Home / Blog / Beste handsfree kolf, Elvie, Kolvy, Evite, Vulpes, Medela, Youha, welk kolfapparaat kies je?

Beste handsfree kolf, Elvie, Kolvy, Evite, Vulpes, Medela, Youha, welk kolfapparaat kies je?

door Lisette
beste handsfree kolf

De handsfree kolf wordt steeds populairder. Op Instagram wordt de handsfree borstkolf flink gepromoot om aanstaande moeders te influencen. Vooral het gemak maakt een handsfree kolf aantrekkelijk. Je hebt beide handen vrij waardoor je tijdens het koven iets meer vrijheid hebt om andere dingen te doen. Denk aan compressie, appen, werken of een beetje lopen. 

Waar moet je opletten bij een handsfree kolf? 

We moeten wel opmerken dat een handsfree kolf ook wat minder goede eigenschappen heeft ten opzichte van een normale enkele kolf. Zo kun je minder melk opvangen en lezen we vaak in reviews dat het vacuüm  verbroken wordt bij te veel bewegen. Ook zou de kolf over minder zuigkracht beschikken. Vooral de zuigkracht is van belang bij kolven. Te weinig zuigkracht levert in sommige gevallen minder melk op. 

Draag een stevige voedingsbh
Als je dubbel kolft kun je nog steeds handsfree je handen gebruiken, maar ben je niet zo vrij in je bewegen dan wanneer je enkel handsfree kolft. Een tip die wij je willen meegeven: draag een goede stevige voedingsbh om verschuivingen te voorkomen. De opvangcups worden namelijk zwaarder naarmate er melk instroomt. 

De kolf moet opgeladen
Net zoals alle draadloze
elektrische producten moet de kolf opgeladen worden na gebruik. Wanneer je dit moet doen is afhankelijk van hoelang en in welke modus je kolft per sessie en welk merk kolf je gebruikt. Gemiddeld is dit ongeveer na 5 kolfbuurten. Het opladen duurt minstens 2 uur tot 3 uur. Probeer de kolf tijdens het opladen niet te gebruiken. Dit kan namelijk de accu zwak maken. 

Toch is het niet erg om soms even rustig te kolven in plaats van twee dingen tegelijk te doen. Zo laad je ook weer je eigen batterij op.

Beste handsfree kolf

Op bol.com, Amazon en AliExpress is het aanbod in een draadloze kolf explosief gestegen. De beoordelingen lopen uiteen en dat maakt het kiezen moeilijk. De keuze voor een goede borstkolf blijft natuurlijk heel persoonlijk. Onze ervaring is wel dat de goedkopere modellen vaak wat kwetsbaarder en minder krachtig zijn. Daarnaast produceren ze vaak meer geluid. 

Wat ons ook is opgevallen zijn de white label modellen. Dit zijn dezelfde kolfapparaten maar worden door verschillende verkopers onder een andere naam aangeboden zoals de Evite kolf. 

Bedenk goed hoe je de kolf gaat gebruiken. Is het een handsfree kolf voor ‘erbij’ of wordt de handsfree kolf je dagelijkse kolf. 

Welke handsfree kolven zijn verkrijgbaar? Wat is een goed alternatief voor de prijzige Elvie? We hebben in samenwerking met borstkolven.net de beste handsfree kolven op een rijtje gezet met alle voor- en nadelen. 

Beste handsfree kolf: 

1. Medela Freestyle Hands Free kolf 

2. Evite draadloze kolf / Foresta 

3. Kolvy draadloze elektrische kolf 

4. Vulpes Premium handsfree kolf

5. Youha the Ins kolf

6. Elvie handsfree kolf

7. Medela Free Style Flex kolf 

1. Medela Freestyle Hands- Free borstkolf

handsfree kolf MedelaMedela kon niet achterblijven op de toenemende vraag van handsfree kolven. Na uitvoerig onderzoek introduceert Medela de Freestyle Hands Free kolf. De dubbele kolf heeft een belangrijk verschil ten opzichte van de andere hands free kolven. De motor van de kolf zit namelijk niet in de borstschilden, maar draag je apart in je broekzak. Zo heb je minder een drukkend en warm gevoel tijdens het kolven en produceer je meer melk.  Wel heb je slangetjes lopen van de schilden naar de motor.  Omdat de slangetjes bovenop de cups aansluiten kun je ze makkelijk dragen en heb je er weinig last van. 

Ander voordeel is dat de cups transparant zijn. Hierdoor zie je of melkstroom goed op gang komt en hoever je bent. Elke cup vangt 150 ml melk op. De cups zijn niet af te sluiten. Direct na gebruik kun je de cups leeggooien in een bewaarzakje of beker. 

De Medela Hands Free Kolf bestaat maar uit 3 vaatwasbestendig onderdelen en is eenvoudig in elkaar te zetten. 

Met de Medela Freestyle Hands Free kun je zowel dubbel als enkel kolven. De handsfree kolf werkt net zoals alle andere Medela kolfapparaten met het 2-fase systeem en heeft 9 standen. De kolf past goed in een voedingsbh is een zeer discreet. De kolf is USB-Oplaadbaar en daarom dus gemakkelijk opnieuw te gebruiken. Je borstkolf kan gemiddeld acht keer 15 minuten worden gebruikt, waardoor de accu ongeveer twee uur meegaat na elke oplaadbeurt.

De Freestyle Hands- Free elektrische kolf is via bluetooth te koppelen aan de Medela App. Hiermee kun je afkolfsessies, accustatus en de voorraad in de vriezer volgen.

Sinds kort is ook de Medela Solo verkrijgbaar. Kolf je niet meer dan 10 keer per week? Kies dan de Solo. De motor is kleiner en de kolf is een stuk goedkoper. 

Voordelen:  + compact en licht + dubbele kolf + kolfmotor apart + oplaadbare accu + MyMedela App + makkelijk in gebruik + pauze-functie + geheugenfunctie + keuze uit 2 verschillende maten borstschild 2 fase systeem en 9 standen 

Nadelen:  iets prijzig  bedrading naar de motor  cups zijn niet af te sluiten – geen reistasje of opvangflesjes 

2. Evite Elektrische Draadloze Borstkolf Maxi 

draadloze kolfEen wat meer discrete kolf is de dubbele Evite borstkolf. De Evite kolf is voorzien van een display waarop je kunt zien in welke modus de kolf staat waarmee je de zuigsterkte kunt aanpassen. Het LED scherm geeft ook de tijd weer. Dankzij de geheugenfunctie onthoudt de kolf de laatst gebruikte stand. Het design is redelijk compact. De kolf heeft een batterijduur van ongeveer 2,5 uur. Dit ligt wel aan de modi die gebruikt wordt. De melkreservoirs hebben een capaciteit van 180ml. De anti-lek ontwerp moet ervoor zorgen dat je vrijuit kunt bewegen terwijl je aan het kolven bent. De kolf is makkelijk schoon te maken.

De kolf heeft 4 verschillende modi en 12 standen. De automatische stand, de massage modus, de stimulatie stand en de expressie modus. 

De kolf ontvangt op bol.com hele goede beoordelingen. Lees ze hier

White label kolf
Deze kolf wordt ook aangeboden onder de naam Foresta handsfree kolf, die ook goede beoordelingen ontvangt. Bij deze kolf ontvang je ook gratis bewaarzakjes. Sinds kort is ook het merk Allsa verkrijgbaar. Deze is nog iets goedkoper. 

Voordelen:  + compact en weinig onderdelen + dubbele kolf + makkelijk in gebruik  + geheugenfunctie + incl. opzetstukjes van 21 en 24 mm + gratis ebook + 180 ml melkreservoirs + goede kwaliteit + goede beoordelingen 
Nadelen:  iets prijzig  niet te zien hoe de melktroom is en of de opvangbak vol dreigt te raken geen koppeling met app 

Evite Elektrische Draadloze Borstkolf

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€134,95)
amazon.nl (€149,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:48 pm

Foresta Handsfree Borstkolf

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€147,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:48 pm

3. Kolvy draadloze borstkolf

handsfree kolf
Is Elvie ver boven je budget maar wil je toch graag handsfree kunnen kolven? Dan zou je de Kolvy kolf kunnen overwegen. Een freestyle kolf van goede kwaliteit en betaalbare prijs. Ontvangt goede reviews van andere moeders
! Lees ze hier. 

De kolf biedt keuze uit verschillende standen zoals de massage modus en de melkverzameling modus. Hiermee wordt de manier waarop je baby aan de borst drinkt nagebootst (met snelle, lichte zuigbewegingen gevolgd door langzamere, sterkere zuigbewegingen). Zo wordt de stimulatie van je toeschietreflex geoptimaliseerd. 

De Kolvie kolf heeft 9 instelbare niveaus. De borstkolf wordt geleverd inclusief 3 verschillende maten borstschilden, namelijk 21mm opzetstuk, 24mm schild & 27mm schild.

De Kolvy borstkolf is vrij stil. Daarnaast zijn de verschillende delen van de draadloze borstkolf eenvoudig uit en in elkaar te zetten. Dit zorgt voor gemakkelijk reinigen van de borstkolf.

De borstkolf is eenvoudig te bedienen via het controlepaneel aan de bovenkant. Het vernieuwde LCD scherm zorgt voor gemak en overzichtelijkheid. Dit scherm geeft duidelijk weer welke stand en intensiteit je kolft. Verder is af te lezen wat de stand van de batterij is en welke modus je gebruikt. Het anti-terugstroom design voorkomt dat de melk terug de controller instroomt.

Wat is het verschil tussen Kolvy Max, Pro en Air?
Je kunt kiezen uit 3 uitvoeringen. De Kolvy Max, Pro en de Kolvy Air. Bij de Pro en Air uitvoering heb je iets meer standen (4) en niveaus (12). Daarnaast is de accu bij de Kolvie Pro en Air iets groter waardoor je langer handsfree kunt kolven. De Kolvie Air is lichter in gewicht, kleiner en ook iets stiller, maar wel prijziger.  

Alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in een enkele en dubbele kolf.

Voordelen: + goede prijs/ kwaliteit + handsfree kolven + stil + 240 ml per keer kolven (air minder) + sterke accu  + LCD- scherm + 2 fase systeem + intelligente geheugenfunctie

Nadelen: geen koppeling met app  iets groot (maar wel meer melkopvang) kolfbh wordt aangeraden 

Kolvy® Max – Dubbel – incl. 3 schilden

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€115,00)
amazon.nl (€127,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:54 pm

Kolvy® Pro – Dubbel – incl. 3 schilden

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€125,00)
amazon.nl (€157,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:53 pm

Kolvy® Air- Incl. 3 schilden

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€148,00)
amazon.nl (€217,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:50 pm

4. Vulpes Goods handsfree kolf

Een veel verkochte handsfree kolf is de Vulpes kolf. Deze kolf heeft verschillende uitvoeringen en prijzen. Kijk even goed welke Vulpes het beste bij jou past. Verschil zit vooral in de zuigkracht, opvangcapaciteit en het aantal onderdelen. De Vulpes kolf met de minste onderdelen (discreter) en de meeste zuigkracht is de Vulpes Max. Deze is dan ook tegelijk de meest prijzige.

Bekijk onderstaande schema voor alle verschillen tussen de Vulpes kolven. 

verschilen Vulpes kolven

Ook de Vulpes kolven hanteren een 100% kolf-garantie. Je kunt de kolf gratis retourneren mocht hij toch niet aan de verwachtingen voldoen. De kolven zijn zowel dubbel als enkel verkrijgbaar. Bij bol.com of bij Vulpes Goods verkrijgbaar.

Voordelen: + Goede prijs voor dubbel kolven + handsfree kolven + zachte siliconen borstschild voor elke borst + LCD-display + incl. verkleiners, bewaarzakjes en reistas

Nadelen: – geen koppeling met app – de kolf verliest soms vacuüm bij bewegen  kwaliteit is in vergelijking met Medela een stuk minder geen geheugen 

5. Youha The Ins

beste handsfree kolf Een kolf die veel verkocht word via bol.com is de Youha The Ins kolf.  

Youha heeft 3 verschillende soorten handsfree borstkolven.

Zo heb je enkele en dubbele kolven in de Gen 1, Gen 2 en de Next uitvoering. De Gen 1 en 2 zijn te bedienen met de My Youha app. De Next uitvoering niet, maar deze beschikt over een LED-display waarbij je de kolfmodus, -tijd, -level en batterijniveau kan aflezen. Dit LCD scherm is op de motor gemonteerd. 

De Youha kolven hebben een 3 fasen systeem. Zo kun je in fase 1 het toeschietreflex opwekken (10 standen). Hierna schakelt de kolf over op de afkolfmodus (10 standen). Je kunt ook stimuleren en afkolven.

De Gen 2 heeft een kleiner reservoir (150 ml) dan de Gen 1 en de Next  (240 ml). Hierdoor is de kolf discreter. 

Met de batterij kun je 4 x 30min kolven.

Standaard levering met een 24mm borstschild. Een 28mm borstschild is apart verkrijgbaar. Wanneer je kleiner dan 24mm wilt dan kan je silicone borstschildverkleiners gebruiken.

Gebruik je de Gen 1 zonder app, bedenk dan dat deze uitvoering niet over een display beschikt. Je kunt dus niet zien op welke stad de kolf staat en hoelang je al kolft, etc. Een app koppeling is daarom wel te adviseren.

Voordelen: + Goede prijs + handsfree kolven +  240 ml per flesje bij Youha Gen 1 en Youha Next + keuze voor koppeling met app + LED display bij de Youha Next

Nadelen : geen geheugen Gen 1 is vrij fors 

Youha® Dubbele draadloze borstkolf Gen 1 zonder app (2 x 240 ml cup)

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€149,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:51 pm

Youha® Dubbele draadloze borstkolven Gen 1 + App (2 x 240 ml cup)

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€189,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:51 pm

Youha® Dubbele borstkolven + APP – Gen 2 (2 x 150 ml cup)

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€249,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 – 1:51 pm

6. Elvie handsfree kolf

Elvie borstkolfEen populaire handsfree borstkolf is de Elvie kolf. De Elvie Pump is klein en licht en wordt in een standaard voedingsbh gedragen zodat de kolf echt hands-free is. Je kunt hierover gewoon je trui of t-shirt aandoen. De kolf zit niet vast aan stroomkabels maar heeft een oplaadbare accu. Je bent dus ook niet afhankelijk van stopcontacten. Ideaal voor onderweg! Je kunt tussendoor makkelijk blijven werken of achter je eigenwijze dreumes aanlopen.

De kolf schakelt automatisch over van de stimulatiefase naar de kolfsmodus. Je hoeft niet bang te zijn dat de flesjes overstromen, de kolf stopt vanzelf als het flesje vol is. De kolf heeft totaal 7 standen in zuigkracht. De batterij gaat ongeveer 5 kolfbeurten mee. 

De Elvie kolf is heel stil in vergelijking met andere handsfree kolfapparaten. Lager dan 40 decibel. 

Er worden borstschilden in 2 maten meegeleverd.  Eentje van 24 mm en eentje van 28 mm. Wanneer je kolft is het heel fijn om te weten hoe lang je nog moet. Met andere woorden: hoeveel melk heb ik al geproduceerd? De Elvie borstkolf kun je heel simpel koppelen aan de gratis app. Met deze app kun je real-time zien hoeveel melk je al hebt gekolft. Ook het pompverloop is voor elke borst te volgen en de kolf is op afstand te besturen. Super handig dus! Lees hier meer over de Elvie borstkolf.

Voordelen:  + handsfree kolven + geruisloos + redelijke kwaliteit + automatisch stop + koppeling met gratis app + incl 2 flesjes en schilden
Nadelen: – enorm prijzig   Je kunt per kant max. 100 ml kolven de kolf verlies zijn vacuüm bij verplaatsen  slechte klantenservice gebruik je de app niet dan heb je geen display

 7. Medela handsfree kolf Freestyle Flex

beste medela kolfDe Medela Freestyle Flex is niet zoals de hierboven beschreven een echte handsfree kolf. Wel kun je dankzij de oplaadbare accu en USB-adapter opladen en kolven waar en wanneer je wilt. De kolf is echter niet zonder kolfbh te gebruiken. 

De kolf biedt echter wel kwaliteit en levert veel melk op. Met de Medela app kun je makkelijk je kolfprogramma en resultaten inzien. Wel moet je zelf nog even toevoegen hoeveel productie er per borst is gekolft en of het een goede of slechte sessie was.

Ook uniek aan de borstkolf is de pauze-functie waarmee je verder kunt gaan met kolven zonder een nieuwe sessie te moeten beginnen. De dubbelzijdige kolf beschikt over de nieuwe Flextechnologie. Het nieuwe Flex borstschild van deze kolf heeft een wijdere openingshoek (105°), een zachte rand en kan 360° gedraaid worden. Dit zorgt voor een betere pasvorm en bevordert de melkstroom. En met de nieuwe PersonalFit Flex connector kun je kolven in een houding die voor jou het meest comfortabel is.

De Medela Freestyle heeft verschillende instellingen en een geheugenfunctie. Je kunt je voorkeur invoeren of op de geheugenknop drukken. Die kolf onthoudt namelijk de vorige kolfsessie. Super handig.

Voordelen:  + compact en licht + dubbele kolf + oplaadbare accu + MyMedela App + makkelijk in gebruik + pauze-functie + geheugenfunctie + keuze uit 5 verschillende maten borstschild +complete reis- en koeltas met flesjes  
Nadelen:  iets prijzig  zonder handsfree kolf BH lastig kolven 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€134,95)
amazon.nl (€149,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:48 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€115,00)
amazon.nl (€127,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:54 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€125,00)
amazon.nl (€157,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:53 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€148,00)
amazon.nl (€217,00)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:50 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€98,95)
vulpesgoods.com (€99,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:53 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€125,95)
vulpesgoods.com (€134,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:53 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€149,95)
vulpesgoods.com (€164,95)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 1:53 pm

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€329,00)
bol.com (€329,99)
babyentiener.nl (€329,99)
laatst bijgewerkt:: april 13, 2024 - 3:59 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook