Home / Blog / Swing Swing op de elektrische wipstoel, de beste op een rij

Swing Swing op de elektrische wipstoel, de beste op een rij

door Lisette
Elektrische wipstoel

Een elektrische wipstoel, ook wel babyschommel of babyrocker genoemd, beweegt de wipstoel automatisch. De baby hoeft dus zelf niet te bewegen om te schommelen, te trillen en/of te wippen. Een elektrische schommelstoel geeft voor zowel de baby als de ouder een stukje gemak en rust. Het kalmeert jullie kindje en kan lekker eventjes slapen, spelen en bewegen in de schommelstoel. Waar let je op als je een goede elektrische wipstoel wilt aanschaffen?

Wij hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet en we benoemen de beste elektrische wipstoel van dit moment. De Consumentenbond heeft overigens geen test uitgevoerd tot nu op elektrische wipstoeltjes.

Zijn elektrische wipstoelen veilig voor pasgeborenen? 

Een elektrische wipstoel is 100% veilig voor jullie baby zolang je je baby er niet onbeheerd achterlaat en er continue in laat slapen. Tuurlijk mag het wel een dutje doen, maar een baby mag niet langer dan 2 uur in zithouding slapen per dag (inclusief de tijd in de autostoel). Een elektrische schommelstoel is juist ontworpen om jonge baby’s te kalmeren bij (denk aan darmkrampjes) en rust te geven. 

De elektrische schommelstoel is veilig zolang je de baby er niet alleen in laat. Zelfs als je bezig bent met andere huishoudelijke taken is het altijd raadzaam om de baby wipstoel met je mee te verplaatsen (ze zijn eenvoudig te verplaatsen). Wist je dat veel ouders de wipstoel in de badkamer meenemen? Zo kun jij even rustig douchen en de baby veilig zit in de wipstoel. 

Welke beweging maakt een elektrische wipstoel?

Een elektrische wipstoel kan uit verschillende automatische bewegingen bestaan. De soort beweging verschilt per wipstoel. Sommige wipstoelen hebben een eigen swing zoals de Nuna Leaf. Er zijn wipstoelen die automatisch kunnen schommelen. De wipstoel beweegt dan net zoals een schommel heen en weer of van links naar rechts. De wipstoel kan ook automatische trillen. De baby voelt dan kleine trillingen in de zitting. Kijk dus even goed welke automatische beweging de stoel kan maken. Je wordt dan niet teleurgesteld als de wipstoel enkel alleen kan trillen of alleen kan schommelen. 

Aanvullende tips elektrische wipstoel:

  • Controleer altijd de gewichtslimiet / vereisten van de elektrische wipstoel. 
  • Als je gaat voor een gebruikte elektrische wipstoel (hoewel het niet aan te raden is), zorg er dan voor dat deze niet is teruggeroepen
  • Zorg ervoor dat de wipstoel gemakkelijk versteld kan worden en voldoende ondersteuning biedt aan het nekje van de baby. Wordt er een verkleinen meegeleverd? 
  • Ga voor een stevige, goed beoordeelde en betrouwbare elektrische babywipstoel. Let op scherpe randjes of losse scharnieren die gemakkelijk in de vingers van je kleintje kunnen klemmen of snijden
  • Een veilige wipstoel beschikt over een tuigje. De banden lopen over de schouders en benen en klik je vast op 1 punt, ook wel vijfpuntsgordel genoemd
  • Plaats de elektrische wipstoel altijd op de vloer. Hoe groot de verleiding soms ook is, zet de baby wipstoel NOOIT op de tafel, bank of aanrecht omdat dit een kantelrisico oplevert dat rampzalig kan uitpakken.
  • Zet een baby wipstoel niet naast een hete verwarming, gashaard of andere hitte bron
  • Zet de wipstoel niet naast koorden, vitrages of gordijnen

Bekijk hieronder de lijst van de 8 best beoordeelde en veiligste elektrische wipstoelen van dit moment:

Top 8 Beste elektrische wipstoel

1. 4Moms RockaRoo 4 elektrische wipstoel

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg
Soort beweging: autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan

4 Moms Mama RooIn deze unieke schommelstoel ligt jullie kindje heerlijk. De mamaRoo beweegt zoals ouders. Dus hij wiegt, schommelt, zwaait, deint; hij kan zelfs de nachtelijke autorit nabootsen die wanhopige ouders wel eens maken om hun huilende baby te kalmeren. De mamaRoo is in te stellen op 5 verschillende bewegingen: autorijden, kangoeroe, schommel, rock en oceaan. Eén van de beste elektrische wipstoelen van dit moment. Door middel van de MP3 aansluiting en de ingebouwde luidsprekers kan je kindje genieten van een muziekje. De speelgoedballen zijn eenvoudig te verwijderen. De bekleding van de zitting is ook verwijderbaar, handig voor een wasbeurt! De 4moms rockaRoo 4 is verkrijgbaar in de Classic en in een Plush variant. De Plush variant heeft een extra zachte bekleding. 

Waar moet je op letten bij de deze wipstoel?

De stoel kan niet ingeklapt worden en je hebt te maken met een snoer (kort ivm veiligheid). Voor new borns kun je apart de verkleiner erbij kopen. Die is niet in principe niet nodig, maar jullie baby (minder dan 5,5 kilo) wordt hiermee beter ondersteund. De stoel komt in z’n geheel heel druk over. Wellicht iets te druk voor sommige ouders. Toch zijn veel ouders over de 4Moms RockaRoo te spreken.

Vooral ouders die nergens aan toe kwamen. De baby wordt een poosje beziggehouden in de stoel en dat kan voor beide rust geven in de al hectische tijd waar je als jonge ouder in verkeerd. Lees de reviews bij Babypark of op Bol.com. De voorloper van deze wipstoel is de 4Moms Rackaroo. Dit oude model heeft maar 1 stand maar is wel een stuk goedkoper!

Voordelen: + automatische schommel + 5 standen + bekleding kan in de wasmachine + mooi design

Nadelen: de stoel is niet geruisloos matige kwaliteit speaker (blikkerig en ruis) stoel kan niet ingeklapt worden

[dfrcs name=”4 Moms RockaRoo 4″]

2. Nuna Leaf Wipstoel

Max. aanbevolen gewicht kind 60 kg
Soort beweging: draaibeweging net zoals in de buik

wipstoel baby Het ontwerp van het LEAF wipstoeltje is geïnspireerd door de beweging van bladeren. Daarom heeft de Nuna Leaf een draaibeweging die veel natuurlijker is dan een schommelbeweging en nog het meest overeenkomt met een dwarrelend blaadje. Net zoals in buik van de moeder!

Je baby zal zich heerlijk ontspannen voelen door de unieke wiegende beweging van dit stoeltje en de zachte bekleding. Daarnaast is het LEAF wipstoeltje gemakkelijk in gebruik en erg veilig. Wat maakt deze wipstoel zo bijzonder? Door de wipstoel een enkel duwtje te geven, schommelt de wipstoel langdurig. Ontvangt goede reviews, ook van moeders met baby’s die wat minder makkelijk rustig worden.

Je hebt hiervoor geen batterijen of stroom nodig en hierdoor is de stoel heerlijk geruisloos. De bekleding is gemaakt van 100% organisch katoen en kan in wasmachine. De stoel groeit met de baby mee tot peuterformaat en door de perfecte zithoek kan de stoel voor zowel spelen als slapen worden gebruikt.

De stoel heeft 2 uitvoeringen. De Leaf Cinder (zie afbeelding) en de De Leaf Curv. Verschil tussen deze twee uitvoeringen is het design. De Leaf Curv heeft een Chique design door het gebogen frame. De prijs van de Leaf Curv is hierdoor hoger. 

Voordelen: + langdurig geschommel door 1 duwtje + natuurlijke draaibeweging + geen stroom + bekleding kan in de wasmachine + wipstoel groeit mee tot peuterformaat + mooi design

Nadeel: + prijzig, echter wel kwaliteit

[dfrcs name=”Nuna Leaf Wipstoel”]

3. Little World Dreamday elektrische wipstoel 

Max. aanbevolen gewicht kind: 3- 9 kg
Soort beweging: automatische zwaai in 5 snelheden 

elektrische wipstoel babyDeze comfortabele elektrische schommel van Little World is voorzien van vrolijke geluidjes om de baby te vermaken. De stoel wordt op Bol.com goed beoordeeld en heeft een goede prijs/kwaliteits verhouding. Lees hier de reviews. 

De swingsnelheid is in 5 standen in te stellen. De muziek (8 melodieën) kan worden aangepast door middel van een volumeregeling. Het zitje van deze babyschommel is in 2 posities verstelbaar. De Baby Swing wordt geleverd met adapter zodat je kindje lekker lang kan schommelen, maar is ook te gebruiken met batterijen. De Little World schommelstoel wordt geleverd met afneembare speelboog. De drie timer tijden zorgen voor een automatische afsluiting. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Voordelen: + 5 automatische zwaaibewegingen + goede prijs/kwaliteit + bekleding kan in de wasmachine + 8 melodieën + gemakkelijk in te klappen + inclusief afneembare speelboog + adapter inbegrepen

Nadelen:  geen rustgevende muziek is niet geruisloos 

[dfrcs name=”Little World dreamday”]

4. Ingenuity Comfort 2GO Portable Swing

Max. aanbevolen leeftijd kind 12 maanden
Soort: automatische zwaai in 6 snelheden 

Elektrische wipstoel babyDe Comfort 2 Go Portable Swing van Ingenuity is klein van formaat maar heeft tal van functies. De elektrische wipstoel kalmeert je baby met 6 automatische zwaai-instellingen, 12 rustgevende melodieën, 2 ligstanden en 3 handige timerinstellingen: 30, 45 en 60 minuten. Het compacte en opvouwbare ontwerp van de kleine babyschommel maakt hem ideaal voor op reis of om gewoon door het huis te bewegen. De hoes van de Swing is uitwasbaar. 

Gedempte voetsteunen en zijsteunen bieden optimaal comfort voor uw baby. Dankzij een instelbaar 5-punts veiligheidsharnas zit je baby veilig. 

De Ingenuity Comfort is in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Zo heb je de Jungle Journey, Flora en de Cuddle Lamp. 

Voordelen: + 6 automatische zwaaibewegingen + bekleding kan in de wasmachine + 12 rustgevende melodieën + compact en hierdoor ideaal voor op reis + inclusief afneembare speelboog + neutrale uitvoering verkrijgbaar 

Nadelen: werkt op batterijen (deze zijn vrij snel leeg)  is niet geruisloos muziek is vrij luid 

[dfrcs name=”Ingenuity Comfort 2 Go Portable Swing”]

5. Tiny Love 3 in 1 Schommelstoeltje

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort: automatisch trillen

Een bijzondere wipstoel in onze top 5 beste elektrische wipstoel; De Tiny Love Rocker Napper Cozy. Deze wipstoel is een rocker die kalmeert met zachte wiegende bewegingen. De stoel heeft een matras met opstaande randen, wat zorgt voor een veilige en gezellige omgeving. De Rocker napper kan in zowel schommelstand als vaste stand gezet worden. Let op: Deze elektrische wipstoel schommelt niet automatisch, maar heeft een trilstand.
De Tiny Love Rocker kan op 3 manieren gebruikt worden, afhankelijk van de leeftijd van je kindje.

Van 0 tot 3 maanden is het een knus wiegje met muziekmobiel waarin je kleine heerlijk tot rust kan komen. De speeltjes maken geluid en stimuleren je kleintje om ernaar te grijpen.

