Home / Blog / Elvie kolf, de eerste handsfree kolf

Elvie kolf, de eerste handsfree kolf

door Lisette
Elvie kolf

Een borstkolf die zijn opmars maakt is de Elvie kolf. Deze draagbare kolf in het premium segment kolven heeft een behoorlijke hoge aanschafprijs. Toch is deze kolf de moeite waard voor veel moeders. Tijd dus om deze Elvie kolf eens meer onder de loep te nemen. Wat maakt deze Elvie kolf zo bijzonder?

Draagbare kolf

In tegenstelling tot veel andere bekende kolfapparaten is de Elvie kolf een draagbare kolf. De Elvie Pump is klein en licht en wordt in een standaard voedingsbh gedragen zodat de kolf echt hands-free is. Je kunt hierover gewoon je trui of t-shirt aandoen. De kolf zit niet vast aan stroomkabels maar heeft een oplaadbare accu. Je bent dus ook niet afhankelijk van stopcontacten. Ideaal voor onderweg! Je kunt tussendoor makkelijk blijven werken of achter je eigenwijze dreumes aanlopen.

Elvie borstkolf is stiller

Als je zelf nog nooit een kolf hebt gebruikt of gebruik hebt zien worden dan wordt je vaak verrast door het pompgeluid. Sommige borstkolven maken echt een enorme herrie. Niet heel discreet, zeker niet als je op je werk moet kolven. De Elvie Pump is een hele stille kolf in vergelijking met andere kolfapparaten. Geluidloze techniek zorgt ervoor dat je de pomp minder hoort. Dit zorgt er weer voor dat je meer ontspannen kunt kolven en de opbrengst groter wordt. Luister hier hoe de borstkolven klinken.

Automatische stop en 2 fase systeem

De kolf schakelt automatisch over van de stimulatiefase naar de kolfsmodus. Je hoeft niet bang te zijn dat de flesjes overstromen, de kolf stopt vanzelf als het flesje vol is. De kolf heeft totaal 7 standen in zuigkracht. 

Borstschild in 2 maten

Er worden borstschilden in 2 maten meegeleverd.  Eentje van 24 mm en eentje van 28 mm. Deze afmeting komt overeen met de breedte van de basis van je tepel. Is deze (bij benadering) tussen de 18 en de 21 mm, dan kies je voor het 24 mm schild, meet je meer dan 21 mm, dan kies je voor het grootste schild. Heb je een kleinere maat nodig? Een kleiner borstschild is apart verkrijgbaar.

Let op! de grootte van je tepel kan veranderen tijdens de borstvoedingsperiode, dus houd zeker het andere schild bij zodat je het kan gebruiken als het nodig is.

Gratis App Elvie kolf

Wanneer je kolft is het heel fijn om te weten hoe lang je nog moet. Met andere woorden: hoeveel melk heb ik al geproduceerd? De Elvie borstkolf kun je heel simpel koppelen aan de gratis app. Met deze app kun je real-time zien hoeveel melk je al hebt gekolft. Ook het pompverloop is voor elke borst te volgen en de kolf is op afstand te besturen. Super handig dus!

De Elvie App is te gebruiken voor de iPhone 5S en recenter (iOS10+0 en Android 6) en recentere versies die Bluetooth Smart / Bluetooth Low Energy (met uitzondering van Huawei telefoons) ondersteunen.

Review Elvie kolf

De Elvie borstkolf is nog niet zo heel lang verkrijgbaar in Nederland maar heeft al wel goede reviews ontvangen via Amazon. Lees de reviews op Amazon hier  (TIP) en op Bol hier.  Heb jij ervaring met de Elvie kolf? Deel dan jouw mening met ons! Je helpt zo andere moeders met hun keuze voor een goede kolf. De Elvie kolf ontvangt helaas ook een aantal slechte beoordelingen. We zetten er een aantal na deze alinea op een rij. 

Super deze borstkolf!
Nu ik terug ga werken, ideaal om mijn job te combineren en toch nog borstvoeding te kunnen geven.
Deze kolf is zo compact en stil dat ik gewoon op kantoor kan afkolven, zonder dat iemand het merkt.
EN ik kan gewoon tijdens het kolven blijven werken.
Ik hoef niet te prutsen met kabels. Ik laad de borstkolf op en neem ze mee naar kantoor.
Ook qua onderhoud kan ik alleen maar positief zijn.
De kolf bevat weinig onderdelen, makkelijk in elkaar te zetten en te reinigen.
Ze was wel niet zo goedkoop, maar ik heb het mij nog geen seconde beklaagd dat ik ze gekocht heb.
Zou ze niet meer kunnen missen.

Waar moet je opletten bij de Elvie kolf?

De app is nog niet helemaal doorontwikkeld. Gebruikers klagen dat de app niet goed de hoeveelheid melk registreert waardoor de kolf eerder stopt met pompen. Daarnaast kun je maximaal 100 ml melk opvangen per kant. Dit is voor sommige moeders te weinig. Ook klagen mensen over de slechte klantenservice. Hieronder wat minder positieve reacties van Elvie gebruikers:

Het apparaat verliest zijn zuigkracht na 10 tot 15 minuten. Dit komt omdat er melk tussen de borstschelp en de hub gaat zitten.

Het melkbakje van het apparaat raakt snel vol, tenminste dat denkt het apparaat en stopt tussen 100/120cc. Zodat je het bakje kunt leggen. 

De maatbeker van het melkbakje komt niet overeen met die van een ander fles. Is in werkelijkheid 5 tot 10cc minder.

Je hebt je handen wel vrij maar kan toch niet echt iets doen zonder dat de kolft verplaatst en dan wordt het vacuüm verbroken. Veel geprul om ze telkens weer goed te zetten.

Enkel of dubbel Elvie kolf?

De Elvie kolf is verkrijgbaar in een enkele en dubbele uitvoering. Beide bestaan uit hetzelfde systeem. Twijfel je nog tussen een enkele of dubbele kolf? Lees dan dit artikel. Wellicht helpt het bij de keuze.

Wat is het alternatief voor de Elvie kolf?

Een goed en vooral goedkoper alternatief is de Medela Freestyle Flex. Deze kolf moet je altijd wel in combinatie met een kolf-bh gebruiken. De kolf is iets minder discreet door de grotere opvangflesjes die eraan hangen en de kolf maakt iets meer geluid. De Medela Freestyle Flex borstkolf is ook te koppelen aan een app. Lees hier onze review.

[dfrcs name=”Elvie pump” filters=”finalprice_min=150″]
  • Hoelang kun je met de accu van de Elvie kolf doen?

    Met een opgeladen Elvie kolf kun ongeveer 5 keer kolfen uitgaande van 10 minuten per sessie. 

  • Waar is de Elvie kolf te koop?

    De Elvie kolf is te koop bij o.a. bol.com, Elvie webshop en Amazon.

  • Hoeveel kost de Elvie kolf?

    De enkele Elvie kolf kost EUR. 299,99. De dubbele Elvie kost EUR. 569,99. 

Geef een reactie

Andere bekeken ook