Home / Avent stomer

Avent stomer

door Lisette

De Avent stomer en blender is van het merk Philips. Philips innoveert continu waardoor de babyvoedingmakers van de nieuwste extra’s zijn voorzien. Alle babyvoedingmakers behoren tot de AVENT-categorie. Philips Avent ontwerpt en produceert sinds 1984 producten die door de natuur geïnspireerd zijn en ontwikkeld zijn op basis van uitgebreide onderzoeken en klinische tests. Avent is speciaal gericht op baby’s en jonge ouders.

Als je online zoekt op Avent dan krijg je een aantal verschillende soorten Avent stomers en blenders te zien. Wat is het verschil tussen deze babyvoedingmakers? En welke is het meest geschikt voor jullie gezin? We beschrijven ze hieronder.

Wil je liever in 1 oogopslag de verschillen tussen alle Philips Avent Stomers en Blenders kunnen zien? Bekijk dan dit schema.

Philips Avent SCF862/02 – Stomer en Blender

Avent babycookDe nieuwste babycook van Philips Avent is de SCF862/02. Deze babycook kan stomen en blenden. Voordeel van deze stomer ten opzichte van de andere Avent babycookers is dat er apart een stoommandje bij geleverd wordt. Hiermee kun je na het stomen zelf bepalen hoeveel van het vrijgekomen stoomvocht je toe wilt voegen tijdens het blenden. Zo kun je mixen op maat voor een aangepaste textuur (soep of met stukjes). De inhoud van de kom is 1050 ml. Dit zijn ongeveer 4 maaltijden per keer. De babyvoeding stomer en blender heeft een compacte vorm waardoor hij makkelijk op het aanrecht past. Is makkelijk uit elkaar te halen en schoon te maken. Nadeel van de stomer is dat de timer ontbreekt. Je kunt dit opvangen door bijvoorbeeld zelf een kookwekker te zetten. De  SCF862/02 wordt geleverd inclusief voedselmandje en spatel. Opvallend is dat deze babyvoedingmaker goede beoordelingen krijgt. Lees ze hier. 

Voordelen: + compact  + pureert ook kleine hoeveelheden + eenvoudig schoon te maken +Inclusief spatel en voedselmandje + kookoptocht wordt apart opgevangen
Nadelen:  geen ontdooistand  geen opwarmfunctie   geen indicator bij einde bereiding  geen receptenboekje

[dfrcs name=”Philips Avent SCF862/02″]

Philips AVENT SCF883/01 Foodprocessor

Avent stomerEen andere foodprocessor van AVENT speciaal afgestemd op baby’s is de Philips Avent SCF883/01. Met deze baby- voedingbereider kun je naast stomen en blenden, ook ontdooien en opwarmen. Met de speciale uGrow app ontvang je begeleiding en recepten op je mobiel en/of tablet. De inhoud van de kom is 1000 ml. Dit zijn ongeveer 4 maaltijden per keer. Het apparaat beschikt ook over een geluidsindicator. Je hoort een piepje wanneer de gekozen bereiding is afgelopen. De foodprocessor heeft een compacte vorm en is makkelijk schoon te maken. Je hoeft de steamer niet te openen om het eten in de blender te gooien. Simpel omdraaien is genoeg.

Nadeel is dat deze stomer het kookvocht niet apart opvangt. Doordat je de kan omdraait, loopt alle kookvocht weer terug. Hierdoor ontstaat bij de bereiding van kleinere porties meer een soep dan een puree. Je zou er dan voor kunnen kiezen iets van het water eruit te laten lopen. Handig wordt het er niet op. De SCF 883/01 wordt geleverd inclusief receptenboekje, bewaarpotje en spatel.

Voordelen: + compact  + ontdooitstand + opwarmfunctie + pureert ook kleine hoeveelheden + indicator + eenvoudig schoon te maken +Inclusief uGrow app, spatel en recepten.

Nadelen:  geen receptenboekje – geen aparte opvang voor kookvocht   geen mogelijkheid voor pasta of rijst

[dfrcs name=”Philips Avent SCF883″]

Philips Avent SCF870/20 – Stomer

Avent blenderDe Avent SCF870/20 is de voorloper van de hierboven beschreven Philips Avent SCF875/02 Foodprocessor. Grote verschil is dat deze babyblender niet beschikt over een ontdooi- en verwarmfunctie. De inhoud van de kom is 800 ml en daarmee iets kleiner. Je kunt er ongeveer 3 maaltijden per keer mee maken. Het wordt afgeraden de onderdelen in de vaatwasmachine te doen. Je kunt ze wel gewoon met hand afwassen. Je hoeft de kom niet te openen om het eten in de blender te gooien. Simpel omdraaien van de kom is genoeg. Maar ook hierbij loopt alle kookvocht weer terug. Hierdoor ontstaat bij de bereiding van kleinere porties meer een soep dan een puree. Je zou er dan voor kunnen kiezen iets van het water eruit te laten lopen. Handig wordt het er niet op.

Ander verschil is dat deze stomer niet over een indicator beschikt. Gebruikers klagen over het lawaai van de blender. Dit kan nog weleens lastig zijn met een slapende baby. Wordt geleverd met een spatel en maatbeker.

Voordelen: + compact  + pureert ook kleine hoeveelheden  + inclusief receptenboekje, spatel en maatbeker
Nadelen:  – geen ontdooitstand   opwarmfunctie  geen indicator – geen aparte opvang voor kookvocht   geen mogelijkheid voor pasta of rijst

[dfrcs name=”Philips Avent SCF870″]