Van 3 tot 6 maanden kan de Rocker Napper gebruikt worden als wipstoeltje met muziekmobiel. Je kindje kan naar de speeltjes aan de muziekmobiel grijpen voor extra veel plezier, wat zorgt voor een stimulans van de morieke vaardigheden.

Van 0 tot 6 maanden kun je de Rocker Napper gebruiken voor de voeding van je kindje. Ook als je kind last heeft van reflux kun je hem of haar in deze positie perfect voeden.

Voordelen: + knus wiegje met opstaande randen + handig om me nemen + bekleding kan in de wasmachine + trilstand + inclusief muziekmobiel met lampjes 

Nadelen: –  relatief lastig in elkaar te zetten 

[dfrcs name=”Tiny Love 3 in 1″]

6. Wipstoel Baninni Bouncer

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort 
beweging: automatisch trillen 

Baninni wipstoel Baninni heeft een automatische goedkope wipstoel op de markt gebracht. Deze lichtgewicht Bouncer van Baninni wordt compleet geleverd met speelboog. Je kleine wordt gekalmeerd met zachte trillingen en heeft 12 verschillende melodieën. Het zitje is comfortabel in 2 posities verstelbaar. De bekleding van deze bouncer is afneembaar en wasbaar. Waar moet je opletten bij deze goedkope wipstoel die automatisch beweegt? Bij zeer intensief g`ebruik zijn de dunne buisjes zeer snel verplooid. Doordat de knopjes van de muziek en het trillen zo ver uitsteken, staat deze vaak te spelen voor niks. Daarnaast zijn gebruikers teleurgesteld over de matigheid van de trillingen, deze zijn nauwelijks voelbaar en zouden weinig toevoegen.

Wil een iets betere kwaliteit wipstoel? Dan is Baby Swing Baninni Stellino een betere keuze voor een automatische wipstoel. Bekijk deze wipstoel hier.

Voordelen: + goedkoop + bekleding kan in de wasmachine + inclusief speelboog + automatische trillingen + muziek

Nadelen: – matige kwaliteit

[dfrcs name=”Wipstoel Baninni Bouncer”]

7. Boutique Collection Swing en Rocker SmartSize (met App)

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden)
Soort: automatische wip- en schommelstoel en trilstanden 

De Boutique Collection Swing en Rocker is een wipstoel die momenteel alleen bij de Prenatal wordt verkocht (of via Engelse websites). De stoel is behoorlijk aan de prijs, maar je haalt wel de meest complete wipstoel die momenteel verkrijgbaar is in huis. Bij de Prenatal zijn helaas geen mogelijkheden voor reviews. We zijn daarom gaan zoeken wat deze stoel zo bijzonder maakt. Meest unieke is dat je je smartphone kan aansluiten op de schommelstoel om zo zelf het programma voor jullie kindje af te spelen. De stoel beschikt over zowel een schommel als wipstoel-stand. De wipstoel biedt vier verschillende trilstanden (incl auto-stand) terwijl de schommelmodus voorzien is van acht melodieen en drie natuur- en ruisgeluiden.

De zachte stof beschermt de kwetsbare huid van je kindje. Zowel het hoofd- en stoelkussen kunnen verwijderd en gewassen worden. De mooi ingebouwde lampjes aan de mobiel gaat zeker voor verwondering zorgen bij jullie baby. Deze luxe wipstoel biedt dus heel veel fijne extra’s en heeft alles in huis!

Waar moet je opletten? We hebben er wat Engelse reviews erbij gepakt. Er wordt geklaagd over dat stoel wat geluid maakt (lijkt ons logisch). Daarnaast werkt de stoel deels op batterijen en deels op een accu. Je hebt dus altijd batterijen nodig. De riempjes zijn lastig te verstellen.

Deze stoel is te koop bij Prenatal voor 239,-. Bekijk en bestel de stoel hier.

Voordelen: + Zowel een schommel- als wipstand + besturen met App + lichtgevende mobiel + bekleding kan in de wasmachine + rustgevende melodieën + trilstanden die bewegingen nabootsen (auto)

Nadelen: – heel prijzig werkt deels op batterijen is niet geruisloos

 

8. Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer Luxe

Max. aanbevolen gewicht kind 9 kg (6 maanden), hoge positie tot 18 kilo (12 maanden)
Soort: hoge wipstoel met trilstand

hoge wipstoel Tiny Love Dit multifunctionele hoge elektrische schommelstoeltje heeft drie standen: hoge positie, bouncer en rustgevende modus. Door het handige mechanisme verander je makkelijk de positie van het stoeltje. De hoge positie laat jouw kleintje onderdeel zijn van het gezin vanaf dag één. De bouncer-modus met de kalmerende trilfunctie laat jouw kleintje ontspannen op bankhoogte. De rustgevende modus laat jouw baby heerlijk liggen en genieten van kalmerende of vrolijke muziek. Bekijk ook onze top 5 hoge wipstoelen. 

De Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer Luxe is voorzien van twee handige wielen aan de achterzijde, 25 minuten non-stop muziek (keuze uit 8 rustgevende en 8 vrolijke melodietjes), verstelbare en afneembare speelboog met twee leuke speeltjes en een 5-punts gordel voor extra veiligheid. Je vouwt het stoeltje makkelijk op en hierdoor makkelijk mee te nemen op reis.

Voordelen: + 3 verschillende standen (hoog, bouncer en de rustgevend modus)  + wieltjes + inclusief speelboog + inclusief muziek + inclusief verkleiner

Nadelen:  kwaliteit van de verkleiner slecht na wassen – soms wat onhandig in gebruik

[dfrcs name=”Tiny Love 3-in-1 Close To Me Bouncer luxe”]

Belangrijke kenmerken van een elektrische wipstoel:

Grootte van de elektrische wipstoel:

Baby wipstoeltjes zijn er in verschillende maten, daarom is het goed om rekening te houden met de maat van de wipstoel die je wilt kopen.
Als je beperkte ruimte hebt, kies dan voor een kleinere wipstoel of kijk voor een model die ingeklapt en opgeborgen kan worden.

Muziek / geluiden, speelgoed en lichten

Een baby wipstoeltje heeft vaak ook muziek, speelgoed en verlichting. Baby’s houden van muziek! Een wipstoel met deze functie, of het nu klassieke muziek, natuurgeluiden, enz. is, houdt ze bezig.Niet alleen muziek, je zou ook een wipstoel met speelboog kunnen overwegen. Het speelgoed vermaakt niet alleen je baby, maar helpt hen ook grove motoriek te ontwikkelen met hun vingers.Hoewel niet heel veel modellen worden geleverd met een lichtfunctie bestaan er wipstoeltjes met licht.

Vibraties

Let erop dat als je een elektrische wipstoel koopt deze is voorzien van een geïntegreerd trilsysteem. Dit is heel nuttig als het gaat om het kalmeren van een onrustige baby. Kies voor een wipstoel met variabele vibratiesnelheid zodat je kunt instellen hoeveel vibratie je kleintje moet ondergaan.

Verstelbare stoel

Zoals u in onze top beste elektrische wipstoel kunt lezen, worden de meeste van de best beoordeelde baby-rockers geleverd met verstelbare stoelen met meerdere posities. Dit is handig wanneer je wilt dat de baby slaapt of wanneer je hem rechtop wilt zetten om te spelen / voeren. We raden aan om een ​​rocker te zoeken met 2-3 verstelbare stoelen.

Batterijen of netstroom?

Als je kiest voor een wipstoel die op batterijen werkt dan moet je de batterijen zo nu en dan vervangen. Dit betekent meer kosten.
Als je kiest voor een wipstoel op netstroom dan beperkt je dit in mobiliteit. Beide zou een uitkomst zijn!

Geef een reactie

Andere bekeken ook