Home / Baby Brezza Flessenwarmer

Baby Brezza Flessenwarmer

door Lisette

Baby BrezzaBaby Brezza Formula Advanced Pro maakt het je wel heel gemakkelijk. Met 1 druk op de knop wordt de babymelk perfect klaargemaakt op de juiste temperatuur (vergelijkbaar met een Nespresso apparaat). Het bespaart ouders een hoop tijd en gedoe waardoor jullie baby sneller de voeding krijgt als hierom gevraagd wordt (huilende baby). Ander groot voordeel van deze bereiding van flesvoeding is dat bij het mengen van de poeder en water geen luchtbelletjes en klontjes worden gevormd. Dit verminderd darmkrampjes bij de baby. De voorloper van deze melkmaker is de Baby Brezza Formula Pro. 

Hoe werkt de Baby Brezza Advanced Pro?

Je vult het reservoir met voldoende water en je zorgt ervoor dat er voldoende melkpoeder in de opbergruimte aanwezig is. Je hoeft niets te meten of te wegen. Als er maar voldoende van beide aanwezig is. Vervolgens stel je de gewenste hoeveelheid cc in. Je kunt kiezen uit 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 en 300 ml

Het water wordt gemixt met de poeder tot een klontvrije flesvoeding op lichaamstemperatuur. De Baby Brezza is voor alle soorten flesjes te gebruiken. Je kunt namelijk zelf heel gemakkelijk de hoogte verstellen van het apparaat. Met de Baby Brezza Formula Pro heb je binnen 13 seconden een flesje melk (7 seconden sneller dan de voorloper). 

Waar moet je op letten bij de Baby Brezza Advanced Pro?

Als het apparaat uitgeschakeld is, duurt het enige tijd voor het water warm is. Zeker zo’n 10 minuten. Je moet er dus voor kiezen het apparaat aan te laten staan.

Baby Brezza heeft verschillende soorten settings. Het kan zo zijn dat je even moet uitzoeken welke setting het beste past bij de gegeven (merk)voeding. Denk bijvoorbeeld aan Peutermelk of aan Kruidvat Forte. Er wordt een lijst bijgeleverd bij de aanschaf van de Baby Brezza. En anders kun je hier de verschillende setting bekijken per merk.

Je zit altijd vast aan de standaard instellingen van 60, 90, 120, 150, 180, 210, 240, 270 en 300 ml. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er iedere dag vers water in gaatNet zoals bij andere apparaten die met melk in aanraking komen (denk aan een kolf), dient ook de Baby Brezza dagelijks goed schoongemaakt te worden.

Voordelen:

 • Makkelijk in gebruik
 • Bespaard veel tijd en rommel
 • Geschikt voor alle merk flesjes
 • Mengen zonder luchtbelletjes en klonten (minder krampjes!)
 • Luchtdichte poederopslag voor circa 20 flessen

Nadelen:

 • Prijs ligt vrij hoog
 • Als het apparaat uit staat, duurt het 10 minuten eer het
  warme melk kan geven
 • Alleen geschikt voor flesvoeding

Baby Brezza reviews en recensies

De Baby Brezza ontvangt goede reviews van gebruikers. Bij bol.com ontvangt deze melkmaker 4,6 sterren van de 5! De Baby Brezza wordt tegenwoordig ook via Amazon NL verkocht. Amazon verkoopt wereldwijd en de Baby Brezza ontvangt ook goede beoordelingen van gebruikers uit andere landen. De melkmaker ontvangt 4,5 sterren van de 5

Gebruikers zijn vooral te spreken over het gemak en snelheid waarmee je flesjes kunt maken. De krampjes zijn een stuk minder geworden sinds het gebruik van de Baby Brezza. Daarnaast is het apparaat eenvoudig in gebruik en makkelijk schoon te maken. 

Een aantal positieve reviews:

Geweldig en echt het geld waard! Snachts ook ideaal! Met 25 seconden het ideale flesje! Geen gedoe met hoeveel schepjes heb ik ook alweer in gedaan is verleden tijd. De krampjes zijn ook verleden tijd nu! Had ik het ook maar bij mijn eerste 2 kinderen gehad nogmaals ideaal !!

Wat een uitvinding, wat een gemak! Ideaal voor als de baby begint met huilen omdat ze honger heeft. Niets met etteren door water te koken en te gaan mengen maar binnen een minuut een kant en klaar flesje.

Maak het jezelf makkelijk, vooral ‘s nachts, en doe jezelf dit cadeau. Bedank mij later maar.

De Baby Brezza is helaas niet voor iedereen weggelegd. Vooral het vertrouwen in het apparaat hebben is voor sommige ouders lastig. Heeft mij baby voldoende melk binnen gekregen? Maakt het apparaat niet te weinig melk aan? Dit is vooral aan de orde als baby’s onrustig blijven na een voeding. Het zelf maken van een flesje is dan beter voor de gemoedsrust.  

Gooit er per fles voeding te weinig formula in. In tegenstelling tot handmatig een fles maken.
Ik ben dit gaan meten nadat onze klein zich te snel meld voor een nieuwe voeding.

Baby Brezza is een goede hulp bij een tweeling

Een tweeling is twee keer zo hard werken, ook in de nacht. De Baby Brezza geeft een stuk verlichting en de enorm hectische tijd. Je krijgt met de melkmaker een helpende hand erbij. Zo houden jullie meer tijd over om te troosten en je aandacht echt bij de baby’s te houden. 

De Baby Brezza is werkelijk the next best thing since sliced bread! En is elke euro waard…
We hebben de Baby Brezza vanaf het begin aangeschaft. We hebben het twee dagen zonder Brezza moeten doen… wat een ramp. Water op de juiste temperatuur krijgen, hannesen met poedermelk, schudden, overschenken in het flesje… en dat maal 2 ivm een tweeling. Dat we de Baby Brezza nodig hadden was een no brainer. Vooral omdat je wilt voorkomen dat baby 1, baby 2 wakker maakt door te huilen om een flesje.

Ouders van een tweeling, deze machine heeft ons enorm geholpen. Een fles in een paar seconden ‘s nachts op de juiste temperatuur, het was de droom. Ondanks de hoge prijs kochten we een tweede (één voor de slaapkamer boven en één voor de keuken), de Baby Brezza is het eerste dat we in de auto stoppen als we op vakantie gaan. Het is heel gemakkelijk voor onderhoud, het maakt weinig geluid, de melk is perfect homogeen… eerlijk gezegd onze beste koop zonder twijfel. Ik geef nooit mijn mening, maar eerlijk gezegd
moet ik het delen omdat deze machine zo nuttig is! Dat gezegd hebbende is dit zeker waar omdat ik geen borstvoeding heb gegeven en we een tweeling hebben (16 voedingen/24 uur) en  1 maand met een echtgenoot onderweg, telt elke minuut!)

Consumentenbond Baby Brezza

De Consumentenbond heeft de Baby Brezza niet getest. Wel heeft het Kenniscentrum Kraamzorg er een stukje over geschreven. Lees hier hun bevindingen. 

Baby Brezza kopen in Nederland 

Deze melkmaker wordt steeds populairder en is te te koop bij een aantal winkels. De Baby Brezza is helaas niet heel veel in de aanbieding. Je zou kunnen wachten tot Black Friday, maar vraag je af of de korting de moeite waard is (tenzij je echt nog kunt wachten). De Baby Brezza wordt verkocht bij Babypark en bol.com en Amazon

Baby Brezza Amazon 

De Baby Brezza Formula Pro Advanced kun je sinds kort ook bestellen bij Amazon.  Deze is gewoon te gebruiken op het Nederlandse netstroom zonder omvormers. 

Baby Brezza alternatief?

Easy Baby Je kunt wellicht voor een iets goedkoper alternatief gaan. De Easy Baby komt dan het dicht in de buurt van de Baby Brezza. Een Nederlands apparaat overigens!

De Easybaby Milk Maker is een flesvoeding apparaat. Met één druk op de knop maak je de perfecte warme baby fles. Binnen 8 seconden. Goed gemixt, zonder luchtbellen of klontjes en altijd de juiste temperatuur en hoeveelheid. Deze Baby Senseo kun je zelfs bedienen vanaf je smartphone met de Tuya Smart app. Je zou dus al theoretisch in de babykamer een fles kunnen bereiden. Ideaal voor de nachtfles. Deze Baby Fles Maker werkt met nagenoeg alle baby flessen, waaronder:

 • Dr Brown fles / Dr. Brown’s flessen
 • Difrax flessen
 • Avent flessen
 • En alle andere baby flessen

Deze luxe flesverwarmer werkt met alle merken baby voeding. Het Easybaby Flesvoeding Apparaat is volledig BPA vrij en met een CE markering Europees goedgekeurd. Deze Baby Fles Maker voldoet daarmee aan de hoogste kwaliteitseisen voor babyproducten in de categorie flessenwarmer.

De Baby Senseo is makkelijk schoon te houden. Haal eenvoudig verschillende onderdelen los en spoel ze schoon. De materialen zijn makkelijk schoon te houden, waardoor deze baby flessenmaker jaren mee kan.

Waar moet je opletten bij de Easy Baby?

De reviews zijn iets minder goed dan de Easy Baby. Zo laat de heet waterdamp het melk in het doseervakje klonteren. Hierdoor valt er na paar keer gebruik niet genoeg poeder meer doorheen en heb je waterige melk. De Easy Baby heeft veel onderdelen om iedere dag schoon te maken. Dat maakt het best veel werk. Ook klagen gebruikers dat de temperatuur niet lager dan 40 graden gezet kan worden. Easy baby geeft aan dat op het moment dat het warme water in contact komt met de poeder en de koude fles, zal de temperatuur direct een paar graden dalen tot 36-37 graden en dus de perfecte temperatuur voor de fles. Je kan de temperatuur controleren aan de binnenkant van je pols. Als het hier goed voelt is de fles goed om te geven aan je kindje

Reviews Easy Baby melkmaker :

Echt een super apparaat. Het flesje is zo klaar en elke minuut in de nacht voet als een uur. Zelfs zo erg dat ik er eigenlijk nog een voor boven wil hebben 🙂

Dure aankoop maar zeker de moeite waard. Het enige wat me stoort is dat je de temperatuur niet lager dan 40 graden kan zetten. Wij geven flesjes op kamertemperatuur en dan moet je het altijd even laten afkoelen. Dus snel s’nachts een flesje maken zit er dan niet bij helaas.

De poeder blijft vast kleven aan het doorspoel gatje en na 4 a 5 flessjes zit i weer verstopt

Waar koop je Easy Baby?

De Easy Baby is momenteel via bol.com verkrijgbaar:

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€207,05)
laatst bijgewerkt:: september 28, 2023 - 8:29 pm

Bekijk onderstaande filmpjes om te zien hoe de Baby Brezza en de Baby Easy precies werken:

Bekijk onderstaande filmpje om te zien hoe de Baby Easy melkmaker werkt:

De Baby Brezza is ook te koop bij Amazon.nl