Home / Difrax sterilisator

Difrax sterilisator

door Lisette

Difrax is er al 50 jaar voor baby’s en hun ouders. De geschiedenis van Difrax begint in 1967, toen Dimphna en Frank van Eijkelenborg met hart en ziel een handelsonderneming in babyproducten startten. ‘Di’ van Difrax kwam van Dimphna, ‘Fra’ van Frank en de X stond voor de naam van de (toen natuurlijk nog onbekende) opvolger. De eerste producten waren katoenen wattenstaafjes en babyrammelaars. We bespreken hieronder de Difrax sterilisator.

Difrax sterilisator

Difrax sterilisator

De s-flessen van Difrax hebben een afwijkende vorm ten opzichte van de nadere flessen. Vaak passen ze net niet goed in een flessenwarmer of is de sterilisator te klein (te laag). Het is aan te raden om voor de Difrax sterilisator te kiezen als jullie baby ook gebruik maakt van de S-flessen. De Difrax sterilisator is namelijk iets hoger dan de andere sterilisators. De Difrax magnetronsterilisator doodt binnen 5 minuten schadelijke bacteriën. In de Difrax magnetronsterilisator is plek voor vier S-babyflessen, spenen, fopspenen, borstkolfonderdelen en accessoires. Inclusief aansluiting om de moedermelkslang van de BtoB borstkolf mee te steriliseren. Voordeel van de Difrax sterilisator is dat het binnenrek van de magnetronsterilisator ook te gebruiken is als afdruiprek, waardoor de S-flessen niet afgedroogd hoeven te worden. Nadeel is dat er geen tang bijgeleverd wordt. Je hebt 2 verschillende uitvoeringen van de Difrax sterilisator. Zo heb je een witte en een gekleurde versie. De gekleurde versie veranderd van kleur als deze afgekoeld is.

Voordelen: + Speciaal afgestemd op de S-fles + Aansluiting voor de BtoB slang + binnenrek kan ook als afdruiprek gebruikt worden + ook voor andere flesjes prima te gebruiken
Nadelen: – onhandige vorm – geen bijgeleverde tang om de flessen uit te nemen

Difrax sterilisator ei

Heb je enkel alleen een speentje te steriliseren? Dan is de Difrax sterilisator ei een uitkomst. Klein en handig om 2 schone speentjes in te bewaren. Het ei doe je met samen wat water en de speen in de magnetron en binnen enkele minuten is de speen vrij van schadelijke  bacteriën. Verkrijgbaar in 3 kleuren. Bekijk ze bij Wehkamp voor 4.99.

Bekijk hieronder het filmpje van de Difrax Magnetron sterilisator: