snelle flessenwarmer. Lees er hier meer over.

Voordelen: + Optimaal behoudt voedingsstoffen en vitaminen + Makkelijk in gebruik + Automatische functies voor warmhouden en uitschakeling + Ontdooistand + Voortgangsindicator  + Geschikt voor verschillende merk flesjes en bewaarbakjes

Nadelen: –  Niet geschikt voor moedermelkzakjes en 60 ml AVENT flesjes Prijs ligt vrij hoog

De Nuby Natural Touch (niet verkrijgbaar)

Nuby flessenwarmerNuby is een Engels merk dat snel populariteit wint van Nederlandse ouders. De Nuby Natural Touch flessenwarmer is bij de quicktest door de Consumentenbond als één van de beste flessenwarmer naar voren gekomen. De verwarmer wordt ook wel de Programmeerbare 2-in-1 flessenwarmer en sterilisator of de Nuby Elektrische Sterilisator De Luxe genoemd.

De flessenwarmer is programmeerbaar op volume van de fles, starttemperatuur en de specificatie tussen vloeibare en vaste voeding. De flessenwarmer werkt snel. Zo heb je binnen 2 minuten een fles op lichaamstemperatuur. Voor een potje moet je ongeveer 3 minuten rekenen. Een bevroren flesje duurt ongeveer 10 minuten. En is de fles warm? De Nuby flessenwarmer heeft een licht- en geluidsindicatie zodat je ziet en hoort wanneer het flesje klaar is.

Een ander voordeel is dat de Nuby zichzelf uitgeschakelt en je dus nooit kans hebt op oververhitting. Wel zo veilig. De Nuby Flessenwarmer is een sterilisator, ontdooier en verwarmer in 1. Dat maakt het wat opgeruimder in de keuken, Sterilisators zijn namelijk vaak groot en nemen ruimte in beslag. Handig als je dit dus kunt combineren met een ander apparaat zoals een flessenwarmer. De flessenwarmer wordt geleverd met een Nuby flesje, maar andere merk flesjes zijn ook te gebruiken. Hier gelden wel andere opwarmstanden voor. De eerste paar keer moet je even goed de handleiding van Nuby Natural Touch doorlezen. Je moet namelijk een aantal dingen instellen voordat de fles warm gemaakt kan worden. Dit is niet moeilijk, je moet het alleen wel weten.

Voordelen:
+ Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes (Difrax niet) + Nauwkeurig in temperatuur + Inclusief sterilisatorfunctie +Inclusief warmhoudfunctie + Inclusief ontdooistand + Inclusief Nuby flesje medium

Nadeel: Goed de handleiding lezen eer je een fles kunt opwarmen

Bol
€ 59,99
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending

Chicco Digitale Flessenwarmer

beste flessenwarmerChicco heeft de Chicco digitale flessenwarmer ontwikkeld. Wat is het verschil met de Step up? De Chicco Digitale flessenwarmer heeft veel meer mogelijkheden en is preciezer. Je kunt vooraf de inhoud van fles of de optie ‘potje’ selecteren evenals de begintemperatuur (kamertemperatuur, koelkast of diepvries) om de opwarmtijd automatisch te berekenen. De flessenwarmer is ook voorzien van een ontdooistand. Hiermee kun je bevroren voeding laten ontdooien. Je kunt kiezen uit 3 ontdooistanden.

Het opwarmen van flesje van 200cc duurt ongeveer 4 minuten. Een fijne extra is dat de digitale flessenwarmer vooruit te programmeren is. Zo kun je instellen of je over 15, 30, 45 of 60 minuten de voeding warm wilt hebben. Verder is de flessenwarmer voorzien van een timer en schakelt automatisch uit. De flessenwarmer is niet te gebruiken voor onderweg. De prijs ligt hoger. We vinden dit een van de beste flessenwarmers.

Voordelen:
Snelle verwarming Precies in temperatuur +12 instelbare +programma’s ( ook ontdooien) + Voor verschillende merk flesjes en potjes te gebruiken + Vooruit te programmeren + Digitaal display en signaal bij het bereiken van de temperatuur +Indicator van de opwarmtijd + Warmhoudfunctie van 1 uur, schakelt hierna automatisch uit.

Nadelen:
– 
Niet bruikbaar in de auto  – Hogere prijs

Dr Brown Flessenwarmer

Dr brown flessenwarmerDr Brown Flessenwarmer is een wat prijzige flessenwarmer in vergelijking tot andere flessenwarmers. Krijg je voor dit extra geld ook meer kwaliteit? Als we naar de extra’s kijken niet. Er is geen echte warmhoudfunctie en ontdooistand aanwezig. Ook de temperatuurweergave ontbreekt. Wat wel? Dr Brown flessenwarmer beschikt over een LCD-schem waardoor je ook bij weinig licht de tijd kan bijhouden. En niet geheel onbelangrijk, de Dr Brown flessenwarmer warmt snel op. En ben je vergeten de flessenwarmer uit te doen? De flessenwarmer schakelt automatisch uit.

Verder is de flessenwarmer voor verschillende type flesjes te gebruiken, je hoeft dus niet speciaal een Dr Brown flesje aan te schaffen. Dr Brown flessenwarmer krijgt veel goede beoordelingen. De flessenwarmer is in het grijs en blauw verkrijgbaar en wordt ook wel Dr Brown Deluxe elektrische flessenwarmer genoemd.

Voordelen:
+ Snel warm + Makkelijk in gebruik + LCD- scherm + Geschikt voor verschillende merk flesjes + Schakelt automatisch uit na 10 minuten +Inclusief mandje voor fles

Nadelen:
Geen ontdooistand – Geen echte wamhoudfunctie  Gebruiksaanwijzing ontbreekt bij levering

Prenatal flessenwarmer voor thuis en auto

Prenatal flessenwarmerDeze flessenwarmer voor moedermelk wordt inclusief auto adapter geleverd. De flessenwarmer is dus ook voor onderweg te gebruiken. Wel zo handig voor langere autoritten en vakanties. Een ander groot voordeel van de Prenatal flessenwarmer is dat het voor verschillende maten flesjes en potjes te gebruiken is. En wil je een sinaasappeltje persen? Dan is dit ook een mogelijkheid. Een ander pluspunt is dat speentjes ook gesteriliseerd kunnen worden.

Het opwarmen van zowel potjes als melk duurt wel wat lang maar behoud hierdoor wel de voedingsstoffen. Je moet dus goed van te voren plannen of de baby moet wat geduld opbrengen (is vaak wat lastig met een huilende baby s’nachts).  Afhankelijk van de soort en hoeveelheid voeding, duurt het ongeveer 15 minuten voordat de voeding is opgewarmd. Wil je snellere flessenwarmer voor zowel thuis als in de auto? Dan bevelen we je de NUK Thermo Rapid aan. Klik hier voor meer info. De Prenatal flessenwarmer wordt inclusief opwarmbakje geleverd waar zelfgemaakte babyvoeding in opgewarmd kan worden.

Voordelen: + Makkelijk in gebruik + Te gebruiken als citruspers + Ook voor onderweg + Sterilisator functie + Geschikt voor verschillende merk flesjes (ook potjes) + Inclusief voedingsbakje voor zelfgemaakte babyvoeding

Nadelen:
In de auto duurt opwarmen nog langer (25 minuten)  Indicatorlampje werkt niet naar behoren (springt te laat uit) geen ontdooistand

Prijs: 29.99
>> Naar de Prenatal

Alecto flessenwarmer voor moedermelk

Alecto flessenwarmerDe Alecto flessenwarmer BW-70 wordt veel gekocht door ouders vanwege de lage aanschafprijs en de eenvoud van het apparaat. Maar wat krijg je voor deze prijs en eenvoud? Groot pluspunt is dat er verschillende soorten flesjes in opgewarmd kunnen worden en daarnaast ook babyhapjes. Je hoeft dus niet opzoek naar nieuwe flesjes. De melk is redelijk snel verwarmt, maar daar moet je wel wat voorbereiding voor getroffen hebben (gebruik dus geen ijskoud water). Potjes duren echter wat langer. Ander pluspunt is het warmte-indicatorlampje. Deze gaat uit zodra de melk warm is en je hoort een piepje. Vergeet de flessenwarmer niet uit te zetten, want hij schakelt niet automatisch uit. Er wordt wel geklaagd over nattigheid rondom de flessenwarmer. Verder is de Alecto BW-70 een prima flessenwarmer zonder weinig extra’s. Verwacht er niet al te veel van.

Voordelen:
+ Indicatorlampje + pieptoon Goede prijs / kwaliteitsverhouding + Redelijk snel warm + Makkelijk in gebruik3 standen +Geschikt voor verschillende merk flesjes

Nadelen:
Geen ontdooistand Geen warmhoud- en ontdooistand  Geeft nattigheid rondom de fles Groot