Home / Blog / Babycook Beaba, Philips, Alecto, welke baby foodprocessor is de beste keuze?

Babycook Beaba, Philips, Alecto, welke baby foodprocessor is de beste keuze?

De verschillen tussen de babycooks

door Lisette
baby blender

Beaba Babycook NeoMet zo ongeveer 4 maanden kun je je baby laten wennen aan vast voedsel. De ene baby is al sneller toe aan het eerste hapje dan de andere baby. Een handig hulpmiddel om verse babyvoeding te bereiden is een stomer gecombineerd met een blender, ook wel de babycook, babyvoeding maker of foodprocessor genoemd. 

Waarom een babycook?

  1. Een babycook is multifunctioneel. Je hoeft geen verschillende keukenapparaten aan te schaffen. Zo bespaar je ruimte en vaak ook geld.
  2. Gezonde manier van het bereiden van babyvoeding. Alle babycooks werken op basis van stoom. Met stomen blijven voedingsstoffen optimaal behouden en op deze manier wordt ook een brede smaak ontwikkeld bij de baby.
  3. Snel en eenvoudig. Een babycook is gemakkelijk te bedienen waardoor je snel (afhankelijk van het soort voeding) en eenvoudig een maaltijd kunt bereiden. Van fruit pureren tot aan het bereiden van een volledige voeding.
  4. Door de babyblender krijgt het eten een naar wens te maken textuur die past bij de leeftijd van het kindje (denk aan soep of puree).
  5. Zelf koken met de babycook is uiteindelijk veel voordeliger dan potjes. Je kunt namelijk meerdere porties bereiden en invriezen.

Hoe werkt een babycook / babyvoeding maker?

  1. Met een babyvoeding maker stoom je eerst het eten. Dit kan van alles zijn. Denk aan aardappels, rijst, vlees en verschillende groenten. Stomen geeft altijd de voorkeur omdat met deze bereidingsmanier de meeste voedingsstoffen worden behouden. Je vult eerst de stomer met een bepaalde hoeveelheid water. In de meeste gevallen wordt er een maatbeker bijgeleverd.
  2. De voeding die je wilt stomen kun je gesneden in het stoommandje doen. Je vult de babycooker met water.
  3. De babycook kun je op stoomstand inschakelen waarna het eten gestoomd wordt. Veel cookers beschikken over een indicator (piepje of lampje) als de stomer klaar is. Je hoeft er dus niet bij te blijven staan wachten. Neem voor stomen ruim de tijd. Rijst duurt ongeveer 40 minuten, groenten vaak 15 tot 20 minuten.
  4. Hierna kun je met de blenderstand de maaltijd pureren naar jullie wensen. Met het opgevangen stoomvocht kun je de voeding zo fijn pureren als jij wilt. De fijnheid heeft vooral te maken met de leeftijd van de baby. Bij sommige babyblenders kun je in dezelfde kan pureren bij andere blenders gooi je de voeding over in een andere kom.
  5. Met de babycook kun je ook lekker fruit pureren en mengen. 

Wat is de beste babycook?

Er zijn verschillende soorten en merken babycooks verkrijgbaar. Belangrijk is dat de babyvoedingsbereider aan jullie wensen voldoet. Waar let je op bij de aanschaf van een babycook?

De inhoud van de kom
Hoeveel voedingen ga je maken per keer? Ga je niet meer dan 3 voedingen per keer maken dan is een inhoud van ongeveer 800 ml een prima inhoud. Geef je liever de voorkeur aan grotere en meerderde babyvoedingen per keer? Dan kom je al snel uit op kom van 1000 ml en meer.

Kookvocht in een apart opvangbakje
Hiermee kun je na het stomen zelf bepalen hoeveel van het vrijgekomen stoomvocht je toe wilt voegen tijdens het blenden. Zo kun je mixen op maat voor een aangepaste textuur (soep of met stukjes). Niet alle babycooks hebben een apart opvangbakje, let dus goed op.

Stomen en blenden tegelijk
Vooral met meerdere kinderen is het fijn als je tijdens het stomen ook de blender kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het bereiden van een fruithap. Je hebt 3 babycooks die dit kunnen; De Beaba Baycook Plus, De Alecto 5 in 1, en de Babymoov Nutribaby

Gebruiksvriendelijkheid en veiligheid
De nieuwere babycooks zijn vaak gebruiksvriendelijker en veiliger dan de oude modellen. Beschikt de babycook over een indicator als de bereiding klaar is? Schakelt de stomer automatisch uit?

Meer dan stomen en blenden.
Met een aantal babycooks kun je naast blenden en stomen ook ontdooien en verwarmen. Dit kan handig zijn voor het ontdooien van ingevroren babyhapjes. Er zijn zelfs foodprocessors die ook over een flessenwarmer en sterilisator beschikken.

Top 5 Beste babycook op een rijtje

Uit bovenstaande blijkt dus dat de beste babycook voor iedereen anders is. In Nederland zijn een aantal goede A- merken babycooks verkrijgbaar die goede reviews ontvangen van ouders. Om je een richtlijn te geven hebben wij een aantal goede babycooks op een rijtje gezet. Hierin ook de test van de Consumentenbond meegenomen. 

1. Babycook Beaba Solo

Beaba babycook soloAls je online zoekt op babycook dan is de Beaba vaak het eerste merk dat je tegenkomt. De Beaba babycook is namelijk ontzettend populair onder jonge ouders. Er zijn totaal 4 verschillende Beaba Babycooks te verkrijgen. Het verschilt zit voornamelijk in de grootte van de kom en de mogelijkheid om te stomen en blenden tegelijk.

De meest populairste Beaba Babycook is de Beaba babycook Solo. Hij ziet er een beetje eighties uit. 

De Beaba Babycook Solo stoomt, pureert, verwarmt en ontdooit. De kom van de Beaba Babycook Solo is groter dan die van de Beaba Classic en de Plus. In deze babycooker kun je 1.100 ml in bereiden. Je kunt dus iets meer voeding bereiden per keer . Door de grotere kom is de bereidingstijd iets langer dan bij Beaba Classic. Toch is de Solo nog steeds vrij compact en hierdoor makkelijk mee te nemen. Daarnaast is de deksel makkelijk te ontgrendelen met één druk op de knop. Je kunt zo makkelijker ingrediënten toevoegen zonder een hete deksel aan te raken. Echter is de Babycook nog steeds erg heet. De Beaba Babycook Solo geeft wel een geluidssignaal wanneer het water op is. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Babycook Neo

Wil je een mooiere uitvoering? De Beaba Babycook Neo heeft een mooier design. Verkrijgbaar in de kleuren Grey White en Night Blue en Eucalyptus Green. Deze versie heeft een grote, glazen kom van 1250ml, een RVS binnenwerk van de watertank en tevens heeft de watertank een grote opening, zodat schoonmaken gemakkelijk gaat en de Neo heeft een RVS stoommandje. 

De werking van het stomen, mixen, opwarmen en ontdooien is gelijk aan de andere versies van de Babycook. De Neo 

Voordelen: + compact + ontdooistand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief kookboekje, spatel, pureerdeksel/smoothiefilter + indicator bij einde bereiding + indicator bij onvoldoende water + kookvocht wordt apart opgevangen 
Nadelen: –  voor rijst dien je apart mandje aan te schaffen niet overal verkrijgbaar – prijzig (Neo) 

2. Babycook Philips Avent SCF862/02 – Stomer en Blender

Avent babycookEen andere populaire babycook is de Philips Avent SCF862/02. Deze Philips babycook kan stomen en blenden. Voordeel van deze stomer ten opzichte van de andere Philips babycookers is dat er apart een stoommandje bij geleverd wordt. Hiermee kun je na het stomen zelf bepalen hoeveel van het vrijgekomen stoomvocht je toe wilt voegen tijdens het blenden. Zo kun je mixen op maat voor een aangepaste textuur (soep of met stukjes). De inhoud van de kom is 1050 ml. Dit zijn ongeveer 4 maaltijden per keer. De babyvoeding stomer en blender heeft een compacte vorm waardoor hij makkelijk op het aanrecht past. Is makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. Nadeel van de stomer is dat de timer ontbreekt. Je kunt dit opvangen door bijvoorbeeld zelf een kookwekker te zetten. De  SCF862/02 wordt geleverd inclusief voedselmandje en spatel. Opvallend is dat deze babyvoedingmaker goede beoordelingen krijgt. Lees ze hier. 

Voordelen: + compact  + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief spatel en voedselmandje + kookvocht wordt apart opgevangen
Nadelen:  geen ontdooistand  geen opwarmfunctie   geen indicator bij einde bereiding  geen receptenboekje

3. Babycook Philips Avent SCF875 Foodprocessor

Philips Avent SCF875/02Een andere foodprocessor van Philips speciaal afgestemd op baby’s is de Philips Avent SCF875/02. Met deze baby- voedingbereider kun je naast stomen en blenden, ook ontdooien en opwarmen. Met de speciale uGrow app ontvang je begeleiding en recepten op je mobiel en/of tablet. De inhoud van de kom is 1000 ml. Dit zijn ongeveer 4 maaltijden per keer. Het apparaat beschikt ook over een geluidsindicator. Je hoort een piepje wanneer de gekozen bereiding is afgelopen. De foodprocessor heeft een compacte vorm en is makkelijk schoon te maken. Je hoeft de steamer niet te openen om het eten in de blender te gooien. Simpel omdraaien is genoeg.

Nadeel is dat deze stomer het kookvocht niet apart opvangt. Doordat je de kan omdraait, loopt alle kookvocht weer terug. Hierdoor ontstaat bij de bereiding van kleinere porties meer een soep dan een puree. Je zou er dan voor kunnen kiezen iets van het water eruit te laten lopen. Handig wordt het er niet op. De  SCF875/02 wordt geleverd inclusief receptenboekje, bewaarpotje en spatel.

Voordelen: + compact  + ontdooitstand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + indicator + eenvoudig schoon te maken +Inclusief uGrow app, spatel en recepten.

Nadelen:  lastig schoon te maken – geen aparte opvang voor kookvocht   geen mogelijkheid voor pasta of rijst 

4. DePlay Baby Blender

DePlay blenderDEPLAY staat voor Developing & Play en is opgericht om baby’s, peuters en kinderen op een zo leuk mogelijke manier te vermaken en ontwikkelen in hun jongste jaren. DePlay Baby babycook ontvangt opvallend veel goede beoordelingen. Je kunt ermee mixen, stomen en maakt door de schoonmaak- en steriliseer functie zichzelf schoon. Ideaal! Ook te gebruiken om speentjes en flesjes. 

De Baby Blender is gemakkelijk te bedienen met het LCD Touchscreen en heeft een aflopende timer met meldingen en een pieptoon.

De DePlay blender heeft een mix capaciteit tot 300 ml. Dit is niet heel veel, maar prima voor een aantal verse fruithapjes. Je ontvangt bij de blender ook een handig receptenboekje en 6 herbruikbare knijpzakjes

De DePlay blender beschikt niet over een ontdooifunctie of opwarmfunctie.

Voordelen: + Steriliseren + Stomen en Mixen + Goede prijs/kwaliteit + Schakelt automatisch uit + incl  receptenboekje en 6 handige knijpzakjes.
Nadelen:  – Geen aparte opvang voor stoomvocht – inhoud kom niet heel groot – geen ontdooistand – geen opwarmfunctie

DePlay Baby Blender – Baby Food Maker

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:38 pm

5.  5 in 1 Foodprocessor van Alecto

beste babycookEen bijzondere babyvoedingmaker is de Alecto 5 in 1. Met deze babyvoeding Foodprocessor maak je al vanaf de geboorte van de baby een goede start. Je kunt namelijk naast flesjes verwarmen ook voeding stomen, blenden, pureren, ontdooien en steriliseren. Een aanschaf voor de toekomst dus. Je bespaart op losse apparaten en hiermee ook ruimte in de keuken. Het grote voordeel is dus dat deze machine multifunctioneel is en voor verschillende flesjes te gebruiken is. Voor een flessenwarmer wel wat groot, maar voor een babycook prima compact formaat. De BFP 66 is snel warm en gebruiksvriendelijk. De inhoud van het stoommandje is 650 ml. De inhoud van de mengkom is 570 ml.  Je kunt er dus misschien net 2 voedingen mee maken. 

Voordelen: + Multifunctioneel + Steriliseren +Indicator +Goede prijs/kwaliteit + Geschikt voor verschillende merk flesjes en potjes + Schakelt automatisch uit

Nadelen:  – Geen aparte opvang voor stoomvocht – Flessenwarmer wordt niet zo snel warm – inhoud kom niet heel groot

6. De Babymoov Nutribaby Classic / Plus /ONE

babymoov babycookDe babymoov Nutribaby Classic is het eerste model dat Babymoov op de markt heeft gebracht. De opvolger is de; de Nutribaby + (plus). De allernieuwste is de Nutribaby ONE. De Nutribaby is een complete voedingsbereider. Je kunt er flesjes en potjes mee verwarmen, steriliseren, stoomkoken, mixen en ontdooien. Een aanschaf voor de toekomst dus. Je bespaart op losse apparaten en hiermee ook ruimte in de keuken.

De inhoud van de kommen zijn er groot. De plus heeft een inhoud 1500 ml (dit is de grootste op de markt). Dankzij de 2 mandjes kun je ingrediënten apart bereiden: zo kun je ze elk net lang genoeg garen, zonder de smaken te vermengen. Doordat je kunt variëren met het kookvocht, bepaal je zelf de dikte en textuur van je prakje. Het kookvocht wordt namelijk apart opgevangen. De Nutribaby is makkelijk schoon te maken en de onderdelen kunnen in de vaatwasser. De blender en steamer zijn tegelijk te gebruiken. Ook kun je de apparaten van elkaar loskoppelen.

Nadeel van de Nutribaby is dat het apparaat vrij groot is. Het is wel een ding op het aanrecht. Met het pureren van kleine hoeveelheden heeft de Nutribaby wat moeite. In vergelijking met de Alecto 5 in 1 ligt de prijs erg hoog. De babycook krijgt vooral in Engeland goede beoordelingen. 

Voordelen: + multifunctioneel + flessenverwarmer + sterilisator + ontdooifunctie + grote inhoud + apart mandje voor kookvocht + makkelijk schoon te maken + indicator + inclusief receptenboek en spatel

Nadelen: groot apparaat pureren van kleine hoeveelheden lastig  hoge aanschafwaarde 

Veel gestelde vragen babycook

Bij het aanschaffen van een babycook komen er veel vragen op je af. Hier geven wij antwoord op de veel gestelde vragen over een babycook / foodproccesor speciaal voor baby's en kinderen.

Wat is de beste babycook?

Wat de beste babycook is, is helemaal afhankelijk van jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld ook kunnen ontdooien? Stomen en blenden tegelijk? Wil je meerdere porties maken? Lees onze kooptips en bekijk de top 5 beste babycook voor keuzehulp.

Is een babycook nodig?

Een babycook is niet persé nodig, maar wel heel handig voor het bereiden van verse en gezonde maaltijden voor je kindje. Je hebt een echte keukenhulp erbij waarmee je makkelijk en snel verse maaltijden kunt maken helemaal afgestemd op de behoefte van je kindjes. Denk aan verse fruithapjes en groentehapjes.  Met het stomen van groenten behoud je veel meer vitamines dan wanneer je het kookt.

Vanaf welke leeftijd een babycook ?

Met zo ongeveer 4 maanden kun je je baby laten wennen aan vast voedsel. De ene baby is al sneller toe aan het eerste hapje dan de andere baby. Een handig hulpmiddel om verse babyvoeding te bereiden is een stomer gecombineerd met een blender, ook wel de babycook, babyvoeding maker of foodprocessor genoemd.

Wat kost een babycook?

Een babycook kun je al aanschaffen vanaf EUR. 90.-. Bedenk dat deze keukenhulp een aantal jaar meegaat. Je kunt met een babycook veel sneller maaltijden bereiden en invriezen.  Je kindje kan met 'de pot' mee eten en leert zo smaken ontwikkelen uit eigen keuken. Kant- en-klare potjes zijn op langer termijn veel duurder.

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl (€126,99)
vidaxl.nl (€138,36)
blokker.nl (€154,68)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:39 pm

Verkrijgbaar bij:

blokker.nl (€17,00)
buienradar.nl (€134,98)
bol.com
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:39 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€124,99)
blokker.nl (€164,98)
babyentiener.nl (€189,99)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:39 pm

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€77,40)
prenatal.nl (€89,99)
blokker.nl (€109,00)
laatst bijgewerkt:: mei 26, 2024 - 7:38 pm

Geef een reactie

Andere bekeken ook