Home / Blog / De beste Luieremmer van Hema, Action, We Too, Tommee Tippee en Prenatal

De beste Luieremmer van Hema, Action, We Too, Tommee Tippee en Prenatal

Welke emmer is het meest geschikt voor jullie?

door Lisette
beste luieremmer

Een luieremmer is in de babykamer een musthave! Geen twijfel over mogelijk. De eerste weekjes zul je de luiers nog niet heel erg ruiken omdat je baby alleen nog maar melk drinkt. Echter, na de eerste hapjes vaste voeding, zul je het verschil gaan merken. De ontlasting gaat meer ruiken, zeker als het een tijdje in de luieremmer ligt. Tijd en zin om direct naar de vuilcontainer te lopen heb je vaak niet. Een goede luieremmer die vieze geurtjes weghoudt is daarom echt belangrijk. Een kindje is op z’n vroegst met 2,5 jaar zindelijk. Geen overbodige luxe dus! Wat is de beste luieremmer? En welke luieremmers kun je beter niet aanschaffen? We helpen je kiezen met dit artikel. 

Wat is de beste luieremmer?

Wij hebben de beste luieremmers van dit moment op een rij gezet. Gelet op beoordelingen, prijs en kwaliteitsverhouding en geurverspreiding.

Beste luieremmer 2023: 

Luieremmer:Soort:
1. Tommee TippeeTwist & Click
Iedere luier afzonderlijk verpakt
2. Korbell LuieremmerPedaalemmer
Dubbel afsluitsysteem
3. We TooDraaisysteem
Anti-luchtsysteem
4. Ubbi LuieremmerSchuifsysteem
Gepoedercoat staal
5. DiaperChamp ONEDraaisysteem
Reukdichte technologie
Maxi lekker groot
6. Prénatal LuieremmerLage emmer met deksel
Met handvat, 10 L
7. Hema LuieremmerWitte lage emmer met deksel
Met handvat, 10 L
8. Bébé-jou LuieremmerLage emmer met deksel
Met handvat, 14 L

De beste luieremmer van dit moment is de Tommee Tippee luieremmer. De Twist & Click-luieremmer is de enige luieremmer die elke luier afzonderlijk draait en wikkelt om alle geurtjes en bacteriën veilig in te sluiten, zodat je huis netjes en fris blijft. Het slimme afsluitdeksel sluit alle onaangename geurtjes in. De ingebouwde plunjer drukt luiers in de emmer, zodat uw handen schoon blijven.

De luieremmer heeft een inhoud van ongeveer 28 luiers. De Tommee Tippee Sangenic wordt gebruiksklaar met een cassette geleverd. De plastic verpakking is bovendien recyclebaar.

Waar moet je opletten bij deze luieremmer van Tommee Tippee? De Twist & Click-luieremmer kan alleen worden gebruikt met Twist & Click-navullingen van Tommee Tippee. De emmer is niet heel hoog. 


2. Korbell Luieremmer

Het Korbell Nappy Disposal System is ook een populaire luieremmer. Met deze emmer hoef je helemaal niets aan te raken. Je hoeft namelijk niets te draaien, door te drukken of in te duwen. De Korbell luieremmer werkt als een normale pedaalemmer. Door het dubbele afsluitsysteem is de luieremmer geurvrij, zodat nare luchtjes in de bad- of babykamer tot het verleden behoren! De luieremmer Korbell is verkrijgbaar in verschilende maten en kleuren.

 

Waar moet je opletten bij de Korbell luieremmer?
Het verwisselen van de zakken verloopt met gewone pedaalemmerzakken wat onhandig. De Korbell luieremmer zakken zijn betaalbaar maar wel duurder dan normale zakken.

3. Luieremmer We Too

We-Too Luieremmer Zwart

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€41,99)
babypark.nl (€39,99)
amazon.nl (€61,95)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 – 7:22 pm

Een andere populaire luieremmer is de We Tot luieremmer. Vooral het design maakt de luieremmer populair. Voorkom vreemde luchtjes in de slaapkamer van je kindje dankzij de handige We-Too Luieremmer. De luieremmer is luchtdicht en heeft een gepatenteerd anti-geursysteem zodat vreemde geurtjes verleden tijd zijn.

De We-Too luieremmer is ook ruim, je kunt er namelijk wel 25 luiers in kwijt. Bij deze luieremmer heb je ook geen navulverpakking nodig, bij deze luieremmer zijn namelijk pedaalemmerzakken te gebruiken.

De We-Too luieremmer heeft een gladde afwerking en is daardoor eenvoudig schoon te maken.

Waar moet je opletten bij de luieremmer van We Too? Als de luiers opstapelen blokkeert het draaisysteem. Waardoor je de deksel eraf moet halen.

4. Ubbi Luieremmer

Ubbi Luieremmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€67,26)
babypark.nl (€67,26)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 – 7:13 pm

De UBBI luieremmer is gemaakt van gepoedercoat staal, wat geen geurtjes absorbeert en zeer eenvoudig schoon te maken is.

De UBBI is voorzien van een rubberen ring, waardoor de nare luchtjes in de emmer opgesloten blijven. In de UBBI kun je elke standaard afvalzak gebruiken, maar je kan ook milieubewust kiezen voor de originele afvalzakken van UBBI. Deze zijn biologisch afbreekbaar en gemaakt van 20% gerecycled materiaal. Je kunt er ongeveer 40-50 luiers in kwijt. 

De UBBI is makkelijk te openen en de zakken zijn zeer makkelijk te wisselen. Door het unieke schuifsysteem ontsnappen er minimaal geurtjes tijdens het openen en sluiten van de emmer. De UBBI is tevens voorzien van een kinderslot zodat de kleintjes niet bij de vieze luiers kunnen komen. En is je kind uit de luiers? Dan gebruik je de UBBI in je badkamer, toilet of keuken

Waar moet je opletten bij de luieremmer van Ubbi? Gebruikers klagen toch nog over vieze geurtjes, zeker als de het schuifvak even opengaat.

5. DiaperChamp ONE

DiaperChamp ONE

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€65,95)
prenatal.nl (€50,96)
pinkorblue.nl (€64,92)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 – 7:13 pm

De DiaperChamp ONE is een compacte, trendy en kleurrijke luieremmer met de reukdichte technologie van DiaperChamp. Dankzij zijn nieuwe design past hij in elke kinderkamer.

DiaperChamp heeft een uniek systeem waardoor de luiers gemakkelijk en luchtdicht in de emmer worden opgeslagen. Er passen gewone vuilniszakken in dus je hebt geen speciale cassettes nodig. Doordat je de emmer met 1 hand kan bedienen heb je altijd 1 hand vrij zodat je je kindje veilig kan verschonen. In de DiaperChamp ONE kunnen ongeveer 30 luiers.

Waar moet je opletten bij de Diaperchamp One?
De luieremmer is vrij laag. De Diaperchamp Maxi is extra groot en daarom ook hoger. 

6. Luieremmer Prenatal

De Prénatal luieremmer heeft een goed afsluitbare deksel en stevig handvat, zodat er geen nare luchtjes kunnen ontstaan buiten de emmer. Deze luieremmer kan gebruikt worden als afvalemmer voor luiers in de baby en/of badkamer. Inhoud 10 liter. Je kunt er zo’n 20 tot 25 luiers in kwijt. De emmer is in verschillende kleuren beschikbaar. De Luieremmer is betaalbaar en het handvat maakt de emmer makkelijk verplaatsbaar. Met deze luieremmer kun je ook heel goed het babybadje mee laten leeglopen. Met de hendel til je makkelijk het badwater naar de wasbak.

Waar moet je opletten?

De luieremmer is laag waardoor je flink moet bukken om te luier in de emmer te deponeren. Daarnaast zul je elke keer bij het openen van de emmer de vieze luiers ruiken.

7. Luieremmer HEMA

Luieremmer HemaDe witte Hema luieremmer heeft een stevig hengsel en een goed afsluitbare deksel, zodat er geen nare luchtjes ontstaan. De emmer kan gebruikt worden als afvalemmer voor luiers in de baby- en/of badkamer. De luieremmer heeft een inhoud van 10 liter. De Hema is een typische klassieke luieremmer die in iedere babymaker past. Met deze luieremmer kun je ook heel goed het bad mee laten leeglopen. Met de hendel til je makkelijk het badwater naar de wasbak.

Waar moet je opletten?

De luieremmer is laag waardoor je flink moet bukken om te luier in de emmer te deponeren. Daarnaast zul je elke keer bij het openen van de emmer de vieze luiers ruiken. De luieremmer van de Hema is online te koop, maar ook verkrijgbaar in de winkel.  Klik hier voor de winkelvoorraad.

Grote luieremmer handig?

Een goede luieremmer heeft voldoende ruimte voor een paar dagen vieze luiers. Zo hoef je niet continu heen en weer te lopen naar de container. Een luieremmer met minimaal ruimte voor 25 luiers is daarom erg prettig. Hoe groter de luieremmer, hoe langer het duurt om de emmer te verschonen. De kans op stank neemt dan wel toe. Tenzij je heel veel luiers op een dag hebt zoals een kinderopvang. Een voorbeeld van een goede grote luieremmer is de DiaperChamp One Maxi.

8. Bébé-jou luieremmer

De bébé-jou luieremmer kan gebruikt worden als afvalemmer voor luiers in de babykamer, maar is door de geïntegreerde handgreep in de bodem ook handig voor het vullen en legen van het bad. Ideaal, want zo voorkom je zwaar tillen.

De inhoud van de emmer is 14 liter, precies voldoende om het babybadje te vullen. De emmer heeft een fijn prijsje, maar geeft wel bij een gevulde emmer wat luchtjes af. 

Ontvangt goede beoordelingen. Lees ze hier Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Bébé-Jou Luieremmer

Verkrijgbaar bij:

prenatal.nl (€6,79)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 – 7:13 pm

Luieremmer Action

Helaas heeft de Action geen luieremmer. Wel hebben ze handige luierzakjes. Met deze luierzakjes van Dumil gooi je luiers en gebruikte babydoekjes hygiënisch weg. De zakjes hebben een frisse parfum en neutraliseren bovendien geurtjes. Hierdoor gaat het thuis niet vervelend ruiken, dat is wel zo fijn. Bovendien zijn ze goed af te sluiten door de hengsels die je aan kunt trekken. Zo maak je het verschonen van je baby een stuk hygiënischer én gemakkelijker.Heel milieu vriendelijk is het niet helaas.  

Goede hoogte luieremmer voorkomt ongemak

Een luieremmer die laag aan de grond staat is niet handig. In de praktijk komt het er dan vaak op neer dat je de luier op de emmer legt omdat je je handen vol hebt aan de baby. Bukken vergt wat handigheid. Met een luieremmer die wat hoger is, voorkom je dit. 

Luieremmer die bacteriegroei remt

Een goede luier emmer elimineert bacteriën en virussen. Tommee Tippee heeft een meerlaagse verpakkingsfolie die is behandeld met een bacterie dodende stof, zodat de kans op besmetting uitgesloten is. Een luieremmer die je zo min mogelijk hoeft aan te raken is het meest hygiënisch. Denk bijvoorbeeld aan een deksel die je met een pedaal kunt openen zoals de Korbell luieremmer.

Luieremmer met een afgesloten systeem

Dat je de gebruikte luiers niet ruikt is 1 één van de belangrijkste voorwaarden van een goede luieremmer. Een luieremmer die je niet kunt afsluiten is daarom geen goede keuze. Een losse deksel is ook niet handig omdat deze vaak toch wat geurtjes doorlaat. Zeker als je de deksel eraf tilt om de vieze luier erin te doen. Een luieremmer met een afgesloten systeem werkt het beste tegen geurtjes zoals een klap, schuif- of draaimechanisme in de deksel. Zo adem je niet de vieze lucht in bij het openen van de emmer. Je hebt ook speciale luieremmers die werken met cassettes. Deze verpakken iedere luier afzonderlijk.

Veel gestelde vragen

  • Waarom een luieremmer?

    Een luieremmer zorgt ervoor dat alle gebruikte luiers op 1 plek reukvrij en hygiënisch bewaard kunnen worden. Sommige luieremmers kunnen ook gebruikt worden om het babybadje mee te vullen 

  • Hoe luieremmer schoonmaken?

    Een luieremmer kun je gewoon met een beetje zeepsop en een zacht sponsje schoonmaken. Mocht het echt hardnekkig zijn, dan kun je er eventueel de tuinslag opzetten en buiten afspoelen. 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€17,99)
pinkorblue.nl (€24,52)
blokker.nl (€50,49)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 - 7:22 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€41,99)
babypark.nl (€39,99)
amazon.nl (€61,95)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 - 7:22 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€67,26)
babypark.nl (€67,26)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 - 7:13 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€65,95)
prenatal.nl (€50,96)
pinkorblue.nl (€64,92)
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 - 7:13 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook