Home / Blog / Flessenwarmer voor moedermelk

Flessenwarmer voor moedermelk

door Lisette
flessenwarmer voor moedermelk

Als je borstvoeding geeft dan kun je ervoor kiezen om te gaan kolven. Het gekolfde moedermelk kun je bewaren. Zo bouw je een voorraad op voor momenten dat je zelf niet (live) kunt voeden. Moedermelk kun je op je verschillende manieren bewaren. Als je de gekolfde moedermelk binnen 10 uur gebruikt, dan kan de melk buiten de koelkast bewaard worden. Melk in de koelkast blijft 8 dagen goed en in de vriezer 4 maanden. In bijna alle gevallen dient de moedermelk verwarmd te worden voordat het door de baby gedronken wordt. Het verwarmen kan met een flessenwarmer voor moedermelk of door middel van au bain marie.

Opwarmen van moedermelk

Op het moment dat de gekolfde moedermelk gegeven gaat worden aan de baby, dient de melk op de juiste temperatuur verwarmd worden. De magnetron is hiervoor niet het geschikte middel. Door de snelle verhitting gaan belangrijke voedingsstoffen verloren. Daarnaast verhit een magnetron niet gelijkmatig waardoor ‘hotspots’ ontstaan waaraan de baby zich kan verbranden.

Au bain marie

Verwarm je incidenteel moedermelk, dan is ‘au bain marie’ een prima alternatief. Bedenk dan wel dat ingevroren moedermelk 12 uur nodig heeft op te ontdooien. Ontdooien van borstvoeding doe je het best (achter) in de koelkast. Mocht je vergeten zijn de melk op tijd uit de vriezer te halen, dan kun je het onder koud stromend water ontdooien, draai de temperatuur heel langzaam naar iets lauw (niet te snel en niet te warm!).

Zet de fles in warm water in een pannetje of schaal. Het water mag niet koken en ook niet te heet zijn. Met een waterkoker met instelbare temperatuur kun je water koken op tot 70, 80, 90 of 100 graden. De bedoeling van au bain-marie opwarmen is dat het flesje moedermelk in 10 tot 15 minuten de juiste temperatuur heeft. 

Welke flessenwarmer voor moedermelk?

Ga je vaker borstvoeding opwarmen (of de oppas) dan is een flessenwarmer voor moedermelk een handig hulpmiddel. Je hoeft je geen zorgen te maken over de juiste temperatuur en te snelle verhitting. Een aantal flessenwarmers beschikken over extra functionaliteiten als een ontdooi- of warmhoudfunctie die erg handig kunnen zijn. We bespreken hieronder de verschillende merken flessenwarmers die het opwarmen van moedermelk eenvoudig maken en waar verschillende merk bewaarbakjes in kunnen. 

1. Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 

Snelle flessenwarmerDeze flessenwarmer ontvangt goede reviews. Lees ze hier. Kenmerkende van deze flessenwarmer is de snelheid waarmee voeding opgewarmd kan worden. 150 ml melk is binnen 6 minuten opgewarmd (vanaf kamertemperatuur 20 graden). Op de turbostand is het flesje binnen 3 minuten klaar (160 ml melk). Daarnaast kun je met deze flessenwarmer ook steriliseren en ontdooien. Denk aan ingevroren hapjes of moedermelk.

Wil je liever een wat langzamere opwarming voor het behoud van voedingsstoffen in de melk? Dan kan dit ook. Je kunt namelijk ook kiezen voor een langzame verwarming. Fijn voor verwarming van moedermelk! De Alecto BW-700 heeft een duidelijk display met weergave voor resterende tijd. De flessenwarmer schakelt automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Wel zo veilig! De flessenwarmer wordt inclusief stoomkap geleverd.

Voordelen:

+ Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes  + Inclusief sterilisatorfunctie + Inclusief ontdooistand + duidelijk display

Nadelen:  sommige programma’s duren te lang (denk aan sterilisatie-programma) waardoor onnodig energie verbruikt wordt.

Chicco Digitale Flessenwarmer

beste flessenwarmerChicco heeft de Chicco digitale flessenwarmer ontwikkeld. Wat is het verschil met de Step up? De Chicco Digitale flessenwarmer heeft veel meer mogelijkheden en is preciezer. Je kunt vooraf de inhoud van fles of de optie ‘potje’ selecteren evenals de begintemperatuur (kamertemperatuur, koelkast of diepvries) om de opwarmtijd automatisch te berekenen. De flessenwarmer is ook voorzien van een ontdooistand. Hiermee kun je bevroren voeding laten ontdooien. Je kunt kiezen uit 3 ontdooistanden.

Het opwarmen van flesje van 200cc duurt ongeveer 4 minuten. Een fijne extra is dat de digitale flessenwarmer vooruit te programmeren is. Zo kun je instellen of je over 15, 30, 45 of 60 minuten de voeding warm wilt hebben. Verder is de flessenwarmer voorzien van een timer en schakelt automatisch uit. De flessenwarmer is niet te gebruiken voor onderweg. De prijs ligt hoger. Wel vinden we dit een van de beste flessenwarmers voor moedermelk. Lees de reviews bij Pink or Blue 

Voordelen:

Snelle verwarming Precies in temperatuur +12 instelbare +programma’s ( ook ontdooien) + Voor verschillende merk flesjes en potjes te gebruiken + Vooruit te programmeren + Digitaal display en signaal bij het bereiken van de temperatuur +Indicator van de opwarmtijd + Warmhoudfunctie van 1 uur, schakelt hierna automatisch uit.

Nadelen:

– Niet bruikbaar in de auto  – Hogere prijs

Chicco Flessenwarmer Digitaal

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,90)
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:37 pm

De Nuby Natural Touch 

Nuby flessenwarmerNuby is een Engels merk dat snel populariteit wint van Nederlandse ouders. De Nuby Natural Touch flessenwarmer is bij de quicktest door de Consumentenbond als één van de beste flessenwarmer naar voren gekomen. De verwarmer wordt ook wel de Programmeerbare 2-in-1 flessenwarmer en sterilisator of de Nuby Elektrische Sterilisator De Luxe genoemd.

De flessenwarmer is programmeerbaar op volume van de fles, starttemperatuur en de specificatie tussen vloeibare en vaste voeding. De flessenwarmer werkt snel. Zo heb je binnen 2 minuten een fles op lichaamstemperatuur. Voor een potje moet je ongeveer 3 minuten rekenen. Een bevroren flesje duurt ongeveer 10 minuten. En is de fles warm? De Nuby flessenwarmer heeft een licht- en geluidsindicatie zodat je ziet en hoort wanneer het flesje klaar is.

Een ander voordeel is dat de Nuby zichzelf uitgeschakelt en je dus nooit kans hebt op oververhitting. Wel zo veilig. De Nuby Flessenwarmer is een sterilisator, ontdooier en verwarmer in 1. Dat maakt het wat opgeruimder in de keuken, Sterilisators zijn namelijk vaak groot en nemen ruimte in beslag. Handig als je dit dus kunt combineren met een ander apparaat zoals een flessenwarmer. De flessenwarmer wordt geleverd met een Nuby flesje, maar andere merk flesjes zijn ook te gebruiken. Hier gelden wel andere opwarmstanden voor. De eerste paar keer moet je even goed de handleiding van Nuby Natural Touch doorlezen. Je moet namelijk een aantal dingen instellen voordat de fles warm gemaakt kan worden. Dit is niet moeilijk, je moet het alleen wel weten.

Voordelen:

+ Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes (Difrax niet) + Nauwkeurig in temperatuur + Inclusief sterilisatorfunctie +Inclusief warmhoudfunctie + Inclusief ontdooistand + Inclusief Nuby flesje medium

Nadeel: Goed de handleiding lezen eer je een fles kunt opwarmen

Avent Flessenwarmer SCF 355

Avent Flessenverwarmer 355De Avent Flessenwarmer SCF 355 ziet er bijna hetzelfde uit als de SCF 356. Toch zitten er een paar hele belangrijke verschillen in. Het grootste verschil is de snelheid in opwarmen. De SCF 355 verwarmt in 3 minuten 150 ml melk. Let wel, een potje babyvoeding heeft langere verwarming nodig. Verder heeft deze Avent Flessenwarmer ook een warmhoudfunctie. Echter slaat deze niet automatisch uit zoals bij SCF356. Je zult er dus zelf erger in hebben om de flessenwarmer uit te zetten. Let hierbij op voor oververhitting. Indicator ontbreek helaas ook. Bekijk hier alle Avent Flessenwarmer

Voordelen: + Snel warm + Makkelijk in gebruik + Automatische functie voor warmhouden + Ontdooistand + Ook geschikt voor andere merk flesjes

Nadelen: – Hoe langer een babyfles erin staat, hoe warmer de vloeistof of voeding wordt  De flessenwarmer geeft geen indicator af dat de babyvoeding op de juiste temperatuur is. 

Philips Avent SCF355/07 – Flessenverwarmer

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€47,98)
bol.com
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:27 pm

Alecto BW 500 flessenwarmer

beste flessenwarmer Een wat eenvoudige flessenwarmer is de Alecto BW-500. Kenmerkende van deze flessenwarmer is dat (moeder)melk en babyvoeding snel en gelijkmatig wordt verwarmd. Door de gelijkmatige verwarming blijven vitaminen en voedingstoffen behouden. Ook voorkom je dat het ene hapje lauw is en het andere heet. De flessenwarmer kan nooit droogkoken, dankzij de beveiliging. Is het flesje klaar, maar heeft de kleine eerst een schone luier nodig? Met de warmhoudfunctie blijft de melk/voeding op temperatuur. Het flessenwarmer is ruim genoeg voor flessen en potjes in allerlei formaten. De flessenwarmer verwarmd 150 ml melk van 10 naar 35°C in ongeveer 6 minuten. Let op: heeft geen ontdooistand. 

Voordelen:

+ Super eenvoudig in gebruik + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + goedkoop

Nadelen:

Geen ontdooistand  Geen sterilisator zelf de temperatuur inschatten

Alecto Bw-500 – Flessenwarmer, Wit

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€24,99)
bol.com (€27,39)
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:40 pm
  • Welke flessenwarmer voor moedermelk?

    Een flessenwarmer voor moedermelk beschikken over extra functionaliteiten als een ontdooi- of warmhoudfunctie wat erg handig is!

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€34,19)
amazon.nl (€39,86)
bol.com (€45,59)
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:06 pm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€47,98)
bol.com
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:27 pm

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€24,99)
bol.com (€27,39)
laatst bijgewerkt:: juni 21, 2024 - 7:40 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook