Home / Blog / Baby fruitspeen, lekker en gezond

Baby fruitspeen, lekker en gezond

door Lisette
nuby sabbelzakje

Al vanaf 4 maanden kun je je baby laten wennen aan vaste voeding. Een handige en gezonde accessoire in deze fase is de baby fruitspeen. Ook wel sabbelzakje genoemd. Met deze fruitspeen maakt je kindje spelenderwijs kennis met verschillende soorten fruit en groenten. Let wel op dat als je begint met vaste voeding je nog niet alles kan geven. Lees hier wat je wel en niet mag geven.

Hoe werkt een baby fruitspeen?

De fruitspenen zijn gemaakt van veilig siliconen. Je vult de siliconen speen met geprakt fruit of groenten. Dit kan bijvoorbeeld een geprakte banaan, geraspte appel of wortel zijn. Nadat de fruitspeen gesloten is middels een veilig kliksluiting kun je de speen aan je baby geven. In het speentje zitten kleine gaatjes waardoor je kindje fruitsap binnen krijgt tijdens het spenen. Er zijn ook fruitspenen die uit een zacht sabbelnetje bestaan. Het netje heeft allemaal kleine gaatjes waarop gesabbeld kan worden.   

Vanaf welke leeftijd de fruitspeen?

Er zijn verschillende soorten baby fruitspenen te verkrijgen. Als erop gekauwd wordt dan kunnen er ook fijne stukjes fruit door de gaatjes naar buiten komen. Vanaf 4 maanden zijn de gaatjes nog niet zo groot, maar vanaf 6 of 10 maanden worden deze gaatjes iets groter. Ook de omvang van de speen.

Voordelen baby fruitspeen

  • Geeft verkoeling bij het doorkomen van tandjes
  • Baby kan helemaal zelf veilig wennen aan vers fruit en groenten
  • Het regelmatig kauwen verbetert de bloedcirculatie in de hersenen, waardoor het de ontwikkeling in de hersenen verbetert.
  • De meeste fruitspenen zijn gemakkelijk mee te nemen
  • Makkelijk te reinigen

Waar moet je op letten bij een fruitspeen?

Probeer de fruitspeen als tussendoortje te geven en niet langer dan een half uur. In fruit zit namelijk veel natuurlijke suikers. Deze suikers kunnen bij constant sabbelen gaatjes en erosie veroorzaken. 

De best beoordeelde baby fruitspenen op een rijtje

Welke fruitspenen zijn verkrijgbaar en ontvangen goede reviews? Hieronder tref je een overzicht aan van de beste beoordeelde fruitspenen van dit moment.

Fruitspeen Promission

Gebruik vanaf 4 maanden 

baby fruitspeen Deze fruitspeen is te gebruiken door kinderen vanaf 4 maanden. De speen kan worden open gemaakt, en de tuut kan je vullen met fruit. Door de kleine gaatjes komen stukjes fruit, waardoor uw kleintje op een veilige manier kennis leert maken met diverse fruitsoorten. Hij kan gevuld worden met zachte fruitsoorten zoals banaan, aardbei, frambozen en peer. Verkrijgbaar in de kleur blauw en groen.

 

Prijs: 12,99. Bekijk bij Bol.com of bij Kindertuigjes.nl

Nuby sabbelzakje

Gebruik vanaf 6 maanden

nuby sabbelzakjeHet Nûby sabbelzakje is een perfecte manier om jouw kleintje op een veilige manier kennis te laten maken met vaste voeding. Doe stukjes fruit, groenten of koekjes in het netje; klik ze vast op de stabiele basis en stimuleer je kind in de ontdekkingstocht naar spannende nieuwe smaken en texturen, zonder risico op verslikken. Het handvat in ringvorm is makkelijk vast te houden door kleine handjes en is groot genoeg om niet in het mondje te kunnen. Bovendien heeft het sabbelzakje een beveiligd afsluitsysteem zodat het enkel door volwassenen kan geopend worden. Dat is niet alleen handig, maar vooral veilig. Het sabbelzakje is geschikt voor kinderen vanaf 6 maanden. 

Prijs 7,99. Te koop bij o.a. Bol en Prenatal.

 

Dr. Brown’s Voedingsspeen

Gebruik vanaf 4 maanden  

Dr Browns fruitspeen Met de Dr. Brown’s Voedingsspeen kan je kindje alvast kennismaken met de vaste voeding. In de fopspeen bevinden gaatjes waardoor de smaak van het eten komt. Hierdoor zal de baby zich niet gauw verslikken en kan het zachtjes aan wennen. De fruitspeen heeft een hygiënische beschermdop en is veilig af te sluiten. De speen kan alleen worden geopend door volwassenen. De voedingsspeen is licht van gewicht en heeft ergonomisch ontwerp voor babyhandjes. De speen is geschikt voor de vaatwasser (alleen bovenste rek). Verkrijgbaar in de kleuren roze, mint of grijs

Prijs per stuk 7,99. De Dr. Brown’s Voedingsspeen is te koop bij o.a. BolWehkamp en Babypark 

Baby fruitspeen met rammelaar

Gebruik vanaf 3 -6 maanden of gebruik vanaf 6 +

fruitspeen met rammelaar Deze fruitspeen is extra leuk door dat hij ook een rammelaar is. De speen is gemaakt van veilig siliconen en makkelijk te reinigen. De speen kan geopend worden en vervolgens worden schoongespoeld met warm water en afwasmiddel, maar is ook vaatwasser bestendig. De fruitspeen komt met een stevige beschermdop waardoor de fruitspeen meegenomen kan worden voor onderweg om uw kleintje op een later tijdstip van fruit te laten genieten. De beschermdop zit stevig op het speentje waardoor eventueel fruitsap niet zal gaan lekken in de tas. Je hebt de fruitspeen vanaf 3 maanden en vanaf 6 maanden en ouder. 

Prijs per stuk: 6,95 tot 10,- Te koop bij o.a. Bol.com 

Geef een reactie

Andere bekeken ook