Home / Beaba Babycook, de verschillen

Beaba Babycook, de verschillen

door Lisette

Als je online zoekt op babycook dan is de Beaba vaak het eerste merk dat je tegenkomt. De Beaba babycook is namelijk ontzettend populair onder jonge ouders. Beaba is al jaren gespecialiseerd in babycooks en hierdoor helemaal is afgestemd op de behoefte van jonge ouders en baby’s. Beaba heeft door de jaren heen een aantal verschillende babycooks ontworpen. Als je voor het eerst gaat oriënteren dan is het lastig om snel duidelijk te hebben welke Beaba cooker geschikt is voor jullie gezien. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten. Denk aan de inhoud van de kom, het kunnen opvangen van kookvocht, het ontdooien van hapjes en het totale gebruiksgemak. Wij bespreken daarom hieronder de verschillende Beaba Babycooks met alle voor- en nadelen.

1. Béaba Babycook Original Classic

beaba cooker classicDe Beaba Babycook Original Classic is een stoomkoker en blender in één. Je kunt er in stoomkoken, pureren, ontdooien en verwarmen. Hiermee kun je dus ook je eerder gemaakte babyhapjes opwarmen. Ander voordeel van deze babycook is dat de de machine vrij compact is en makkelijk met 1 knop te bedienen is. De blender maakt kleine hoeveelheden goed glad. Doordat je kunt variëren met het kookvocht, bepaal je zelf de dikte en textuur van je prakje. Het kookvocht wordt namelijk apart opgevangen. Voor rijst en pasta dien je een apart mandje te kopen. Nadeel van de Babycook Original is dat de deksel heel heet wordt. Je kunt hierdoor vrij lastig ingrediënten toevoegen. Daarnaast ontbreekt de indicator als het water op is. Apparaat slaat wel automatisch uit en laat duidelijk merken als de bereiding klaar is. Er kan totaal 800 ml in worden bereid. Alle onderdelen kunnen gewoon in de afwasmachine. Zie hieronder het filmpje.

Voordelen: + compact + ontdooistand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief kookboekje, spatel, pureerdeksel/smoothiefilter + indicator bij einde bereiding + kookoptocht wordt apart opgevangen
Nadelen:  Deksel wordt heet   geen indicator als water op is (bij opwarmen) –  voor rijst dien je apart mandje aan te schaffen

[dfrcs name=”Beaba Babycook Original” filters=”finalprice_min=100″]

2. Beaba Babycook Original Plus

De hierboven beschreven Babycook Original is ook nog in een andere variant te verkrijgen; De Beaba Babycook Original Plus. Deze babycook heeft dezelfde functies met als extra een flessenverwarmer en sterilisator. Zo heb je voor de eerste levensjaren van je kind alle handige apparaten in één. De flessenwarmer werkt snel. Je kunt per keer 1 fles steriliseren. De prijs van de Beaba Babycook Plus is hoger dan die van de Classic. Een losse flessenwarmer of sterilisator is vaak duurder. Wel zijn deze vaak weer iets uitgebreider.

 

[dfrcs name=”Beaba Babycook Original Plus” filters=”finalprice_min=90″]

3. Beaba Babycook Solo

Beaba babycook soloEen andere babycook van Beaba is de Solo stoomkoker en blender. Wat zijn de verschillen met de hierboven beschreven babycooks? De kom is groter. Er kan 1.100 ml in worden bereid. Je kunt dus iets meer bereiden per keer (maar nog niet heel veel). Door de grotere kom is de bereidingstijd iets langer. Toch is de Solo nog steeds vrij compact en hierdoor makkelijk mee te nemen. Daarnaast is de deksel makkelijk te ontgrendelen met één druk op de knop. Je kunt zo makkelijker ingrediënten toevoegen zonder een hete deksel aan te raken. Echter is de Babycook nog steeds erg heet. De Beaba Babycook Solo geeft wel een geluidssignaal wanneer het water op is. Verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nieuwe uitvoering

Sinds kort is er ook de Beaba Babycook Neo. In de kleuren Grey White en Night Blue. (met blauwe accenten.) Een totaal nieuwe versie van de Babycook die in Frankrijk is geproduceerd. Deze versie heeft een grote, glazen kom van 1250ml, een RVS binnenwerk van de watertank en tevens heeft de watertank een grote opening, zodat schoonmaken gemakkelijk gaat en de Neo heeft een RVS stoommandje.

De werking van het stomen, mixen, opwarmen en ontdooien is gelijk aan de andere versies van de Babycook.

Voordelen: + compact + ontdooistand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief kookboekje, spatel, pureerdeksel/smoothiefilter + indicator bij einde bereiding + indicator bij onvoldoende water + kookoptocht wordt apart opgevangen
Nadelen: –  voor rijst dien je apart mandje aan te schaffen

[dfrcs name=”Beaba Babycook Solo” filters=”finalprice_min=75″]

 

4. Beaba Babycook Plus

Beaba Babycook plusWil je grotere en/of meerdere porties per keer maken? Fruit pureren en tegelijkertijd een groentehap bereiden? Dan is de Beaba Babycook Plus een uitkomst. Het heeft dezelfde functies als de hierboven beschreven Babycook Solo. Het grote verschil is dat Babycook Plus twee kommen heeft van 1100 ml. Vooral bij gezinnen met meerdere kinderen een uitkomst. Het heeft dezelfde functies als de Babycook Solo. Je kunt in beide kommen stoomkoken, pureren, ontdooien en verwarmen. De prijs ligt uiteraard hoger dan die van de solo.

 

Voordelen: + ontdooistand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief kookboekje, spatel, pureerdeksel/smoothiefilter + indicator bij einde bereiding + indicator bij onvoldoende water + meerdere maaltijden per keer bereiden + kookoptocht wordt apart opgevangen

Nadelen: –  voor rijst dien je apart mandje aan te schaffen

[dfrcs name=”Beaba Babycook Plus” filters=”finalprice_min=100″]