Home / Blog / Beste handsfree kolf, Elvie, Noekie, Youha, welk kolfapparaat kies je?

Beste handsfree kolf, Elvie, Noekie, Youha, welk kolfapparaat kies je?

by Lisette
beste handsfree kolf

De handsfree kolf wordt steeds populairder. Op Insta wordt de handsfree borstkolf flink gepromoot om aanstaande moeders te influencen. Vooral het gemak maakt een handsfree kolf aantrekkelijk. Je hebt beide handen vrij waardoor je tijdens het koven iets meer vrijheid hebt om andere dingen te doen. Denk aan compressie, appen, werken of een beetje lopen. 

Waar moet je opletten bij een handsfree kolf? 

We moeten wel opmerken dat een handsfree kolf ook wat minder goede eigenschappen heeft ten opzichte van een normale enkele kolf. Zo kun je minder melk opvangen en lezen we vaak in reviews dat het vacuüm vaak verbroken wordt bij bewegen. Ook zou de kolf over minder zuigkracht beschikken.

Als je dubbel kolft kun je nog steeds handsfree je handen gebruiken, maar ben je niet zo vrij in je bewegen dan dat je enkel handsfree kolft.

Net zoals alle draadloze elektrische producten moet de kolf opgeladen worden na gebruik. Wanneer je dit moet doen is afhankelijk van hoelang je kolft per sessie en welk merk kolf je gebruikt. Gemiddeld is dit ongeveer na 5 kolfbuurten. Het opladen duurt minstens 2 uur tot 3 uur. 

Toch is het niet erg om soms even rustig te kolven i.p.v. 2 dingen tegelijk te doen. Zo laad je ook weer je eigen batterij op.

Beste handsfree kolf

Op bol.com en Amazon is het aanbod in een draadloze kolf enorm gestegen. Welke handsfree kolven zijn verkrijgbaar? Wat is een goed alternatief voor de prijzige Elvie? We hebben de beste handsfree kolven op een rijtje gezet met alle voor- en nadelen. 

Beste handsfree kolf: 

1. Doopser/G2B draadloze elektrische kolf 

2. Noekie dubbele handsfree kolf 

3. Goodlife hacks handsfree kolf 

4. Elvie handsfree kolf

5. Youha / merkloze handsfree kolf 

6. Medela handsfree kolf 

G2B Draadloze borstkolf

handsfree kolf Is Elvie ver boven je budget maar wil je toch graag handsfree kunnen kolven? Dan zou je de G2B kolf (voorheen Doopser) kunnen overwegen. Een freestyle kolf van goede kwaliteit en betaalbare prijs. Ontvangt tot nu toe slechts slechte review en dat zegt toch wel wat! Lees ze hier. 

De kolf biedt keuze uit 3 verschillende standen, namelijk de massage modus, de zuigmodus en de melkverzameling modus.  Hiermee wordt de manier waarop je baby aan de borst drinkt nagebootst (met snelle, lichte zuigbewegingen gevolgd door langzamere, sterkere zuigbewegingen). Zo wordt de stimulatie van je toeschietreflex geoptimaliseerd. 

De Doopser kolf heeft 9 instelbare niveaus. De borstkolf komt in twee verschillende maten, namelijk een borstschild van 24 mm en een borstschild van 28 mm. Let dus even goed op welke maat je besteld. Weet je de maat niet? Je kunt ook de kolf bestellen met alle maten schilden, alleen dan zonder flesjes. Deze set is iets goedkoper. Klik hier voor de prijs. 

De Doopser borstkolf is vrij stil. Daarnaast zijn de verschillende delen van de draadloze borstkolf eenvoudig uit en in elkaar te zetten. Dit zorgt voor gemakkelijk reinigen van de borstkolf.

De borstkolf is eenvoudig te bedienen via het controlepaneel aan de bovenkant. Het vernieuwde LCD scherm zorgt voor gemak en overzichtelijkheid. Dit scherm geeft duidelijk weer welke stand en intensiteit je kolft. Verder is af te lezen wat de stand van de batterij is en welke modus je gebruikt.

De kolf heeft een opvangcup van 240mL wat heel handig is, zodat je niks over hoeft te gieten tijdens het kolven. Er worden bij elke kolf 2 flesjes meegeleverd wat gevuld kan worden na het kolven.

De naam Doopser is sinds kort veranderd in G2B. 

Voordelen: + goede prijs/ kwaliteit + handsfree kolven + stil + 240 ml per keer kolven + icl. 2 flesjes + LCD- scherm + 3 fase systeem + intelligente geheugenfunctie

Nadelen: geen koppeling met app groot (maar wel meer melkopvang) kolfbh wordt aangeraden 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€97,00)
laatst bijgewerkt:: september 26, 2022 – 7:01 pm


Verkrijgbaar bij:

bol.com (€127,00)
laatst bijgewerkt:: september 26, 2022 – 7:14 pm

Noekie dubbele handsfree borstkolf / Hunnybunny

beste handsfree kolfSommige borstkolven halen niet altijd alle druk van de borsten af tijdens het kolven. Door het zuigpatroon dat ze hebben, blijft er vaak nog melk zitten wat zich natuurlijk weer ophoopt. Noekie beweert met de speciale “melk schok modus” 32% meer melk te kolven vergeleken met andere machines. We kunnen dit niet nagaan, maar we betwijfelen het wel. De borstkolf heeft 12 verschillende standen.

Deze borstkolf is gemaakt van vloeibaar en vormbaar silicoon. Dit maakt het aangenaam voor de borsten en makkelijk mee te nemen. Sommige moeders vinden het fijner als je de rubbers uit de kolf haalt waardoor hij beter om de borst zit. 

Deze kolf van Noekie is minder luid dan 50 decibel. Je hoort de kolf wel pompen, maar niet heel luid. 

Bij deze borstkolf kun je gewoon je dagelijks bezigheden blijven doen, beide borsten tegelijkertijd kolven en na 20 minuten stopt de machine vanzelf.

Ook wordt de melk opgevangen in een bakje van 160 ml voor elke borst. 320 ml in totaal.

Let op, als je dubbel kolft kun je nog steeds handsfree je handen gebruiken, maar ben je niet zo vrij in je bewegen dan bij enkel kolven.

Voordelen: + Goede prijs voor een dubbele kolf + handsfree kolven + zachte siliconen borstschild voor elke borst + melk schok modus voor meer melk  

Nadelen: – geen koppeling met app 160 ml per flesje  niet echt een display waarop voortgang of stand van de pomp te zien is  kwaliteit is in vergelijking met Medela een stuk minder geen geheugen

Goodlife hacks handsfree kolf

handsfree kolf Het kolfapparaat van Goodlifehacks is licht en ongeveer even groot als je handpalm. Hij kan gedragen worden in een voedingsbh (normale bh kan ook), zodat je hands-free kunt kolven.

De borstkolf kun je overschakelen van stimulatie naar kolven. Dit kan ook automatisch. Het kolfapparaat stopt automatisch met kolven als het reservoir vol zit met melk.  De kolf heeft 5 standen in zuigkracht. In een flesje kan 180 ml melk. Stuk meer dan bij de Elvie kolf. 

Het siliconen borstschild is flexibel en voelt zacht en fijn aan en geschikt voor elke borst. Moeders geven aan totaal geen pijn te hebben tijdens het kolven. Wel verliest hij soms zijn vacuüm bij bewegen. 

De borstkolf van Goodlifehacks is verkozen tot beste borstkolf van 2021. We weten alleen niet door welke organisatie ( in ieder geval niet de Consumentenbond of Kieskeurig). De kolf heeft echter geen display. Je kunt dus niet zien op welke stand de kolf staat, hoelang je al kolft, de batterijstatus, etc. Dit vinden wij wel een puntje van kritiek. Batterij is na 4 kolfbeurten leeg. 

Lees alle beoordelingen van de Goodlife Hacks op bol.com. Onderstaande filmpje demonstreert een lactatiedeskundige dezelfde kolf. 

Voordelen: + Goede prijs + handsfree kolven + zachte siliconen borstschild voor elke borst + 180 ml per flesje 

Nadelen: – geen koppeling met app – de kolf verlies vacuüm bij bewegen geen display waarop voortgang of stand van de pomp te zien is iets lawaaiig  kwaliteit is in vergelijking met Medela een stuk minder geen geheugen 

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€89,95)
laatst bijgewerkt:: september 26, 2022 – 7:14 pm

Elvie handsfree kolf

Elvie borstkolfEen populaire handsfree borstkolf is de Elvie kolf. In tegenstelling tot veel andere bekende kolfapparaten is de Elvie kolf een draagbare kolf. De Elvie Pump is klein en licht en wordt in een standaard voedingsbh gedragen zodat de kolf echt hands-free is. Je kunt hierover gewoon je trui of t-shirt aandoen. De kolf zit niet vast aan stroomkabels maar heeft een oplaadbare accu. Je bent dus ook niet afhankelijk van stopcontacten. Ideaal voor onderweg! Je kunt tussendoor makkelijk blijven werken of achter je eigenwijze dreumes aanlopen.

De kolf schakelt automatisch over van de stimulatiefase naar de kolfsmodus. Je hoeft niet bang te zijn dat de flesjes overstromen, de kolf stopt vanzelf als het flesje vol is. De kolf heeft totaal 7 standen in zuigkracht. De batterij gaat ongeveer 5 kolfbeurten mee. 

Er worden borstschilden in 2 maten meegeleverd.  Eentje van 24 mm en eentje van 28 mm. Wanneer je kolft is het heel fijn om te weten hoe lang je nog moet. Met andere woorden: hoeveel melk heb ik al geproduceerd? De Elvie borstkolf kun je heel simpel koppelen aan de gratis app. Met deze app kun je real-time zien hoeveel melk je al hebt gekolft. Ook het pompverloop is voor elke borst te volgen en de kolf is op afstand te besturen. Super handig dus! Lees hier meer over de Elvie borstkolf.

Voordelen:  + handsfree kolven + geruisloos + redelijke kwaliteit + automatisch stop + koppeling met gratis app + incl 2 flesjes en schilden
Nadelen: – enorm prijzig   Je kunt per kant max. 100 ml kolven de kolf verlies zijn vacuüm bij verplaatsen  slechte klantenservice gebruik je de app niet dan heb je geen display

Merkloze Draadloze kolf / Youha The Ins

beste handsfree kolf Een kolf die je veel verkocht word via bol.com is de Youha The Ins kolf. De kolf wordt ook aangeboden onder een merkloze draadloze kolf. Dezelfde kolf, alleen een andere naam en aanbieder. (Even kijken welke er goedkoper is). Bij de merkloze aanbieder kun je ook kiezen voor een andere maat borstschild (28 mm).

De Youha kolf is een 3 fasen kolf. Zo kun je in fase 1 het toeschietreflex opwekken (10 standen). Hierna schakelt de kolf over op de afkolfmodus (10 standen). Je kunt ook stimuleren en afkolven.

In de cup past 240 ml melk. Je kunt met de handsfree kolf iets voorover buigen of bukken. Het is niet mogelijk om achterover te leunen of te liggen.

Met de batterij kun je 4 x 30min kolven.

Standaard levering met een 24mm borstschild. Een 28mm borstschild is apart verkrijgbaar. Wanneer je kleiner dan 24mm wilt dan kan je silicone borstschildverkleiners gebruiken.

Deze kolf beschikt helaas niet over een display. Je kunt dus niet zien op welke stad de kolf staat en hoelang je al kolft, etc. Ook de kwaliteit valt bij een aantal gebruikers tegen. 

Voordelen: + Goede prijs + handsfree kolven +  240 ml per flesje 

Nadelen : – geen app geen display mindere kwaliteit geen geheugen

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€139,00)
laatst bijgewerkt:: september 26, 2022 – 7:14 pm

Medela handsfree kolf Freestyle Flex

beste medela kolfMedela heeft niet zoals de hierboven beschreven een echte handsfree kolf. Wel kun je dankzij de oplaadbare accu en USB-adapter opladen en kolven waar en wanneer je wilt. De kolf is echter niet zonder kolfbh te gebruiken. 

De kolf biedt echter wel kwaliteit en levert veel melk op. Met de Medela app kun je makkelijk je kolfprogramma en resultaten inzien. Wel moet je zelf nog even toevoegen hoeveel productie er per borst is gekolft en of het een goede of slechte sessie was.

Ook uniek aan de borstkolf is de pauze-functie waarmee je verder kunt gaan met kolven zonder een nieuwe sessie te moeten beginnen. De dubbelzijdige kolf beschikt over de nieuwe Flextechnologie. Het nieuwe Flex borstschild van deze kolf heeft een wijdere openingshoek (105°), een zachte rand en kan 360° gedraaid worden. Dit zorgt voor een betere pasvorm en bevordert de melkstroom. En met de nieuwe PersonalFit Flex connector kun je kolven in een houding die voor jou het meest comfortabel is.

De Medela Freestyle heeft verschillende instellingen en een geheugenfunctie. Je kunt je voorkeur invoeren of op de geheugenknop drukken. Die kolf onthoudt namelijk de vorige kolfsessie. Super handig.

Voordelen:  + compact en licht + dubbele kolf + oplaadbare accu + MyMedela App + makkelijk in gebruik + pauze-functie + geheugenfunctie + keuze uit 5 verschillende maten borstschild +complete reis- en koeltas met flesjes  
Nadelen:  iets prijzig  zonder handsfree kolf BH lastig kolven 

Verkrijgbaar bij:

babyentiener.nl (€299,99)
babypark.nl (€329,00)
bol.com
laatst bijgewerkt:: september 26, 2022 - 7:14 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook