Home / Blog / Hoe kies je de beste voedingskussen?

Hoe kies je de beste voedingskussen?

door Lisette
beste voedingskussen

Een voedingskussen is een product dat veel gemak en rust met zich meebrengt tijdens de zwangerschap en de eerste maanden samen met de baby. Het kussen geeft je onder andere ondersteuning tijdens het slapen of zitten op de bank. Je kunt je baby er ook heerlijk mee voeden (ook flesvoeding) en wellicht een klein dutje in laten doen. De kussen biedt ook ondersteuning bij eventueel kolven .In dit artikel bespreken wij de beste voedingskussen. 

Voedingskussen is persoonlijk

Een voedingskussen is een product dat je eigenlijk moet voelen voordat je het koopt. De verschillende vullingen, vorm en grootte van het kussen zorgen er namelijk voor hoe een kussen aanvoelt (hard of zacht), de mate van buigzaamheid en hoe het zich gedraagt met gewicht erop. Wat voor de een als comfortabel aanvoelt kan voor de ander als onprettig worden ervaren. Een voedingskussen is daarom heel persoonlijk.

Welke vulling heeft een voedingskussen?

Echter zijn er zoveel verschillende voedingskussens te verkrijgen dat je door het bomen het bos niet meer ziet. Welke voedingskussen is het meest geschikt voor jou en de baby? Om daar achter te komen is het goed om te weten welke vullingen er bestaan. De vulling is misschien wel het belangrijkste onderdeel van het voedingskussen. Het bepaalt hoe goed een kussen is voor het slapen en voeden, maar ook hoe ademend en duurzaam het kussen is. De favoriet van vele moeders en kraamhulpen is het voedingskussen met EPS-microparel. Zie het schema hieronder voor de verschillende vullingen zwangerschapskussen:

1. EPS – microparels (het beste materiaal)

2. Tempexkorrels 

3. Holle polyester vezels 

1. EPS-microparel  (ø 0,5 – 1,5 mm)

EPS microparels


+
Past zich gemakkelijk aan naar je houding en bewegingen

+ Duurzaam
+ Geruisloos
+ Stevig en toch flexibel
Hogere aanschafprijs

Om verwarring te voorkomen; EPS is ook van piepschuim gemaakt. Echter zijn de bolletjes behandeld en hebben ze de naam ‘Microparels’ gekregen. Zo zijn ze kleiner en steviger dan de tempexkorrels. Dat betekent dat de parels minder snel indeuken dan de tempexkorrels en hierdoor duurzaam. De parels zijn zo klein als zandkorreltjes. Je kunt lang plezier hebben van een voedingskussen met microparels. Geschikt voor veelvuldig gebruik tijdens de zwangerschap en voedingen. Wordt gebruikt in de beste voedingskussens. Voorbeelden van voedingskussens met deze vulling: Doommo Buddy, Babylonia en Theraline Original.

2. Tempexkorrels (ø 01,5 – 2,5 mm)
Polystrenen vulling
Ook wel polystrene micokorrels /piepschuim/ EPS standaard genoemd.

+ Past zich gemakkelijk aan naar je houding en bewegingen.
+ Voordelig
Verliest stevigheid na verloop van tijd
Korrels maken iets geluid bij bewegen

Deze tempexkorrel wordt ook veel gebruikt in zitzakken. Het kussen voelt iets zachter en deukt makkelijker in. Een zwangerschapskussen met deze korrel is prima als je het kussen niet heel frequent gebruikt en je niet er niet veel geld aan uit wilt uitgeven. Het voedingskussens met tempexkorresl zijn te gebruiken tijdens de zwangerschap en voor de voedingen. Voorbeelden van voedingskussens met deze vulling: Prenatal en Doommo Basic.

3. Holle polyster vezel

vlokken vulling + Zeer zacht en comfortabel gevoel
+ Duurzaam
+ Geruisloos
+ Keuze voor hypo-allergeen
Ademt minder goed

Polyester wordt ook als vulling gebruikt in het gewone hoofdkussens. Het materiaal is heel zacht en geeft een comfortabel gevoel. Vooral de duurzame en van hoge kwaliteit voedingskussen gaan lang mee. Ook kun je kiezen voor hypo-allergeen kussen. Deze zijn vaak wel erg hoog in aanschafprijs. Geschikt voor veelvuldig gebruik tijdens de zwangerschap en voedingen. Voorbeelden van voedingskussens met deze vulling: Litollo zwangerschapskussen, Hema, MamaLoes en Done by Deer.

Je kunt er dus vanuit gaan dat als een voedingskussen voordelig is de inhoud uit polystrene korrels of holle polyester vezels. De duurdere varianten bestaan vaak uit de microparels. Bij twijfel altijd even navragen!

Welk vorm en grootte heeft een goed voedingskussen?

De meeste voedingskussen hebben een hoefijzer (of U) als vorm. Deze kussen vormt zich gemakkelijk om het lichaam en geeft steun tijdens het slapen en voeden. De kussens zijn een uitkomst voor zwangere rug- en zijslapers. De lengte varieert per voedingskussen. Ben je zelf niet zo lang? Ga dan niet voor de allergrootste. Hoe groter het kussen, hoe minder ruimte in bed of op de bank (denk aan je partner). De eerste maand kun je de baby er ook heerlijk op laten liggen. Je hebt hier speciale hoezen voor (maar is geen noodzaak). Zodra je kindje toe is aan zitten kun je het kussen gebruiken ter ondersteuning. Kortom: multi-functioneel.

Je kunt ook kiezen voor een J-vorm kussen. Voordeel van een J-kussen is dat het jouw lichaam ondersteunt aan één kant waardoor het minder ruimte in beslag neemt. Ook kun je nog prima je baby voeden of de fles geven. 

De kleinere voedingskussens zijn ook prima. Ze geven minder ondersteuning tijdens het slapen, toch zijn ze voor het voeden uitermate geschikt. Door de compacte vorm ideaal voor onderweg.

Feitjes en tips over voedingskussens

Koop om hygiënische redenen een nieuw voedingskussen. Een voedingskussen neemt namelijk veel vocht op, ook als het wordt opgeborgen in bijvoorbeeld vochtige ruimtes. Je baby kan in contact komen met schadelijke schimmels en bacteriën.

Wil je je kussen weer nieuw leven inblazen? Je kunt extra vulling kopen.

Voedingskussenhoes 

Denk ook aan een extra voedingskussenhoes, zodat je de hoes kunt wassen, maar je kussen kunt blijven gebruiken. De baby drinkt namelijk gewoon door. De meeste voedingskussens kunnen ook in de wasmachine. Het duurt wel enkele uren voordat het kussen weer gebruikt kan worden. Kies een hoes van hetzelfde merk om te voorkomen dat de hoes te groot of te klein is. Prenatal verkoopt hoezen die ook om de Doomoo kussen passen. De leuke teddy voedingskussenhoes is hierin ook verkrijgbaar

Probeer een voedingskussen eerst uit in de winkel. Zo weet je hoe het kussen voelt en voorkom je teleurstellingen.

De (meeste) kraamhulp heeft veel ervaring in het gebruiken van een voedingskussen tijdens het voeden. Gebruik haar kennis zoveel mogelijk! Probeer samen verschillende voedingshoudingen uit. Zo kom je erachter wat voor jullie de meest fijne manier van voeden is. Op borstvoeding.com worden goede voorbeelden en uitleg gegeven.

Wat is de beste voedingskussen?

Een top 10 beste voedingskussen opstellen is lastig gezien de persoonlijke wensen en budget. Wel is het mogelijk om de populaire en meest verkochte voedingskussen op een rijtje te zetten en de voor- en nadelen te bespreken. Zo kun je hopelijk makkelijker een keuze maken in de voor jou beste voedingskussen.

De beste voedingskussen 2022:

1. Litollo Zwangerschapskussen 

2. Voedingskussen Snoozzz

3. Form Fix XL Babylonia

4. Voedingskussen Doomoo

5. Theraline voedingskussen

6. HEMA voedingskussen

7. That’s mine voedingskussen

8. Nanami kussen

9. Boppy Chicco voedingskussen 

10. Babymoov voedingskussen

1. Litollo voedings- en zwangerschapskussen J-vorm

beste voedingskussen De Litollo zwangerschapskussen J- vorm is de beste voedingskussen van dit moment. De kussen kan zowel tijdens als na de zwangerschap worden gebruikt. 

De kussen heeft een aangename vorm. Het ondersteunt je lichaam aan één kant waardoor het minder ruimte in beslag neemt in bed of op de bank. De kussen is ook heel goed te gebruiken als voedingskussen. De baby ligt heerlijk en op goede hoogte tijdens de voeding. 

De vulling is van 100% polyester waardoor deze geen krakende geluiden maakt. Fijn voor de oortjes van de baby. De hoes is gemaakt van katoen wat heerlijk zacht aanvoelt. Hierdoor blijft het kussen de hele nacht fris wat bijdraagt aan het slaapcomfort. De hoes is afneembaar en kan makkelijk uitgewassen worden. Een extra hoes is aan te raden. Verkrijgbaar in verschillende kleuren (ook in warm fleece). 

Geef je toch de voorkeur aan een U-vorm? Kies dan de Litollo XXL zwangerschapskussen.  

Voordelen: + ondersteuning tijdens het slapen + niet te groot + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + geruisloos + fijne prijs / kwaliteit 

Nadelen: – Polyester ademt iets minder maar in combinatie met katoenen hoes ondervind je hier geen hinder van. 

Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm)

Litollo® Zwangerschapskussen (J-vorm)

Vulling: Polyester 145 cm lang, J-vorm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€35,00)
bol.com (€36,95)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:24 pm

Beste voedingskussen snoozzzEen voedingskussen die veel goede beoordelingen op zijn naam heeft staan is de Snoozzz. Voor veel ouders een van de beste voedingskussen. Lees  hier de ervaringen van andere gebruikers.  Het Snoozzz voedings- en relaxkussens is te gebruiken als zwangerschapskussen en als voedingskussen. De met rits afneembare buitenhoes heeft een katoenen bovenzijde en heerlijk zachte onderzijde van microfiber. De vulling bestaat uit  EPS-microparel. Het kussen is hierdoor stevig en geruisloos. De binnenhoes is van katoen en heeft een rits om het kussen te kunnen vullen indien gewenst. De kussen heeft een afmeting van 170 cm. 

Teddy variant
De Snoozzz voedingskussenhoes ‘extra zacht mini dots‘ is gemaakt van heerlijk zachte teddy stof. De mini dots print is gemaakt van zachte katoenen jersey stof. Deze soepele stof is ventilerend en heeft een zachte en fijne structuur waardoor deze heel geschikt is voor een voedingskussen.

Voordelen: + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby kan er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is, op zijn buikje liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren + geruisloos + duurzaam + De binnenhoes is heeft een rits om het kussen te kunnen vullen

Nadelen: voor sommige iets te zacht (blijft persoonlijk)

Voedingskussen Snoozzz

Voedingskussen Snoozzz

Vulling: EPS microparels 170 cm lang Hoefijzer vorm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€65,00)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm

beste voedingskussenHet voedingskussen Form Fix Kussen XL van Babylonia is een populair voedingskussen. Wat maakt deze grote voedingskussen zo goed?

Het kussen is gevuld met EPS microparels. Deze met luchtgevulde bolletjes zijn zeer klein en licht. Hierdoor past het kussen zich makkelijker aan de contouren van het lichaam aan dan wanneer de korrel groter is. Het kussen is hoefijzervormig en 180 cm lang (98 cm in hoefijzer-vorm) en voor veel moeders een fijn formaat. Vooral tijdens het slapen. Handig is de Sit Fix hoes. Deze hoes doe je om het kussen heen zodat de baby erop kan liggen. Wordt geleverd zonder hoes. Een losse hoes kost ongeveer 18 en 30 euro. 

Waterafstotend voedingskussen? 
Sinds kort is de Form Fix Kussen ook in een waterafstotende versie verkrijgbaar. Door deze gecoate stof is het kussen makkelijk af te vegen en schoon te houden. De prijs ligt wel iets hoger. Bekijk de waterafstotende kussen op bol.com

Voordelen: + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby kan er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is, op zijn buikje liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren + geruisloos + duurzaam

Nadelen: – wordt zonder hoes geleverd groot  is voor sommige mensen iets te hard weinig design standaardhoes (wel veel kleuren)

Amazon biedt deze Form Fix kussen vaak goedkoper aan! Klik hier voor de actuele prijs.

Form Fix Voedingskussen XL – 185cm – Wit Ø 75 cm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€69,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:41 pm

Doomoo is een heel populair Belgisch voedingskussen merk. Doomoo is namelijk helemaal gespecialiseerd in het maken van voedingskussens. De meest populaire Doomoo voedingskussen is de Doomoo Basic. Het kussen is hoefijzervormig en 155 cm lang. Vooral de prijs in combinatie met de goede kwaliteit maken het voedingskussen aantrekkelijk voor veel moeders. Daarnaast heeft het merk hele leuke en vrolijke hoezen.

Voordelen: + aantrekkelijke prijs + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is, op zijn buikje liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren + incl. leuke gekleurde hoes.

Nadelen Grotere piepschuim korrels en hierdoor minder stevig. Sommigen vinden dat bijvoorbeeld bij het slapen juist prettig. Andere niet omdat de baby (als deze zwaarder wordt) sneller wegzakt.   De korrels maken iets geluid bij bewegen van het kussen.

Kun je iets meer geld uitgeven dan is de Doomoo Buddy een goede keuze. Deze voedingskussen biedt door de kleinere korrels meer stevigheid. De prijs ligt wel stuk hoger.  

Doomoo Basics Comfy

Doomoo Basics Comfy

Vulling: Tempexkorrels 190 cm lang Hoefijzer vorm

beste voedingskussen TheralineTheraline is een A-merk die door de jaren heen verschillende voedingskussens aanbiedt. Theraline is het beste voedingskussen in Duitsland! Het merk is dan ook een expert op het gebied van voedingskussen. Het Theraline Original voedingskussen is het bekendste voedingskussen en bestaat uit EPS microparels die zicht uitstekend naar het lichaam vormen. Ook de hoezen zijn van materiaal en hebben leuke designs. Het kussen is hoefijzervormig en 190 cm lang (dit is groot!). Hooks Black & White is een hele populaire.

Voordelen: + extra lang en buigzaam + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is, op zijn buikje liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren + incl. leuke gekleurde hoes.

Nadelen  Hoge aanschafprijs niet overal verkrijgbaar nog groot

Theraline heeft ook nog het specifieke My 7 kussen dat extra ondersteuning geeft bij slapen en de kleinere voedingskussens Yinnie en Moon. Wil je een iets kleinere kussen dan is de comfort wellicht een optie. Deze is ook iets goedkoper.

Sinds kort ook verkrijgbaar bij Amazon. Kijk hier voor de actuele prijs. 

Theraline Original voedingskussen

Theraline Original voedingskussen

Vulling: EPS Microparels 190 cm lang Hoefijzer vorm

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm

beste voedingskussen HemaDe HEMA voedingskussen is een prima voedingskussen die veel verkocht wordt aan aanstaande moeders. De kussen is gevuld met holle polyestervezels en heeft een afmeting van 160 cm. Het kussen krijgt goede beoordelingen op slaapcomfort. Op voeden scoort deze kussen iets minder. Dit blijft echter een persoonlijke keuze.

Voordelen: + prijs / kwaliteit + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is, op zijn buikje liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren

Nadelen: – ademt minder  moeilijker vormbaar weinig keuze uit hoezen

Hema voedingskussen

Hema voedingskussen

Vulling: holle polyestervezels 160 cm lang Hoefijzer vorm

Verkrijgbaar bij:

hema.nl (€37,50)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm

Bekijk hieronder de video van Saar Koningsberger die de voedingskussen van de HEMA gaat uitproberen. 

Vulling: EPS Microparels

77 cm lang 

Hoefijzer vorm

Adviesprijs: 84,95

Te koop bij:

Een vrij nieuwe voedingskussen is de voedingskussen van het leuke Deense merk That’s Mine. Gemaakt van 100% biologisch zacht katoen. Het kussen heeft twee mooie blaadjes aan het uiteinden zodat je altijd een knuffeldoekje bij de hand hebt. Het voedingskussen is ontworpen om perfecte ondersteuning te bieden, zodat je op een handige hoogte en in een fijne positie kunt rusten tijdens borst- of flesvoeding. Het uiteinden van het kussen is langer gemaakt zodat je het kussen aan elkaar kan geknopt kan worden voor een stoeltje. Je kunt het kussen ook helemaal om je middel binden. Het voedingskussen kan ook prima worden gebruikt als buikhulp of als kussen om de kleintjes te helpen om zelfstandig rechtop te zitten. De prijs ligt vrij hoog, maar de kwaliteit is super. Er is ook een grotere uitvoering beschikbaar die ideaal is voor het voeden van een tweeling. 

Voordelen: + geeft tijdens de zwangerschap steun bij het slapen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby kan er op zijn buikje in liggen om de wereld te ontdekken of zittend om zijn evenwicht te bewaren + geruisloos + biologisch en duurzaam knuffeldoekjes aan uiteinden mooi en uniek ontwerp 

Nadelen:  prijzig 

Adviesprijs: 84,95 en verkrijgbaar bij o.a. ilovespeelgoed 

 

4.6/5

Vulling: polyester wattine vlokken

Adviesprijs: 59,95

Te koop bij:

 

Prachtig en originele voedingskussens van het nieuwe babymerk van Hollandse bodem: Nanami (de merknaam Nanami staat voor ‘zeven zeeën’). Als je deze ziet, wil je geen andere meer. Een echte eye-catcher! Het zijn multifunctionele kussens die jou en de baby tijdens en jaren na de zwangerschap kunnen ondersteunen tijdens slapen, zitten, reizen en spelen. Je hebt verschillende uitvoeringen waaronder het hondje Olly, de ijsbeer Nanook, de walvis Momo.

De voedingskussens zijn 100% polyester wattine vlokken. De buitenkant is biologisch katoen. Het materiaal is heel zacht en geeft een comfortabel gevoel. Ontvangt al hele goede reviews!

Voordelen: + eye-catcher + multi functioneel: voeden, liggen, slaapkussen, chill – out kussen  + jarenlang plezier  
Nadelen  ademt minder niet alle uitvoeringen zijn vormbaar 

Prijs: v.a. 59,95 en verkrijgbaar bij o.a. De Gele Flamingo, Bol.com en Nanami.

9. Boppy voedingskussen om mee te nemen

voedingskussen boppyBoppy voedingskussen is prijswinnaar in Amerika en van het merk Chicco. Het kussen is compact en toch nog geschikt voor het geven van voeding, als comfortabel nestje om te ontspannen, als kussen om de ontwikkeling te bevorderen en een veilige manier om te leren zitten. Het kussen bestaat uit holle polyestervezels en een afmeting van 125 cm.

Voordelen: + compact en makkelijk mee te nemen + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + de baby kan er comfortabel in liggen als hij nog heel klein is of zittend om zijn evenwicht te bewaren + incl. gekleurde hoes

Nadelen  geeft geen steun tijdens de zwangerschap   ademt minder niet vormbaar

Chicco Voedingskussen Boppy

Chicco Voedingskussen Boppy

Vulling: holle polyestervezel 125 cm lang Hoefijzer vorm

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm

beste zwangerschapskussenHeb je behoefte aan een kleinere en rechtere voedingkussen? De Babymoov is compact en geeft toch ondersteuning in de zwangerschap en tijdens het voeden van de baby. Door de vulling met polystrene korrels is het kussen goed en makkelijk vormbaar. Het voedingskussen heeft een afmeting van 60 cm. Ideaal om mee op pad te nemen dus. De vulling bestaat uit micropareltjes.

Voordelen: + ergonomisch + makkelijke mee te nemen  + het kussen kan gemakkelijk op schoot gehouden worden zodat de baby op de goede hoogte gevoed kan worden + leuke design + fijne steun voor onder de voeten of hoofd.

Nadelen: – geeft minder steun tijdens slapen aan gehele lichaam  grotere korrels en hierdoor minder stevig de korrels maken iets geluid bij bewegen van de kussen.

Babymoov Mum & B Zwangerschapskussen

Babymoov Mum & B Zwangerschapskussen

Vulling: Polystyreen korrels 60 cm lang

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€37,90)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm
 • Wanneer een voedingskussen aanschaffen?

  Al tijdens de zwangerschap kun je een voedingskussen aanschaffen. Het kussen brengt gemak en rust met zich meebrengt tijdens de zwangerschap. Door de vorm van het kussen geeft het je onder andere ondersteuning tijdens het slapen of zitten op de bank.

 • Welk type voedingskussen is het beste?

  De favoriet van vele moeders en kraamhulpen is het voedingskussen met EPS-microparels. Deze vulling past zich gemakkelijk aan naar je houding en bewegingen. Micorparels zijn duurzaam en geruisloos en geven stevigheid en zijn toch flexibel.

 • Kan ik mijn voedingskussen bijvullen?

  Jazeker! Na verloop van tijd kan het zijn dat sommige voedingskussen stevigheid verliezen. Wil jij je voedingskussen nieuw leven inblazen? Vul dan je kussen bij met nieuwe korrels of vlokken. 

 • Kan ik mijn voedingskussen wassen?

  De meeste voedingskussens kunnen in de wasmachine op 30 graden. Het duurt wel enkele uren voordat het kussen weer bruikbaar en droog is. Stop het kussen niet in de droger. Schaf voor het gemak een extra hoes aan zodat je de kussen kunt blijven gebruiken als de hoes in de was zit.   

 • Welk voedingskussen heeft een teddyhoes?

  Heerlijk zacht is de teddy voedingskussenhoes. Niet ieder merk voedingskussen heeft een teddyhoes. Prenatal heeft een teddyhoes en ook Snoozzz heeft een teddy-variant.  

 • Wat is het verschil tussen een voedingskussen en zwangerschapskussen?

  Bijna alle zwangerschapskussens dienen tevens als voedingskussen. Een zwangerschapskussen is bedoeld voor tijdens de zwangerschap maar ook na de bevalling te gebruiken als voedingskussen.

Vulling: Polyester 145 cm lang, J-vorm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€35,00)
bol.com (€36,95)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:24 pm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€69,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:41 pm
Vulling: Tempexkorrels 190 cm lang Hoefijzer vorm
Vulling: Polystyreen korrels 60 cm lang

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€37,90)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:53 pm

3 reacties

Annika februari 20, 2018 - 12:06 pm

Ik had mijn voedingskussen uitgeleend. Helaas kreeg ik deze beschimmeld terug. Ik snap niet hoe dat kan? Ik heb daarom een nieuwe van Doomoo gekocht, weer dezelfde want ik was super tevreden over het kussen. Uitlenen doe ik niet meer.

Reageer
Redactie februari 21, 2018 - 9:16 am

Wat vervelend dat het kussen niet meer bruikbaar was. Ook niet zo netjes om het zo terug te geven. Een kussen kan beschimmelen als het nat wordt en hierna op een vochtige plek wordt opgeborgen. Vooral melk kan snel al snel voor schimmels zorgen. Regelmatig de hoes wassen is ons advies.

Reageer
Kristel april 17, 2023 - 4:21 pm

Mijn voedingskussen komt van Mjuka. In het kussen zitten kleine microparels welke stevigheid geven. Mijn baby ligt lekker en de kussen voelt ook prettig bij het geven van borstvoeding.

Reageer

Geef een reactie

Andere bekeken ook