Home / Avent Sterilisator

Avent Sterilisator

door Lisette

De Avent Sterilisator is van het merk Philips. Philips innoveert continu waardoor de sterilisators van de nieuwste extra’s zijn voorzien. Alle sterilisators behoren tot de AVENT-categorie. Philips AVENT ontwerpt en produceert sinds 1984 producten die door de natuur geïnspireerd zijn en ontwikkeld zijn op basis van uitgebreide onderzoeken en klinische tests.

Als je online zoek op Avent Sterilisators dan krijg je een aantal verschillende soorten Avent Sterilisators te zijn. Wat is het verschil tussen deze sterilisators? We beschrijven ze hieronder:

Philips Avent sterilisator 3 in 1

Philips Avent sterilisator

Een andere Avent stoomsterilisator is de Philips Avent Sterilisator 3 in 1. Deze sterilisator werkt ook op netstroom en is uit 3 modules opgebouwd. Wat is het verschil met de Philips Avent 4 in 1? De sterilisator beschikt niet over een vaatwasmachinemandje. Daarnaast ontbreekt ook de ingebouwde display waarmee je de voortgang kunt zien. Voordeel is dat de prijs een stuk lager ligt. De andere functies zijn wel aanwezig en het sterilisatieproces duurt ook 6 minuten. Er zijn 2 uitvoeringen van de Philips Avent 3 in 1. Een blauwe en een witte.

Voordelen: + geschikt voor alle maten flesjes, kolf – onderdelen en accessoires + schakelt automatisch uit + voordeliger + inclusief tang
Nadeel: stoomplaat is lastig te reinigen geen voortgangsindicator

Philips AVENT SCF284/01 stérilisateur de bouteille

Verkrijgbaar bij:

bol.com
laatst bijgewerkt:: juli 20, 2024 - 7:08 pm

Avent Magnetronsterilisator

Avent magnetron sterilisator

Avent heeft naast de bovengenoemde stroomsterilisators ook een magnetronsterilisator. Voordeel van een magnetronsterilisator is dat deze manier sneller is. Wel moet je in het bezit zijn van een magnetron. In deze sterilisator kunnen totaal 4 flessen tegelijk gesteriliseerd worden. Het steriliseren duurt 2 minuten bij 1200 W. De duur is afhankelijk van het vermogen van je magnetron. 2 minuten bij 1200 – 1850 W, 4 minuten bij 850 – 1100 W, 6 minuten bij 500 – 800 W.  Voordeel van de Avent magnetronsterilisator is dat deze veiligheidsclips heeft. De clips zorgen ervoor dat het deksel stevig vast blijft zitten. Hierdoor kun je de sterilisator uit de magnetron pakken zonder gevaar op brandwonden en blijven babyflessen en andere producten steriel. Toch klagen gebruikers dat het soms wat onhandig is om de sterilisator uit de magnetron te halen. Deze is namelijk erg heet. Dit geldt overigens voor alle magnetronsterilisators. De flesjes blijven na het steriliseren nog 24 uur vrij van bacteriën in de gesloten sterilisator.

Voordelen: + geschikt voor alle maten flesjes en kolven + snel + inclusief tag + clips sluiten het deksel goed af
Nadelen: + onhandig vastpakken als hij heet is + prijzig

Philips Avent sterilisator 4 in 1

De 4-in-1 sterilisator van Philips is helaas niet meer beschikbaar. De 3-in-1 is een goed alternatief  

Avent sterilisator