Home / Blog / Wat is de beste flessenwarmer ? Bekijk de Top 10

Wat is de beste flessenwarmer ? Bekijk de Top 10

door Lisette
beste flessenwarmer

Zoals je wellicht al gemerkt hebt; er zijn tal van soorten flessenwarmers verkrijgbaar. Maar wat is de beste flessenwarmer voor jullie (toekomstige) gezin? De keuze van de flessenwarmer hangt vooral af van jullie wensen en eisen. Voor de één is dat een snelle flessenwarmer en voor de ander een flessenwarmer die ook melk ontdooit. Bedenk dus vooraf goed wat jullie wensen zijn. Een ontdooistand is namelijk voor flesvoeding overbodig, maar kan wel weer handig zijn voor bevroren potjes. Hoe hoger de prijs van de flessenwarmer, hoe meer mogelijkheden en functies. Ben je nog niet helemaal overtuigd van het nut van een flessenwarmer? Lees dan nog even dit artikel. 

Om je te helpen bij je keuze hebben wij een top 10 van de beste flessenwarmers gemaakt. In deze top 10 flessenwarmers komen alle soorten flessenwarmers voorbij. We hebben hierbij gelet op de veelzijdigheid, betrouwbaarheid en snelheid.

Top 10 beste flessenwarmers

1. MyBambini’s Bottle Warmer Pro

beste flessenwarmerBen je geregeld onderweg of op stap? Dan is deze mobiele flessenwarmer met accu iets voor jullie. Een product dat je steeds meer voorbij ziet komen. Deze flessenwarmer bereidt de voeding van je baby doormiddel van warmte retentie in minder dan 5 – 10 minuten.  Je kunt kiezen uit 1 van de 3  temperaturen:  37°, 40°, 45°.
Daarna kun je de voeding wel tot 5 uur warmhouder. De melk blijft op de gekozen temperatuur tot de warmer wordt verwijderd.

Voor een aantal merken is een adapter tussen de flessenwarmer en fles vereist. Check dus even goed welke flessenmerken wel en geen adapter nodig hebben.

Deze flessenwarmer werkt zonder stroom, maar moet wel opgeladen worden. Met een volle accu kun je ongeveer 5 flessen opwarmen. Accu’s verliezen na gebruik hun sterkte (denk ook aan een babyfoon of mobiel). Je hebt ook nog andere merken zoals de draagbare Pink Pearl en de Munchkin flessenwarmer. 

Voordelen: + geen stroom nodig,  + licht van gewicht + ideaal als je op stap bent, past in iedere luiertas.

Nadelen: – adapter nodig bij een aantal merk flesjes  accu moet opgeladen worden na gebruik niet heel snel prijzig  

MyBambini’s Bottle Warmer Pro™ – Draagbare Baby Flessenwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€59,99)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:40 pm

2. Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1

beste flessenwarmer Een  goede flessenwarmer is de Luvion Eco Fast Deluxe 4 in 1. Luvion is vooral bekend van babyfoons, maar heeft sinds dit jaar ook een fijne flessenwarmer op de markt gebracht. Alle functies die je nodig hebt zijn aanwezig! De belangrijkste functie is natuurlijk het (zeer) snel opwarmen van een babyflesje. Daarnaast is hij door de meegeleverde stoomkap ook te gebruiken als sterilisator. Verder kun je de flessenwarmer met speciale verhittingsprogramma’s ook gebruiken om een flesje op temperatuur te houden. Tot slot gebruik je de flessenwarmer om een ingevroren potje voeding of flesje moedermelk makkelijk en gelijkmatig te ontdooien. Met de snelwarmfunctie verwarmt die flessenwarmer binnen 3 minuten gelijkmatig de melk naar de juiste temperatuur.

De Eco Fast Deluxe Flessenwarmer is geschikt voor flesjes van alle bekende merken, de flesjes van onder andere Difrax, Nuby, Philips Avent en Dr. Brown passen allemaal. Groot voordeel vinden wij de warmhoudfunctie. Je hoeft geen voeding weg te gooien dankzij de warmhoudfunctie houd je het flesje makkelijk langdurig op de juiste temperatuur. De flessenwarmer bedien je met het LCD-display.

Voordelen:  + Eenvoudig in gebruik LCD scherm  + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor alle merk flesjes en potjes + Sterilisator + Warmhoudfunctie + Ontdooifunctie 

Nadelen:  Meegeleverde maatbekertje is te klein – de melk kan soms te heet zijn (blijf dus zelf altijd checken!!)

 3. Alecto BW-700 Digitale flessenwarmer 500W

Snelle flessenwarmerDe beste flessenwarmer is de Alecto BW-700. De flessenwarmer ontvangt al goede reviews. Lees ze hier. Kenmerkende van deze flessenwarmer is de snelheid waarmee voeding opgewarmd kan worden. 150 ml melk is binnen 6 minuten opgewarmd (vanaf kamertemperatuur 20 graden). Op de turbostand is het flesje binnen 3 minuten klaar (160 ml melk). Daarnaast kun je met deze flessenwarmer ook steriliseren en ontdooien. Denk aan ingevroren hapjes of moedermelk. 

Wil je liever een wat langzamere opwarming voor het behoud van voedingsstoffen in de melk? Dan kan dit ook. Je kunt namelijk ook kiezen voor een langzame verwarming. De Alecto BW-700 heeft een duidelijk display met weergave voor resterende tijd. De flessenwarmer schakelt automatisch uit wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Wel zo veilig! De flessenwarmer wordt inclusief stoomkap geleverd.

Voordelen:

+ Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes  + Inclusief sterilisatorfunctie + Inclusief ontdooistand + duidelijk display 

Nadelen:  Sommige programma’s duren te lang (denk aan sterilisatie-programma) waardoor onnodig energie verbruikt wordt.

4. Alecto BW 500 flessenwarmer >> Philips Avent flessenwarmer

beste flessenwarmer Een andere, meer eenvoudiger flessenwarmer van Alecto is de Alecto BW-500. Helaas mag deze sinds kort niet meer verkocht worden (nov. 2022). De flessenwarmer lijkt namelijk te veel op de Philips Avent SCF355. We bespreken daarom de Philips Avent flessenwarmer. 

Kenmerkende van deze flessenwarmer is dat (moeder)melk en babyvoeding snel en gelijkmatig wordt verwarmd. Door de gelijkmatige verwarming blijven vitaminen en voedingstoffen behouden. Ook voorkom je dat het ene hapje lauw is en het andere heet. De flessenwarmer kan nooit droogkoken, dankzij de beveiliging. Is het flesje klaar, maar heeft de kleine eerst een schone luier nodig? Met de warmhoudfunctie blijft de melk/voeding op temperatuur. De flessenwarmer is ruim genoeg voor flessen en potjes in allerlei formaten. De flessenwarmer verwarmd 150 ml melk van 10 naar 35°C in ongeveer 6 minuten.

Vries je veel melk in dan kun je beter kiezen voor de Philip Avent SCF358. Op deze uitvoering is ook een ontdooistand aanwezig. 

Voordelen:

+ Super eenvoudig in gebruik + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + goedkoop

Nadelen:

Geen ontdooistand  Geen sterilisator zelf de temperatuur inschatten 

Philips Avent SCF355/07 – Flessenverwarmer

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€47,98)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 – 1:33 am

5. Alecto BW 512 CAR / AUTO 

flessenwarmer auto Wil je graag ook flesjes en potjes kunnen opwarmen in de auto? Dan is de BW 512 een goede keuze flessenwarmer. Voor het snel opwarmen van een flesje of potje in de auto gebruik je de bijgeleverde 12V auto adapter. Deze goede flessenwarmer is ook gewoon thuis te gebruiken. Verder is deze flessenwarmer hetzelfde als de hierboven beschreven Alecto BW 500. Door de gelijkmatige verwarming blijven vitaminen en voedingstoffen behouden. Ook voorkom je dat het ene hapje lauw is en het andere heet. De flessenwarmer kan nooit droogkoken, dankzij de beveiliging. Is het flesje klaar, maar heeft de kleine eerst een schone luier nodig? Met de warmhoudfunctie blijft de melk/voeding op temperatuur. Het flessenwarmer is ruim genoeg voor flessen en potjes in allerlei formaten. De flessenwarmer verwarmd 150 ml melk van 10 naar 35°C in ongeveer 6 minuten. Het ruime reservoir biedt plek aan alle gangbare flessen en potjes. 

Deze flessenwarmer is ook te verkrijgen in een uitvoering waarmee je ook nog flesjes kan steriliseren. Dit is de Alecto BW + Deksel. Bekijk deze flessenwarmer bij Bol.com

Voordelen: + Ook in de auto te gebruiken + Super eenvoudig in gebruik   + Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + goedkoop 

Nadelen:
Geen ontdooistand  Geen sterilisator (wel mogelijk met de plus versie  zelf de temperatuur inschatten

6. Florevita 5-in-1 Eco Fast Digitale Flessenwarmer

beste flessenwarmer Met deze Florevita flessenwarmer heb je binnen enkele minuten melk en potjesvoeding opgewarmd. Het apparaat slaat automatisch af wanneer de functie gedaan is. Het apparaat is gemaakt van BPA vrij materiaal. In 4 minuten warm je 180 ml melk op. 

Heb je niet direct tijd om jouw baby de fles te geven? De flessenwarmer van Florevita schakelt automatisch over op de functie “Constante opwarming” als de melk klaar is zodat de melk voor een lange tijd op de gewenste temperatuur blijft.

Je kunt vrij snel voeding ontdooien middels de voorgeprogrammeerde ontdooifuncties. De temperaturen en tijden zijn aan te passen. Dankzij de stoomkap zal moedermelk of babyvoeding snel de gewenste temperatuur bereiken!

Sterilisatie programma’s zonder chemische middelen die schadelijk zijn voor jouw baby. Verwijdert 99,9% van de bacteriën en schakelt automatisch uit na 30 minuten te steriliseren.

Voordelen: + Warmhoudfunctie  + Sterilisator functie + Geschikt voor verschillende merk flesjes
(ook potjes) + stoomfunctie + geheugenfunctie

Nadelen:
 30 minuten is wel erg lang voor steriliseren en niet energiebesparend  niet voor de auto geschikt

Florevita | 5-in-1 ECO Fast Digitale Flessenwarmer – Sterilisator

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:40 pm

7. Chicco Digitale Flessenwarmer

beste flessenwarmerChicco heeft de Chicco digitale flessenwarmer ontwikkeld. Wat is het verschil met de Step up? De Chicco Digitale flessenwarmer heeft veel meer mogelijkheden en is preciezer. Je kunt vooraf de inhoud van fles of de optie ‘potje’ selecteren evenals de begintemperatuur (kamertemperatuur, koelkast of diepvries) om de opwarmtijd automatisch te berekenen. De flessenwarmer is ook voorzien van een ontdooistand. Hiermee kun je bevroren voeding laten ontdooien. Je kunt kiezen uit 3 ontdooistanden.

 De flessenwarmer is sneller. Het opwarmen van flesje van 200cc duurt ongeveer 4 minuten. Een fijne extra is dat de digitale flessenwarmer vooruit te programmeren is. Zo kun je instellen of je over 15, 30, 45 of 60 minuten de voeding warm wilt hebben. Verder is de flessenwarmer voorzien van een timer en schakelt automatisch uit. De flessenwarmer is niet te gebruiken voor onderweg. De prijs ligt hoger. We vinden dit een van de beste flessenwarmers. 

Voordelen:
Snelle verwarming Precies in temperatuur +12 instelbare +programma’s ( ook ontdooien) + Voor verschillende merk flesjes en potjes te gebruiken + Vooruit te programmeren + Digitaal display en signaal bij het bereiken van de temperatuur +Indicator van de opwarmtijd + Warmhoudfunctie van 1 uur, schakelt hierna automatisch uit.

Nadelen:
– 
Niet bruikbaar in de auto – Hogere prijs

Chicco Flessenwarmer Digitaal

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€49,90)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:40 pm

8. Dr’s Brown Flessenwarmer

Dr brown flessenwarmerDr Brown Flessenwarmer is een wat prijzige flessenwarmer in vergelijking tot andere eenvoudige flessenwarmers. Krijg je voor dit extra geld ook meer kwaliteit?.Er is geen echte warmhoudfunctie en ontdooistand aanwezig. De flessenwarmer blijft 10 minuten aanstaan na opwarmen (telt niet als warmhoudfunctie). Ook de temperatuurweergave ontbreekt. Wat wel? Dr’s Brown flessenwarmer beschikt over een LCD-schem waardoor je ook bij weinig licht de tijd kan bijhouden. En niet geheel onbelangrijk, de Dr Brown flessenwarmer warmt snel op. En ben je vergeten de flessenwarmer uit te doen? De flessenwarmer schakelt automatisch uit.

Verder is de flessenwarmer voor verschillende type flesjes te gebruiken, je hoeft dus niet speciaal een Dr Brown flesje aan te schaffen. Dr Brown flessenwarmer krijgt goede beoordelingen. De flessenwarmer is in het grijs en blauw verkrijgbaar en wordt ook wel Dr Brown Deluxe elektrische flessenwarmer genoemd.

Voordelen:
+ Snel warm + Makkelijk in gebruik + LCD- scherm + Geschikt voor verschillende merk flesjes + Schakelt automatisch uit na 10 minuten +Inclusief mandje voor fles
 

Nadelen:
Geen ontdooistand – Geen echte wamhoudfunctie  Gebruiksaanwijzing ontbreekt bij levering

Dr. Brown’s Flessenwarmer

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€119,00)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 – 7:40 pm

 

9. Beaba flessenwarmer Bib Secondes Control

 

Beaba flessenwarmer Bib Secondes ControlEen andere beste flessenwarmer is de Beaba Bib Secondes. Bijzondere van de flessenwarmer is dat deze op stoom werkt en zo heel snel de voeding opwarmt. Binnen 1 minuut is de flesvoeding warm. Je kunt voor de Beaba flessenwarmer ook andere merk flesjes gebruiken. Tevens kun je de flessenwarmer gebruiken voor babypotjes met vast voedsel. Handig voor de toekomst dus. Een ander pluspunt is dat je kunt instellen of de voeding uit de koelkast komt of dat deze op kamertemperatuur is. Zo voorkom een te hoge of te lage temperatuur melk. En is de melk op de juiste temperatuur? Dan gaat het lampje uit en klinkt er een piepje. Je kunt de flessenwarmer ook als sterilisator gebruiken voor de speentjes en flesjes. 

Voordelen:
+
Snelle bereiding + Geschikt voor verschillende merk flesjes, ook potjes + Inclusief sterilisator + Inclusief warmhoudfunctie + Indicatorlampje en geluid

Nadelen:
De koker wordt erg heet  De koker kan niet in de vaatwasser   Uit de koker druppelt na bereiding water waardoor het aanrecht (of nachtkastje) erg nat wordt slecht verkrijgbaar

10. De Nuby Natural Touch

Nuby flessenwarmerNuby is een Engels merk dat snel populariteit wint van Nederlandse ouders. De Nuby Natural Touch flessenwarmer is bij de quicktest een aantal jaar gelden door de Consumentenbond als één van de beste flessenwarmer naar voren gekomen. De verwarmer wordt ook wel de Programmeerbare 2-in-1 flessenwarmer en sterilisator of de Nuby Elektrische Sterilisator De Luxe genoemd .Deze test is al wel een aantal jaren geleden uitgevoerd. Na deze test zijn er heel wat nieuwe en betere flessenwarmer bijgekomen zoals de hierboven beschreven Luvion en Alecto’s. 

De flessenwarmer is programmeerbaar op volume van de fles, starttemperatuur en de specificatie tussen vloeibare en vaste voeding. De flessenwarmer werkt snel. Zo heb je binnen 2 minuten een fles op lichaamstemperatuur. Voor een potje moet je ongeveer 3 minuten rekenen. Een bevroren flesje duurt ongeveer 10 minuten. En is de fles warm? De Nuby flessenwarmer heeft een licht- en geluidsindicatie zodat je ziet en hoort wanneer het flesje klaar is.

Een ander voordeel is dat de Nuby zichzelf uitgeschakelt en je dus nooit kans hebt op oververhitting. Wel zo veilig. De Nuby Flessenwarmer is een sterilisator, ontdooier en verwarmer in 1. Dat maakt het wat opgeruimder in de keuken, Sterilisators zijn namelijk vaak groot en nemen ruimte in beslag. Handig als je dit dus kunt combineren met een ander apparaat zoals een flessenwarmer. De flessenwarmer wordt geleverd met een Nuby flesje, maar andere merk flesjes zijn ook te gebruiken. Hier gelden wel andere opwarmstanden voor. De eerste paar keer moet je even goed de handleiding van Nuby Natural Touch doorlezen. Je moet namelijk een aantal dingen instellen voordat de fles warm gemaakt kan worden. Dit is niet moeilijk, je moet het alleen wel weten. 

Voordelen:
+ Snel warm + Automatische functie voor uitschakeling + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes (Difrax niet) + Nauwkeurig in temperatuur + Inclusief sterilisatorfunctie +Inclusief warmhoudfunctie + Inclusief ontdooistand 

Nadeel: Goed de handleiding lezen eer je een fles kunt opwarmen   prijzig slecht verkrijgbaar 

 • Wat is de snelste flessenwarmer?

  De snelste flessenwarmer is de Alecto BW-700. Met de turbostand verwarmt de flessenwarmer binnen 3 minuten gelijkmatig de melk. 

 • Heb ik een flessenwarmer nodig?

  Een flessenwarmer is geen noodzakelijke aanschaf. Je kunt voeding immers ook op andere manieren verwarmen. Toch is een flessenwarmer wel erg handig, veilig en geruststellend. En precies dat gemak kun je de eerste maanden met je baby zeker gebruiken.

 • Welke flessenwarmer is in de auto te gebruiken?

  Wil je graag ook flesjes en potjes kunnen opwarmen in de auto? Dan is de Alecto BW 512 een goede keuze flessenwarmer. Voor het snel opwarmen van een flesje of potje in de auto gebruik je de bijgeleverde 12V auto adapter. Deze goede flessenwarmer is ook gewoon thuis te gebruiken. Verder is deze

 • Wat is de beste flessenwarmer?

  De beste flessenwarmer is de Alecto BW-700. De flessenwarmer ontvangt goede reviews. Kenmerkende van deze flessenwarmer is de snelheid waarmee voeding opgewarmd kan worden. 

Philips Avent SCF355

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€47,98)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 27, 2024 - 1:33 am

Verkrijgbaar bij:

pinkorblue.nl (€26,24)
babyentiener.nl (€34,99)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:43 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€37,05)
babypark.nl (€54,99)
blokker.nl (€72,18)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:40 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook